DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti

AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’den engellileri ziyaret etti. Ziyarette Genel Başkan Yardımcısı Çalık 2002 yılından bugüne kadar engelli bireylerin önünde ki bütün engelleri kaldırdıklarını dile getirdiler.

Kalabalık bir kadro ile katıldı

Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret eden AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Kadın Kolları Başkanı Saime Yelken, Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner,  Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü eşlik etti.

Engelli bireyler ile tek tek selamlaştı

Ziyarette Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bulunan engellilerle tek tek selamlaşan Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, sıkıntıları olan engelli bireylerimizin sıkıntılarını çözebilmek adına notlarını alarak gerekli talimatları verdi ve “Sıkıntılarınızı en kısa sürede çözüme ulaştırmak için elimden geleni yapacağım. Bugün buraya sizin dertlerinizi dinlemek ve çözüm bulmak için geldik” dedi.

Ellibeş, “Merkezimizde bütün engelli bireylerimiz oldukça mutlular” 

Ziyarette ilk sözü alan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Başkan Ellibeş sözlerinin devamında, “ Gölcük Belediyesi olarak 2013 yılında Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’ni yaptık ve engelli bireylerimize teslim ettik. Biz kendilerine sadece bu binayı teslim ettik ve onlar bu binaya çok güzel hayat verdiler. Engelliler Dernek Başkanımız Sayın Hasan Bat o kadar güzel projelere imza attı ki tüm engelli bireylerimiz burada olmaktan oldukça memnunlar. Her gün engelli bireylerimiz evlerinden alınıyor ve akşam yeniden evlerine bırakılıyor. Bu sebeple merkezimizde bütün engelli bireylerimiz oldukça mutlular” dedi.

Bat, “Biz burada çok güzel bir aile ortamı oluşturduk”

Ardından söz alan Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat, “ Öncelikle bizi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi 2013 yılında Allah razı olsun Mehmet Ellibeş Başkanımız tarafından yaptırıldı ve bize teslim edildi. Bugün Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 12’ye yakın kursumuz var ve bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, hafif mental engelli olmak üzere tüm engel gruplarına hitap ediyoruz. Evlerinden alıp tekrar evlerine bırakıyoruz. Burada gördüğünüz bütün ürünleri engelli arkadaşlarımız yaptı. Merkezimizde engelli arkadaşlarımız gibi birinci dereceden akrabalarına da aynı şekilde kurslarımızı açıyoruz. Bilgisayar kursumuz var, bedensel engellilere ve görme engellilere ayrı ayrı kurs veriyoruz. Önceden görme engelli çocuklarımız için en yakın İstanbul’da okul vardı ve yatılıydı. Biz istedik ki evlatlarımız evlerinden ailelerinden ayrılmadan okullarına devam etmeleri için braille alfabesi kursu açtık ve öğretmenlerimize bu kursu veriyoruz. Böylelikle görme engelli çocuklarımız normal okullarda eğitimlerini görebiliyorlar. Hepsinin ötesi de biz burada çok güzel bir aile ortamı oluşturduk. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da onun sayesinde önceden engellileri hiç kimse tanımıyordu. Yurtlara bırakmak isteyenler,  bakım evlerine bırakmak isteyenler, çocuğu dahi olsa elinden çıkarmak istiyordu. Ama şimdi devletimiz o kadar güzel imkanlar sağladı ki engellilere aileler artık çocuklarını ellerinin üstünde tutuyorlar. Birde böyle güzel imkanları sağ olsun Mehmet Başkanımız bize sunuyor. Allah razı olsun, her dileğini kabul ettin Cenab-ı Mevlam bu kadar güzel engelli grubunu evden dışarı çıkartıp buraya getirdi. Merkezimizde görme engelli bireylerimiz için özel olarak braille alfabesinden Kuran-ı Kerim var. 6 ciltten oluşuyor ve bunun için ayrı bir kursumuz var. Kuran-ı Kerim’i öğrenmek isteyen görme engelli bireylerimiz bu sayede öğrenebiliyorlar. Bize bu imkanları sağladığınız için hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Önerbay, “Bize böyle güzel imkanlar verdiğiniz için teşekkür ediyoruz”

Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat’ta sonra söz alan Görme Engelliler Komisyon Başkanı Mevlüt Önerbay, “ Görme engelliler alfabeyi parmakları ile okurlar. Alfabeyi okuduğumuz gibi bize kolaylık sağlamışlar ve Kuran-ı Kerim’i bize uygun yazmışlar. Biz Engelsiz Yaşam Merkezi sayesinde birçok görme engelli arkadaşımıza Kuran-ı Kerim’i öğretme imkanı bulduk. Allah Razı olsun Mehmet Başkanımız ve sizin nezdinizde bu imkanı bize sağladığınız için Allah razı olsun çok teşekkür ederiz. Görme engelli kardeşlerimiz ile çokça dua ediyoruz. Çok güzel imkanlardan faydalanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, “ Bir, diri, iri olmanın en büyük gereği birlikte olmak” engelliler adına da böyle olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bize böyle güzel imkanlar verdiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

