DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

’BİR ÇOCUĞUN HAYALİNE DOKUNMAK ‘’

’BİR ÇOCUĞUN HAYALİNE DOKUNMAK ‘’

Müfit Saner İlkokulu, Bir İlke Daha İmza Atıyor;

Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında düzenledikleri ‘’Destek Pazarı ‘’ projesi ile Türkiye’ de bir ilke imza atan, yerel ve ulusal basında gündemden düşmeyen Değirmendere Müfit Saner İlkokulu, bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan ‘’ Değerler Eğitimi Projesi ‘’ kapsamında hazırladıkları ‘’ Bir Çocuğun Hayaline Dokunmak ‘’ konulu proje çalışmalarına başlayan Müfit Saner İlkokulu, bu proje ile yine gündem yaratacak.

Gelin Hayallere Birlikte Dokunalım;

Müfit Saner İlkokulu Müdürü Ramazan Açıkgöz, Müdür Yardımcısı Yaşar Uy, Okulun 2 – B sınıfı Öğretmeni Zahide Kara, 2 – A sınıfı Öğretmeni Hatice Buket Gezici ve Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan ‘’ Bir Çocuğun Hayaline Dokunmak ‘’ konulu proje çalışmalarına başlandı. Proje kapsamında ; kardeşlik, dostluk, paylaşma, sorumluluk gibi duyguların gelişmesi, çevrelerindeki insanlara karşı duyarlılıklarının yükselmesi, öğrencilerin kendileri dışındaki hayatın daha çok farkına varmaları, yardımlaşmanın önemi ve güzelliği konusunda deneyim sahibi olmaları temaları işlenecek.

Göksun’dan Mektup Var ;

Proje kapsamında, Anadolu’da belirledikleri bir okuldan mektup isteyerek ve bu mektubu alarak kolları sıvayan ekip, Çocukların Kalbiyle büyük bir bağ kurmayı hedefliyor.

İşte O Mektup ; ‘’Ben zor şartlarda eğitim mücadelesi veren, alıngan ve zor coğrafyanın okulu Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesindeki Nevzat Pakdil Yatılı Bölge Ortaokuluyum. Ailesi sayıldığım altı yaşından on dört yaşına kadar öğrencilerimle; gelecekte ben de varım diyebilen, ülkesine ve değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeye çalışıyorum. Yalnız parçalanmış aileden gelen, ailesinin yanında okuyamayan, özellikle kız olduğu için okula gönderilmeyen fakat sonradan ikna edilen ve zorluklar içinde okumaya çalışan öğrencilerimle diğer okullardan çok farklıyım. Normal bir okulda bir öğrencinin hiç oyuncağının olmadığına üzülmezsiniz. Ya da kar yağınca tatil bekler, montu olmadığı için öğrencilerim üşüyor, eldiveni olmadığı için kardan adam yapamıyor demezsiniz. İşte dediğim gibi zor bir coğrafyanın geleceğe umutla bakan öğrencilerini yetiştiriyorum.

“Demir ne kadar sert olsa da ateş onu yumuşatır.” sözü eğitimin önemine işaret ediyor. Eğitimde başlıca gayem “iyi insan” yetiştirmek. İyi insan, tabiatta var olan her şeyin hakkına, hukukuna riayet edendir. Kendisi için istediğini başkası için de isteyendir. Hayatın zorluklarıyla muhatap olmamış insanların öğrenmeleri ve eğitilmeleri her zaman daha zor olmuştur. Bu sebeple kendi çocuklarınızın da hayattan kopuk bir şekilde eğitilmeleri mümkün değildir. Dolayısıyla, fedakârlık hissi yüksek, menfaati değil ahlakı birincil meselesi olarak gören “sorunlu” değil “ sorumlu” ideal insan yetiştirmek çalışma hedefimiz olmalıdır.

Sizden isteğim öğrencilerimi değerli hissettirebilecek, eksikliklerini giderebilecek hediyeler gönderebilmeniz.

Öğrencilere de Mektuplar Gelecek;

 Göksun Nevzat Pakdil Yatılı Bölge Ortaokulunda, İlkokul bölümü de bulunuyor. Aynı yaşta bulunan Nevzat Pakdil öğrencilerinden , Müfit Saner 2 – A ve 2 – B şubesinde bulunan öğrencilere

‘’ Hayalimdeki Dünya ve Hayalimdeki Yaşam ‘’ konulu mektuplar gelecek. Ayrıca okul ihtiyaçları da bu mektuplarda yer alacak. Proje ekibi ve Müfit Saner minikleri zor bir coğrafyada eğitim alan öğrencilerin mektuplarına cevap vererek onları hediyeler ile mutlu edecek, ve çocukların

‘’ Hayallerine Dokunacak ‘’. Bu anlamda minikler, mektup alma ve mektup yazma yoluyla duygularını yazıya aktarmayı, uzun mesafeler de olsa, hediye vermenin ve hediye almanın mutluluğunu yaşayacak. Ayrıca çok farklı coğrafyalarda yaşayan, farklı yöresel kültürlere sahip yerlerde yetişmiş öğrencilerin birbirini tanıması sağlanacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.