DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ERTUĞRUL AKALIN VE MÜJDAT ORGUN’LA SOHBET

30.11.2017
991
A+
A-

Güne dostlarla sohbetle başlamak ne güzel. Eski arkadaşlar zaman zaman ziyarete geldiğinde ben de mutlu olur keyif alırım. Dün sabah ilk ziyaret için Yeni Mahalle’den de dostum ve arkadaşım olan Gölcük eski Merkez Komutanlarından emekli Albay Müjdat Orgun oldu. Resim yapmayı çok seven, minyatüre meraklı ve bu konuda da uzmanlaşmış bir isim olan Müjdat Abi aynı zamanda Topçular Mahallesinden de mahalle arkadaşım. Aramızda yüz bilemediniz yüz elli metrelik bir mesafe var. Hayata her zaman pozitif bakan, olayları tebessümle karşılayan, Mevlana misali hoşgörülü adam gibi adam. Epey sohbet ettik. Ben şeker hastası olmama rağmen nefis tulumba tatlıları getirmiş eh hatır için bir tane yedim, tabi sonrası mesai arkadaşlarımın oldu. Müjdat Abi uzun zamandır bir araya gelemediğim ama düğün ve cenazelerde karşılaştığım bir dostumdu, dünkü sıcak sohbet çokta güzel oldu. Ardından yine çok eski bir arkadaşım olan Değirmendere’de üç dönem Belediye Başkanlığı yapan Ertuğrul Akalın geldi. Malum daha önce Akalın’ın CHP’nin Gölcük İlçe Başkan Adayı olduğunu haber olarak yapmıştık. Dün tekrar bazı konuları özellikle bir kez daha ifade etmek için ziyarete geldi. Depremden bu yana geçen ve Değirmendere’nin de siluetini bozan yapılaşmaları da konu ettiğimiz sohbette, sevgili Ertuğrul Akalın “Şenemre şunu özellikle ifade edersen son derece memnun olurum. Ben 64 yaşındayım babam 68 yaşında vefat etti. Dolayısıyla siyasetten işin ucunda ücret alacağım hiç bir göreve talip değilim. Bunu özellikle yazarsan çok memnun olurum” dedi. Bendeniz de Sevgili Ertuğrul Akalın’ın bu konudaki düşüncelerini buradan bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum.

 Torpido da silah mı var?

Adamın birisini polis durdurur ve aşağıda ki diyalog başlar.

-Buyurun, memur bey?

-Ehliyetinizi görebilir miyim beyefendi? Aşırı hız yaptığınız için durduruldunuz.

-Maalesef ehliyetim yok, son geçirdiğim kazada ehliyetime el koymuşlardı.

-Araç ruhsatını alabilir miyim?

-Çalıntı arabanın ne ruhsatı memur bey!

-Nasıl yani, siz bu arabayı çaldınız mı?

-Durun durun, silahımı torpido gözüne koyarken ruhsata benzer bir şey görmüştüm, belki o ruhsat olabilir bekleyin bir saniye. Arabanın sahibi olan kadını silahımla vurmuştum, cesedi bagaja; silahı da torpidoya koymuştum.

– Bagajda ceset mi var!?

– Evet, aracın bagajında ceset var.

Adamın bu sözlerini duyan trafik polisi hemen amirini arar; tüm ekip toplanır ve adama sorular sormaya başlarlar. Gelen trafik ekip amiri adamdan ehliyetini ister; adam ehliyetini hemen çıkarır, kontrol sonrasında hiçbir sorun olmadığını görürler. Ardından aracın ruhsatını ister ekip amiri; adam ruhsatı çıkarıp verir ve yapılan kontrol sonrasında aracın adamın üstüne olduğunu fark ederler. Ekip amiri adamdan torpido gözünü açmasını ister; torpido temizdir, silah falan yoktur. Son olarak bagajı kontrol etmek isterler, bagajı açarlar; bagajda tertemizdir, ceset falan yoktur.

Ekip amiri baya şaşırmıştır;

– Çok garip bir durum, ekip arkadaşım ehliyetinizin olmadığını, aracın çalıntı olduğunu, torpido da silah olduğunu, aracın bagajında da bir kadın cesedi olduğunu söylemişti.

Adam gülerek:

– Yok artık! Memur bey benim için ‘Aşırı hızlı gidiyordu!’ da demiştir.

 

Çok Okursa Kaymakam

Kaymakam yanına başçavuşu alıp, köylülerle tanışmak üzere köy, köy dolaşmaya başlamış, bakmışlar ki yolda bir adam kucağında bir eşek yavrusuyla gidiyor…

Kaymakam baş çavuşa demiş ki.. “ben bu köylüyle biraz sataşayım” başçavuş kaymakamı uyarmış. “aman efendim, bunlar lafta altta kalmazlar. Dikkat edin”

“Kaymakam bir şey olmaz. Ben yıllarca mektep okudum. Kültürlüyüm. Cahil bir köylü mü beni lafta yenecek demiş.”

Arabayı durdurup köylüye yanaşmışlar kaymakam selam verip sormuş “Nereye böyle kucağında yavrunuzla”

Köylü bir kaymakama bakmış, birde başçavuşa Mektebe demiş.. Mektebe yazdırmaya gidiyorum… Çok okursa kaymakam, az okursa başçavuş olsun diye”

 

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.