Katırcıoğlu, “Size daha iyi hizmet sunabilme adına çalışmalarımız devam edecektir”

Ardından söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, “ Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’ni birçok kez ziyarete geldim ve her seferinde gerçekten göğüsüm gururla doluyor ve çok mutlu oluyorum.  Hem hizmet ettiğim böyle bir partide olduğum için, böyle bir partinin milletvekili olduğum için hem de sizlere bu hizmeti yapabilme fırsatı bulduğum için şükrediyorum. Sabah namazı ile başkanımız ile başladığımız güne artık kaçıncı programdayız ben sayısını unuttum, oldukça yoğun bir programımız vardı ve başkanımız bize vakit ayırdı. Değerli projesi “Gönül adımları” gerçekleştirdik. Kocaeli’miz için sosyal politikaların ne durumda olduğunun analizini yaptık. Size daha iyi hizmet sunabilme adına çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Çalık,“2002 yılından itibaren engillerimiz özgürce sokağa çıkabiliyorlar”

Son olarak söz alan AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Öncelikle sosyal projelere attığı imzalarla Gölcük’te sizlerin gönlünde taht kurmuş olan kıymetli Gölcük Belediye Başkanım Sayın Mehmet Ellibeş’e ve ilgisini alakasını esirgemeye kıymetli milletvekillerime ben canı gönülden teşekkür ediyorum. Çok kıymetli kardeşlerim 2002 yılına kadar engellilerimize hangi aşamada olduğunu, 15 yılda hangi aşamaya geldiğini benim söylememden önce siz çok daha iyi biliyorsunuz. Bundan 4-5 gün evvel 4 Aralık günü engelleri aşan programı yaptık. Engelleri aşanlar programında hiç beklenmedik mükemmel denebilecek başarılara imza atmış kardeşlerimiz ile bi aradaydık. Futbol’dan Hentbol’a Okçuluk’a kadar yapmış oldukları sanatla müzikle piyanoyla dansla mükemmel bir görüntü sergilediler. Ve bize çok güzel bir gösteri yaptılar. Engelleri aşan bütün kardeşlerime, sizler bugün buradasınız ve her biriniz ayrı ayrı ödüle layık kardeşlerimizsiniz. Görme engelli, mental engelli, bedensel engelli ve bütün engelli bünyesinde barındıran benim güzel kardeşlerim 2002 yılından itibaren artık sokağa çıkabilmenin özgürlüğü içerisinde yaşadılar. Önceden aileler engelli çocuklarını ne dışarı çıkarıyorlardı nede okula gönderiyorlardı. 2005 yılından sonra engellilerimize verilen haklar ile birlikte engellilerimiz güneşin havanın suyun tadını çıkarmaya başladılar. Engellilerimize bağlana maaşlardan,  istihdamda sağlanan imkânlardan, eğitimde sunulan imkânlara kadar engellilere 2005 yılından sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde engellilerimiz artık evlerinde oturmak zorunda değiller. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda o gün koltuğuna oturduğunda ilk söylediği cümle “Engelliler için bir masa kurmamız gerekiyor” demişti. O gün belediyede engelliler masası kuruldu. 2002’de iktidara geldiğimizde hedefimiz önce insandı ve engelli engelsiz bütün insanlarımız refah seviyesini yükseltmek için çaba sarf ettik. 2005 yılında yapmış olduğumuz yasal düzenleme ile arkasından 2010 yılında ki Anayasa’da da ki yapmış olduğumuz düzenleme ile engellilerimizin önünde ki yasal bütün mevzuları, mevzuatları kaldırdık. Çürük denen, kör denen  özürlü denen, kör denen, topal denen, sakat  denen bütün kelimeleri kaldırdık. Engelin canda olmadığını bilen insanlarız. Engel varsa zihindedir, engel varsa yürektedir. İşte Cumhurbaşkanımızla birlikte hem yürekteki, hem de zihindeki engelleri kaldırmak adına, çok önemli düzenlemeler yaptık. İstihdamın önündeki engelleri kaldırdık. 2002 yılında 5 bin 777 engellimiz istihdam edilmişken, bugün 52 bin engellimiz kamuda, özel sektörle birlikte 300 bin engellimiz istihdam ediliyor” dedi.

Sıkıntılar önce Başkan Ellibeş’e bildirilecek

Ziyaretin sonda Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş engelli bireylerimize, “ Herhangi bir sıkıntınız olduğu zaman baba bildireceksiniz ve bende bu isteklerinizi ve sıkıntılarınızı Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a ileteceğim” dedi. Engelli bireyler sıkıntı yaşadıkları konular ile ilgili yaptıkları listeyi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a teslim ettiler. Ziyaretin sonunda da Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık engelli bireyler ile tek tek vedalaşarak Engelsiz Yaşam Merkezi’nden ayrıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.