DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KEFEK 8 YAŞINDA

KEFEK 8 YAŞINDA

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun 8. Kuruluş Yıl Dönümünde düzenlenen ‘Karar Alma Mekanizmalarında Kadın Temalı Sempozyum’ Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanvekili Ahmet AYDIN, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Ravza Kavakçı Kan ve Öznur Çalık, KEFEK Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Milletvekilleri, yabancı temsilciler, iş dünyası, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

“3,5 MİLYON KADIN İSTİHDAMI SAĞLANDI”

Sempozyumun açış konuşmasını gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2009 yılında Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun kuruluş aşamalarında yer aldığını belirterek, bunu da bir milat olarak değerlendirdiğini ifade etti. Kadın istihdamına ilişkin  rakamlar veren Bakan Sarıeroğlu, “Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde ortaya konulan milli istihdam seferberliği ile önemli bir performans ortaya konulmuştur. Bu kapsamda 7 milyon 775 bin kişi son 10 sene içerisinde iş gücü piyasamıza girmiş. 6 buçuk milyonluk bir istihdam sağlanmış. Bu istihdamın 3 buçuk milyonunun kadın istihdamı olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.

165 BİN DAR GELİRLİ KADINA 675 MİLYON KREDİ DESTEĞİ”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da açılış konuşmasında, son 15 yılda Ak Parti iktidarları döneminde kadınların toplumsal  statülerinin güçlendirilmesi konusundaki başarıların ve gelinen noktanın çok  önemli olduğunu söyledi. Kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını sağlayacak tüm  haklardan erkeklerle eşit yararlanmalarının Bakanlığının öncelikli hedefi  olduğunu aktaran Kaya, “Ekonomide 2023 hedeflerimize ulaşmak için kadınları  ekonominin daha fazla içine sokmak durumundayız. Azami ölçüde özellikle Ar-Ge’de,  teknolojide, yazılımda, daha yüksek katma değerli alanlarda da kadın oranını  artırmak durumundayız.” ifadesini kullandı. Devletin çok önemli desteklerinin olduğunu belirten Bakan Kaya, mikro kredi uygulamasıyla 165 bin dar gelirli kadına 675 milyon kredi  desteği verildiğini, 138 bin aktif kadın üyenin bu desteklerden  faydalanarak kredi kullanmaya devam ettiğini kaydetti. Bakan Kaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile 300 organize  sanayi bölgesine 300 kreş açılması çalışmalarının başladığını bildirdi.

EN ÖNEMLİ ADIM KEFEK’İN KURULMASI

Karar Alma Mekanizmalarında Kadın Temalı Sempozyumun kapanış oturumunda konuşmasını gerçekleştiren KEFEK Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, toplumsal hayatta kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik atılan en ciddi adımlardan birinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında 2009 tarihinden bu yana faaliyet gösteren Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun kurulması olduğunu belirtti. Katırcıoğlu, TBMM içinde çok önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Erken yaşta evlilikler başta olmak üzere kadına yönelik şiddet, geleneksel evlilikler, kadın istihdamı, mobbing konularında çalıştık. Bütçeleme, eğitim, medya, kırsal alanda kadın, engelli kadın ve yurt dışında yaşayan kadınlarımızın sorunlarını ele aldık.” şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; “Kadınsız siyaset, kadınsız demokrasi, kadınsız yönetim sadece kadınlar için değil, bütün toplum için eksikliktir, büyük bir adaletsizlik ve haksızlıktır.” sözünü tekrarlayan Katırcıoğlu, KEFEK olarak bu doğrultuda hizmetlerini devam ettireceklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.