DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

YENİLENEBİLİR ENERJİNİN ÖNEMİNİ ANLATTI

YENİLENEBİLİR ENERJİNİN ÖNEMİNİ ANLATTI

SEDAŞ KOÜ ÖĞRENCİLERİNE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMADA,

Üniversitelerle İş birlikteliğini sürdüren SEDAŞ, AIESEC Kocaeli Şubesi öğrenci topluluğunun davetlisi olarak Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri ile bir araya geldi. SEDAŞ yöneticileri, Türkiye’de ve dünyada yenilenebilir enerji kaynaklarının hızlı gelişimini ve hayatımızın nasıl değişeceğini, Türkiye’de de önemli adımlar atıldığını anlattılar.

“YOUTH SPEAK” ETKİNLİĞİNDE SEDAŞ’A YOĞUN İLGİ

1954 yılından günümüze 480.000’den fazla sosyal sorumluluk ve profesyonel staj tecrübesi yaşatan ve 127 ülkede 70 Bin üye öğrencisi bulunan AIESEC, SEDAŞ ile yaptığı işbirliğine teşekkür etti. Dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikli, uluslararası bakış açısına sahip liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan gönüllü bir öğrenci organizasyonu olan AIESEC Kocaeli Üniversitesinde “Youth Speak Forum-Gençliğin Sesi” organizasyonunda SEDAŞ ile bir araya geldi. Etkinlikte konferans, atölye çalışması ve İnsan Kaynakları standı ile yer alan SEDAŞ, staj ve iş başvuruları konusunda da öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. SEDAŞ yöneticileri, İş Geliştirme, İK ve Kurumsal İletişim departmanları ile kariyer gelişimi ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri konferansına tam kadro katılarak üniversitelileri bilgilendirdi. “Youth Speak Forum-Gençliğin Sesi” organizasyonunda gün boyu açık kalan SEDAŞ standı yaklaşık 1000’e yakın öğrenci tarafından ziyaret edildi ve CV formları dolduruldu, iş ve staj müracaatları hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI

AIESEC Kocaeli Şube yöneticisi Alp Akdaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan konferansta, SEDAŞ İş Geliştirme Müdürü Hasan Çelik ve Şebeke Yönetimi Grup Müdürlüğü adına Sevk ve Kontrol Sorumlusu Murat Özcan sürdürülebilir kalkınma ve yenilenebilir enerji arasındaki ilişkiden bahsedilen,  bir dizi sunum gerçekleştirdi.

“Sürdürülebilirliğin”, “Var olan kaynaklarımızın gelecek nesillere yetecek biçimde kullanılması” olduğu ifade edilirken, sürdürülebilir kalkınma ile de insan sağlığını ve doğal dengeyi koruyarak sürekli bir ekonomik kalkınmaya imkan verecek doğal kaynakların akılcı bir şekilde yönetimini sağlamak ve gelecek nesillere yakışır bir doğal, fiziki ve sosyal çevre bırakmak yaklaşımı olduğu ve yenilenebilir enerji kaynaklarının bu yaklaşıma nasıl katkı sağladığı,  hayatımızın nasıl değişeceği de öğrencilere anlatıldı.  Konferansın ardından gruplara ayrılarak atölye çalışmalarına başlayan KOÜ’lü öğrencilere, SEDAŞ İş Geliştirme Sorumlusu Oğuzhan Topcan liderlik yaparak öğrencilerin proje oluşturmaları sürecinde bilgi vererek atölye çalışmasına katkı sağladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.