DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Mobil Mevkii’ne görme engelliler için sesli uyarı sistemi kuruldu SİSTEM HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRACAK

Mobil Mevkii’ne görme engelliler için sesli uyarı sistemi kuruldu  SİSTEM HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRACAK

Mobil Mevkii’ne görme engelliler için sesli uyarı sistemi kuruldu

SİSTEM HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRACAK

Görme engelliler Mobil’de kurulan trafik ışıklarındaki sesli uyarı sistemini beğendi. Geçtiğimiz günlerde Mobil Mevkii’nde bulunan trafik ışıklarına kurulan sesli uyarı sistemi görme engellilerin beğenisini kazandı.

Görme engelliler ilk denemeyi yaptılar

Mobil Mevkii’ne gelen görme engelliler burada sistem denemesini yaptı. Yolun karşısına sesli uyarı sistemi ile geçen görme engelliler sistemi kuran yetkililere teşekkür etti. Görme Engellilerin yanında Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat ve Görme Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Önerbay’da yer aldı.

Bat, “Görme engellilerimiz için önemli bir hizmet”

Gölcü Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, kurulan sistem ile ilgili şu sözleri söyledi: “Görme Engellilerimiz için kurulan bu sistem gerçekten çok önemliydi. İnşallah bu sistem Eski Garajlar, Donanma ve diğer ışıklı alanlarda da kurulur. Sesli uyarı sistemleri Görme Engellilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak. Bugün de bu sistemi yerinde denemek istedik ve görme engelli arkadaşlarımızla buraya geldik. Gözlemlerim sistemin çok iyi olduğu fakat trafik ışığı süresi yayalar için kısa. Bu sürenin biraz daha uzatılması gerekiyor. İnşallah bu eksiklik en kısa sürede giderilir” dedi.

Önerbay, “Sesli uyarı sistemi bu gibi noktalarda hayatımızı kolaylaştırıyor“

Görme Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Önerbay, trafik ışıklarında sesli uyarı sistemini olumlu bulduğunu belirtti ve şu sözleri dile getirdi: “Gölcük’te Mobil Mevkii’nde trafik ışıklarına eklenen uyarı sistemi biz görme engelliler için çok iyi oldu. Bugün arkadaşlarımızla sistemi denedik. Sesli uyarı sistemi bu gibi noktalarda hayatımızı kolaylaştırıyor. Bu yüzden yetkililere teşekkür ediyor, sistemin diğer alanlara da yayılmasını istiyoruz. Hasan başkanımızın belirttiği gibi tek eksiklik yolun karşısına geçme süresi kısa, sürenin biraz daha uzatılması bizler için daha güvenli olacak” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.