DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Vergül, “Bizi asıl düşündüren şey…”

Vergül, “Bizi asıl düşündüren şey…”

Oyuna kötü başladıklarını ve kötü bitirdiklerini belirten Kocaeli Birlikspor Teknik Direktörü Cem Sinan Vergül, “Bugün yarım puanı bile hak etmedik. Ama bizi düşündüren geçen haftaki futbolla bu haftaki arasındaki uçurum” dedi.

ARADA UÇURUM VAR

Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve oyunla ilgili söylenecek bir şey olmadığını kaydeden Kocaeli Birlikspor Teknik Direktörü Cem Sinan Vergül, “Skorun da söylediği gibi oyuna kötü başladık ve kötü bitirdik. Maçın özeti bu. Kötü oynanmış bir performans üzerinden ne söylenebilir, bilmiyorum. Ama bizi üzen ve düşündüren; geçen haftaki futbolla bu haftaki futbol arasındaki uçurum. Bu bizi düşündürüyor. Kendimizi değerlendireceğiz.

BU SKORU UNUTACAĞIZ

Çocuklarla neler yapabileceğimiz, ne yönde plan ve program yapacağımızı belirleyeceğiz. Sonuçta lige başlarken bu takım büyük vaatler vermedi. Durum ortada. ‘Bu takım gol atamaz’ denildi. Alınmış puanlar var ve üzerine hak edilip de kaçırılmış puanlarımız var. Ama bugün yarım puanı bile hak etmedik. Kötüyken ‘Kötüyüz’ diyebilecek olgunluktayız ve bu ileride iyi olmamız için gerekli. Bu skoru unutacağız ve ne yapacağımızı düşünüp, ona motive olacağız” dedi.

İSTEK VE DİRİLİK YOKTU

Oyundaki hatalar ve eksiklerle ilgili olarak da teknik patron Cem Sinan Vergül, “Oyunu daraltamadık, adam alamadık, dönen topları alamadık, ilerde baskı kuramadık… Hiçbirini yapamadık. Top bizdeyken derinlik sağlayamadık, hareketlilik katamadık. Futbolun temel prensiplerini sahada uygulayamadık. En büyük nedenlerinden biri; o isteğin olmamasıydı. O isteklilikte ve dirilikte değildik. Biz mücadele isteği yüksek ekibiz. Mücadeleden uzak kalınca, karşıda da iyi takım olunca bu skor kaçınılmaz oldu.

İSTİKRAR OLMAYABİLİR

Biz bu kadar kötü, rakip ise bizim de kötü oynamamız yüzünden biraz daha arttırdığı performansıyla iyi olunca bu sonucu aldık. Elle tutulur, dişe dokunur bir şey yapamadık. Hiç istemediğimiz şeyler yaşadık. Çocukların bu ligde ilk defa oynuyor olmaları, bu havaya teneffüs ediyor olmaları bazı sıkıntıları getiriyor. Bizim takımımız her hafta istikrar sağlayamayabilir. Biz zaten istikrarı nasıl sağlarız onu düşünüyoruz. Nedeni tespit edecek ve sorunu ortadan kaldıracağız. Bugünkü performansın tam tersini de İnegöl’de ortaya koyduk” şeklinde konuştu.

KADRO DERİNLİĞİ YOK

Haftaya Diyarbakır’da Amed Sportif Faaliyetler’e konuk olacakları, 4 sarı karttan Semih’in, kırmızıdan Emrecan’ın ve çift sarıdan Kemal’in cezalı durumda olmasının hatırlatılmasıyla kadro derinliğinin sorulması üzerine ise teknik direktör Cem Sinan Vergül, “Müdahale anında 1 saliselik geç kalma yanlış müdahale getiriyor ve kart görebiliyorsunuz. Tabi Emrecan’ın gördüğü kırmızı kart tasvip etmediğimiz bir karttı. Uyarılarımızı yapıyoruz. Ama oyun içindeki kartlara engel olamıyorsunuz. Kadro derinliğimiz olmadığı için cezalılar bizi sıkıntıya sokuyor elbette ama bu hafta bakıp neler yapabileceğimizi göreceğiz” sözlerini kaydetti.

