DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ÖĞRENCİLERİNİ SEVİNDİRDİ

ÖĞRENCİLERİNİ SEVİNDİRDİ

Barbaros İlkokulu Değerler Eğitimi Projesi’nde

Barbaros İlkokulu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu Değerler Eğitimi Projesi 1. Dönem konusu olan “Yardımlaşma ve Dayanışma” konusunu başka bir okulun öğrencileri yerine kendi okul içinde ki ihtiyaç sahibi öğrencilerine mont ve bot alarak işlediler.

25 öğrencinin mont ve bot ihtiyacını karşıladılar

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlatmış Değerler Eğitimi Projesi 1. Dönem konusu olan “Yardımlaşma ve Dayanışma” konusu kapsamında Barbaros İlkokulu öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri paralar ile başka bir okulda ki öğrenciler yerine kendi okullarında bulunan 25 öğrencinin mont ve bot ihtiyacını karşıladılar.

Gülsuyu, “Yapılan bu çalışmalar ile öğrencilerimiz yardımlaşma ve dayanışmanın önemini daha iyi kavramış oluyorlar”

Barbaros İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Gülcan Timur ve yönetimi tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi 25 öğrenci için alınan mont ve botlar okulda hazırlandı.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında yapılan çalışma hakkında düşüncelerini dile getirdi. Gülsuyu, “ Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başlatmış olduğumuz Değerler Eğitimi projesi kapsamında okullarımız çok güzel projeleri hayata geçiriyorlar. Birçok okulumuz belirlediği kardeş okulun ihtiyaçlarını karşılarken Barbaros İlkokulu yönetimi bunu kendi öğrencileri üzerinde uygulamayı uygun görmüşler. Yapılan bu çalışmalar ile öğrencilerimiz yardımlaşma ve dayanışmanın önemini daha iyi kavramış oluyorlar. Kardeş okul yerine önceliği kendi okul içindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere verdikleri için de ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Güney, “Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek”

Barbaros İlkokulu Müdürü Güney Yılmaz gerçekleştirdikleri proje hakkında bilgi vererek, “Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmeleri için okul yönetimi, öğretmenlerimiz, aile birliğimiz ve hizmetlilerimizle elimizden gelenin en iyisini ortaya koyma gayreti içerisindeyiz. Barbaros İlkokulu olarak çocuklarımızın iyi birer insan olmasını sağlayacak “Değerler Eğitimi Projesi” okulumuzun önemle takip ettiği ve uyguladığı projeler arasında yerini alıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 2017-2018 eğitim öğretim yılı 1. Yarıyılı için belirlediği “Yardımlaşma ve Dayanışma” değerinin öğrencilerimiz arasında farkındalığını artırmak amacı ile bizler de okulumuzda etkinlikler düzenledik. Değerler eğitiminin önemini anlatan ve velilerimizle birlikte yapabileceğimiz çalışmaları anlatan mektubumuzu tüm velilerimize ulaştırdık. Öğrencilerimizin kendi harçlıklarından biriktirdikleri ve istedikleri miktarda yaptıkları katkıları birleştirerek, yine okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizden ihtiyacı olanlara mont ve bot temin ettik. Amacımız herkesten gelen küçük katkıların birleşmesiyle büyük işler başarabileceğimizi çocuklarımıza göstermek ve dayanışmanın gücünü yaşayarak öğrenmelerini sağlamaktı. Yardımların kimlere yapılacağını okul rehberlik servisi ve okul yönetimi dışında kimse bilmiyor. Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi gerektiğini de çocuklarımıza kazandırarak, gerçek yardımın nasıl yapılacağını yaşayarak öğrenmelerini hedefledik.

Öğrencilere mont ve botlar aileleri tarafından verilecek

25 öğrencimiz için hazırladığımız montlar ve botlar öğrencilerimize okulda arkadaşlarının yanında vermek yerine ev adreslerine ulaştırılacak. Alınan montlar ve botlar  ihtiyacı olan çocuklarımıza annesi ya da babası tarafından verilecek. Yani öğrencilerimiz bu alınan bot ve montların aileleri tarafından alındığını bilecek. Tabi yardımı yapan öğrencilerde kimlere alındığını bilmeyecekler. Biz öğrencilerimiz rencide olmamaları için böyle bir çözüm bulduk. Öğrencilerimiz aynı zamanda yaptığı katkıların bir kısmı ile de kitap satın alarak  Artvin’in Murgul İlçesinde bulunan Damar İlköğretim okulunun kütüphanesine göndermek için hazırladık.  Bu etkinliğin de kurumlar arası işbirliğini güçlendireceğine inanıyoruz. Etkinliğimize katılarak bizlere destek olan  Milli eğitim Müdürümüz Sayın Ercan Gülsuyu’na, etkinliğin organizasyonunu sağlayan okul aile birliği yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.