DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BALABAN, “EMLAK’A YATIRIM YAPIN” DİYOR

BALABAN, “EMLAK’A YATIRIM YAPIN” DİYOR

Döviz fiyatlarında ki artış sürüyor

Döviz fiyatlarında ki hızlı yükseliş devam ediyor. Dolar’ın 4 liraya kadar yükselmesi yatrımcıların hangi yönde hareket edeceklerini düşündürüyor. Balaban Döviz’in sahibi Müjdat Balaban bu dönemde en iyi yatırımın emlak piyasası olduğunu dile getirdi.

Piyasayı düşürmek için belgeler ile açıklama yapılması gerekiyor

Balaban Döviz’in sahibi Müjdat Balaban Döviz fiyatlarında ki hızlı yükselişi ve Döviz piyasasını değerlendirdi. Balaban yaptığı açıklamada, ” Avrupa Birliği ve ABD’de ki olumsuzluklar ve Zarraf olayı ekonomiyi oldukça geriyor. Bu gerilme ancak Sayın Cumhurbaşkanımız çıkacak,” Sarraf’la bizim ekonomik anlamda bir sıkıntımız yok” şeklinde bir açıklama yapmadan piyasalar sakinleşemeyecek. Amerika Zarraf’ı bize siyasi olarak kullanıyor. Bu nedenle bir açıklama yapması gerekiyor. Şu anda yapılan açıklamalar doyurucu değil. Geçen gün Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı’nın etrafındakilerle ilgili yaptığı açıklamalar var. Bu açıklamalarda piyasaları olumsuz etkiledi. Bu konuları çıkıp belgeler ile açıklamaları gerekiyor. Hükümetimiz tamamen sıcak paraya dayalı olduğu için ve ekonomiyi o şekilde yönettiği için ve sıcak parada geldiği zaman bir rahatlama oluyor ama çıktığı zaman sıkıntı oluyor. Çıkmasının nedeni de savaş beklentileri ve piyasada bu tür olumsuz söylemler yabancı yatırımcıların Türkiye’den kaçmasına neden oluyor. Tabi yabancı yatırımcılar kaçınca da fiyatlar yükseliyor. Şimdi yılbaşı yaklaştığı için ve bankalar açık pozisyonlarını tamamlamak için suni bir yükselme görünümü var şu anda piyasada. Yılbaşından sonra gerçek ekonomiye dönülmesi ve dövizin geri yapar beklentisi var. Tabi yeni bir olumsuz haber açıklanmazsa. Zarraf’ın devamında tutuklama yada açığa alınan bakanlara kadar dokunmazsa piyasa yatar seyire girer. Ama Zarra’ın sorgulaması ve tanıklık yapması bizim bakanlara kadar dokunursa bu sefer piyasa daha da gelirir. Erken seçime kadar gidilebilir ve bu durumda piyasayı daha da gerebilir” dedi.

Döviz’in altının yüksek olduğu zamanlarda emlak piyasasının uykuda olduğu gözleniyor

Balaban sözlerinin devamında, “Merkez Bankası piyasaya yetemiyor. Merkez Bankası’nın eli çok güçlü olsa isteyen istediği kadar döviz satar ve piyasayı düşürür. Yatırımcılar için şu anda en uygun yatırım olarak emlak piyasası gözüküyor. Döviz’in altının yüksek olduğu zamanlarda emlak piyasasının uykuda olduğu gözleniyor. Yani emlak piyasası daha bu döviz yükselişinden nasibini almadı. Daire alacak, dükkan alacak yada arazi alacak olanların şu anda dövizini bozup emlak alması en uygunudur. Döviz daha da yukarı çıkabilir ama bu durumda aldığı emlakta yukarı çıkacağı için zarar etmeyecektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.