Yılmaz, “Sabredin ve yanımızda olun”

Cezası nedeniyle tribünde yerini alamayan Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz, “Skor endeksli bakarsak üzücü bir tablo. Bizi seven ve destekleyenlerden özür diliyoruz. Ama başarı sabır gerektiriyor. Sistem oturtmaya çalışıyoruz. Sabredin ve yanımızda olun” dedi

 ÇOK ÜZÜCÜ BİR TABLO

21 gün hak mahrumiyeti cezası aldığı için bu hafta da tribünde yerini alamayan Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkanımız Yılmaz, “Skor endeksli konuşacak olursak üzücü bir tablo. Bir önceki hafta oyunda zirve yapmış bir takımın bu hafta bu hezimeti yaşamaması gerekiyordu. Çocuklar genç ve tecrübesiz ama başka takımların genç takımlarıyla kıyaslanamayacak kadar yetenekli çocuklardan kurulu takımız” dedi.

 NEDEN BÖYLE OLDU?

Son 2 maçtaki oyun farkının sorulması üzerine ise başkan Erhan Yılmaz, “Bir hafta önce çok iyi oynayıp bugün neden böyle olduğunu bilmiyorum. Hocalarımız araştıracaktır. Cezalı oyuncularımız var. Bizim için tüm oyuncularımız değerli. Zincirin bir halkası koptuğu zaman bizi etkiliyor. Öte yandan İnegöl’ün Sancaktepe’den daha üst düzey bir takım olduğunu düşünüyorum. Orada farklı bir galibiyeti kaçırıp gelip burada 5 tane yemek bizim için üzücü” şeklinde konuştu.

 7-8 TAKIMDAN İYİYİZ

Herkesten sabır isteyen kulüp başkanı Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ligde 7-8 takımdan daha iyi bir takımız. Hedefimiz var. Allah’ın izniyle sezon sonu onu gerçekleştirip tüm kente armağan edeceğiz. Yine de iddialıyım; bu çocuklar birçok yerde 41 numaralı forma giyecek ve bazıları milli takıma gidecek. Zamanla herkes görecek. Başarı sabır gerektiriyor. Biz bir sistem oturtmaya çalışıyoruz. Sabrederek bunun meyvelerini alacağız. Futbol sonuç endeksli olduğu için konuşulacak tabii ki.

 CEZAM BİTECEK VE …

Çocuklar adına üzgünüm. Bir hafta kendilerine belki de ailelerine zehir olacak. Her zaman söylüyorum; mağlup olabiliriz ama sahadan her zaman başımız dik, gururlu ayrılmalıyız. Onlar da kendi muhasebelerini yapmıştır. Bizim onlara ihtiyacımız var. Onların da bana çok ihtiyacı var. Uzun süredir cezalıyım. Bir sonraki hafta cezam bitecek. İnşallah ondan sonra onlarla birlikte sahaya enerjimizi yansıtacağız.

 PROJE TAKIMI OLACAĞIZ

‘Biz bu takıma sahip çıkın’ derken ‘Gelin maddi destek verin’ demiyoruz. Bu takımın sahiplenilmeye ihtiyacı var. Herkesin gözü önünde hakemlere küfredip odalarını basanlar bir hafta ceza alıyor. Bizim oyuncularımız 4 hafta, başkanları 3 hafta ceza alıyor. Bunun sorgulanması gerekiyor. Ama bunu değiştireceğiz. Bunu başardığımızda ülke gençliği ve sporu kazanacak. Bunu başaracağımıza inanıyorum. 3 yıllık bir sürecimiz var ve Kocaeli Birlikspor’u proje takımı haline getireceğiz.

 HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM

Bizi yürekten destekleyenlerden, sevenlerden bugünkü tabloyu onlara yaşattığımız için özür diliyorum. Çocukların omuzlarında ciddi bir yük var farkındayım. Ama biz 21 yaşında ülke fethetmiş bir atanın torunlarıyız. Artık bu çocuklar da genç değil. Artık lige alışmış olmaları gerekiyor. Başaracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Sabırlı olalım. Ardından başarı gelecek. Ülkemizin, kentimizin futbolu kazanacak”.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.