DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GFSD bu hafta duayen fotoğrafçı Nevzat Çakır’ı konuk edecek

GFSD bu hafta duayen fotoğrafçı Nevzat Çakır’ı konuk edecek

İlçemizin gururu Gölcük Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (GFSD)’nin bu haftaki konuğu Türk fotoğrafının duayen isimlerinden Nevzat Çakır’ı konuk edecek.

İkiz, “Tüm fotoğraf severleri bu gösteriye bekliyoruz”

GFSD Başkanı İsmail İkiz gerçekleşecek bu haftaki gösteri hakkında bilgi verdi. İkiz, “Gölcük Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği olarak  bu hafta dernek binamızda 9 Kasım Perşembe saat 19.30’da “Sokağın Adı Fotoğraf” adlı gösteri – söyleyişi ile duayen fotoğrafçımız Nevzat Çakır’ı konuk edeceğiz. Tüm fotoğraf severleri bu gösteriye bekliyoruz” dedi.

Nevzat Çakır kimdir?

1967 İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdi.1970 Fotoğrafa başladı. Katıldığı Ulusal ve uluslararası yarışmalar ve etkinliklerden bazıları:

1980 KUŞAKLAR-5 :Yılın ON Fotoğrafçısı. 1981  KUŞAKLAR-6 :Yılın ON Fotoğrafçısı.  1981 Romanya 14, Uluslar arası Fotoğraf Yarışması : Birincilik Ödülü.  1983 Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP tarafından, AFIAP ünvanı ile onurlandırılmıştır.  1984 Beş arkadaşı ile FOG Fotoğraf Grubu’nu kurdu.  1984 ALARKO Yarışması Eski Evler : Birincilik Ödülü.  1986 Kazlıçeşme Sergisi: Atatürk Kültür Merkezi.  1987 Istanbul Surları Sergisi: Taksim Sanat Galerisi.  1987 İŞ Bankası Fotoğraf Dalı: Büyük Ödülü.  1989 Birikimler Fotoğraf Albümü Yayınlandı.  1993 IFSAK tarafından Onur Üyeliği ile onurlandırıldı. Çeşitli dergi, gazete ve kitaplarda fotoğrafları basıldı, kuramsal yazıları yayınlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.