DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İlhan Karabulut: Hedefimiz A takım

İlhan Karabulut: Hedefimiz A takım

A takımla yapılan hazırlık maçının çok verimli geçtiğini kaydeden U-19 takımı teknik sorumlusu İlhan Karabulut, “Oyun anlayışımız ve sahaya yansıttıklarımız bizi memnun ediyor fakat henüz istediğimiz yerde değiliz. Hedefimiz şampiyonluk değil, A takıma oyuncu çıkarmak” dedi

MAÇ ÇOK VERİMLİ GEÇTİ

Kocaeli Birlikspor U-19 Takımı Teknik Sorumlusu İlhan Karabulut A takımla yapılan hazırlık maçının ardından hem oyun performansı hem de gelişim liginde takımın durumu ve hedeflerine dair açıklamalarda bulundu. Önce maçı değerlendiren Karabulut, “Kocaeli Birlikspor’da büyün oyuncular 1997-2000 doğumlular. Biz de zaman zaman A takımla maç yaparak çocuklarımızı A takıma ve kendi ligimizde oynamaya hazırlıyoruz. A takım istediği taktiği uygulamaya çalıştı, biz de önümüzdeki maçlarda oynayacağımız taktiği uygulamaya çalıştık. Bugünkü maç bizim açımızdan çok verimli geçti” dedi.

GENELDE ZAAFIMIZ VAR

U-19 takımının ligdeki durumunu da yorumlayan İlhan Karabulut, “Bölgesel Gelişim Ligi 2.gruptayız. Kocaeli’den 4 takım var; Kocaelispor, Gölcükspor, Darıcaspor ve biziz. İstanbul’dan Tuzlaspor ve Sultanbeyli, Sakaryaspor ve Zonguldak Kömürspor var. Grubumuzda 5 haftayı geride bıraktık. Bu süreçte iyi oyunlar oynadık. Sahaya düşündüklerimizi yansıttık ama futbolda bireysel anlamda savunmada Türk futbolunda genel karakteristik bir zaaf var. Bizde de var. Çok basit toplardan goller yedik. 2 haftadır galip geliyoruz. Henüz istediğimiz yerde değiliz.

ASIL HEDEFİMİZ A TAKIM

Oyun anlayışımız ve sahaya yansıttıklarımız bizi memnun ediyor. Bizim temel hedefimiz bir seri yakalamak. Aynı zamanda A takımda oynayacak oyuncularımızı da burada değerlendirip oraya hazırlamak. Şampiyon olmamız ya da sonuncu olmamız bizim için çok önemli değil. Asıl hedefimiz A takıma oyuncu hazırlamak ve çıkarmak. Çocuklara bunları anlatırken iyi oyundan iyi skorlar geleceğini de anlatıyoruz.

NE HEDEF KOYUYORLAR?

Şuanda kadromuzda olan oyuncularımız önümüzdeki yıllarda mutlaka çok iyi yerlerde olacak. Oyuncularımıza hedef koyarken sadece Kocaeli Birlikspor hedefi göstermiyoruz. Daha üst ligleri ve milli takımları hedeflemelerini istiyoruz. Bu yönde telkinlerde bulunuyoruz. Ama asıl amacımız devre arasında en az 2-3 futbolcumuzu profesyonel yapabilmek. Bunu yapabiliyorsak başarılı oluyoruz demektir” sözlerini kaydetti.

Kentimizin spor camiasına ve mülki idare amirlerine seslenen Ali Gürdal:

Kentimizin futbolu için

KONSENSÜS YAPALIM

Takımın kendine güveninin yerine geldiğini ve Tokatspor maçının önemini bildiklerini belirten teknik direktör Ali Gürdal ‘Bitik’ olarak yorumlanan kent futbolu için “İlimizin futbolu için bütün takımlar bir araya gelip konsensüs yapalım. Kimse takım ayrımı yapmasın ve tüm takımlarımızı ligi fark etmeden destekleyelim” dedi

İSTEDİKLERİMİ YAPTILAR

Kocaeli Birlikspor’un A takımını maçlara hazırlayan teknik direktör Ali Gürdal “Takımın önce oynama arzusu arttı. Geçen hafta Hatay maçının son 20 dakikasında da tamamen önde, 3.bölgede oynadık. Benim için en büyük memnuniyet takımın önde oynama isteğiydi. Bu hafta da çalışmalarımızı buna göre yaptık. Bulduğumuz pozisyonları da gole çevirmemiz lazım. Bugünkü hazırlık maçında da istediklerimi yaptılar ama biraz final vuruşlarında sıkıntımız oldu. Onu da yorgunluğa bağlıyorum. Antrenman temposunu düşürecek ve maça dinlenik çıkacağız” dedi.

YERİMİZİ BELLİ EDECEK MAÇ

Tokatspor maçının önemine değinen Ali Gürdal, “Yerimizi belli edecek bir maç. Bunun bilincindeyiz. Tokatspor’un maç analizlerini de yaptık. Ceza alanında oynayan bir takım. İyi oyuncuları var. Geç toplandılar, belki daha iyi yerlerde olabilirler ama bizim bu maçı almaya ihtiyacımız var. Cumartesi günü güzel, zevkli ve kaliteli bir maç olacağını düşünüyorum. Çocukların kazanma arzusu en üst seviyede. Birlik ve beraberlik de öyle. Başaracaklarına inanıyorum. Bundan sonra gel-gitlerimiz olmayacak. İyi konsantre olmaya başladık. Teorik ve görsel antrenmanlarımızı da çoğalttık. Kendilerine güvenleri gelmeye başladı” diye konuştu.

DÜŞEN TOPU TOPLAYACAĞIZ

Hazırlık maçını sık sık bölmesi ve uyarılarda bulunmasıyla ilgili olarak da Gürdal, “98-2000 doğumlular. Geçen sene U-17 ve U-19’da oynayan oyuncularımız var. O nedenle maç içinde durdurup hatalarını anlık olarak gösteriyorum. Anlamalarını sağlıyorum. Ondan sonra istiyorum. Oyun pozisyonu bilgisini arttırıyoruz. Yaptığımız hatalardan biri; rakip defansı yormuyorduk. Vurduktan sonra düşen topları toplamıyorduk. Adamlar yorulmadığı zaman ölü topta bile gelip rahatça bize gol atabiliyorlar. Yediğimiz goller savunma oyuncularından. Geçen hafta da aynı hatayı yaptık. Düşen topu tekrar oyuna sokamıyorduk. Eksiklerimizi ve hatalarımızı çok çalıştık. Bu maçta da iyi uyguladık” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN TAKIMLAR BİZİM

Son günlerde kentimizin futbolunun dip yaptığının belirtilmesi hususunda ise teknik direktör Ali Gürdal şu sözleri kaydetti: “Bütün gazeteler ‘Kocaeli futbolu dibe vurdu’ diyor. Ben buradan spor camiamıza sesleniyorum; Derincespor, Gebzespor, Gölcükspor, Darıca, Kocaelispor, Kocaeli Birlikspor ayırmadan hepsini desteklemeliler. Tribünleri gelip dolduracaklar. Profesyonel takımlar da bizim, Bal’dakiler de bizim, amatör takımlar da bizim. Bütün amatör takımlardan maça gelip genç çocukları desteklemelerini istiyorum.

BİRBİRİMİZİ DESTEKLEYELİM

Kocaeli Birlikspor olarak baktığımızda genç bir ekibiz ama sokağa çıktığımızda İzmit, Kartepe, Karamürsel, Derince, şehrin dört bir yanından gelen çocuklar. Amatör takımlardan gelen İzmitli çocuklar. Gelip çocukların ne seviyeye geldiğini takip etmelerini bekliyorum. Bütün takımlar konsensüs yapıp, bir araya gelmeli ve Kocaeli futbolu için birliktelik sağlanmalı. Belki basın kuruluşlarının yapacağı bir organizasyonda teknik ekipler, oyuncular, kulüp yöneticileri bir araya gelmeli. Biz bu kentin hiçbir takımının başarısız olmasını istemiyoruz. Herkes birbirini desteklesin.

TAKIMLARI AYIRMASINLAR

Hep birlikte bu ilin futboluna katkı vermeyi hedefleyelim. Sokaktaki çocukları futbola kazandıralım. Bu şehrin potansiyeli bize yeter. Yeter ki kimsenin kafasının arkasında bir şey olmasın. Takımları ayırmasınlar. Alt yapısıyla üst yapısıyla bir bütün olalım. Bizim çocuklarımız deplasmanda 3-5 bin kişinin olduğu maçlarda çok iyi oynuyorlar. Çünkü taraftar olduğunda maça iyi konsantre oluyorlar. Kendilerine daha çok güveniyor ve müthiş oynuyorlar. Burada da bunu aşmaya başladık.”

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.