DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BAŞARILARINI İSPATLADILAR

BAŞARILARINI İSPATLADILAR
10.12.2017
1.208
A+
A-

Artı 1 Fark ile Güldür Güldür’ oyunu izleyenleri büyüledi

BAŞARILARINI İSPATLADILAR

 

+ 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği ve 21. Yüzyıl Kadınlar Tiyatrosu geçtiğimiz akşam Down sendromlular yararına tiyatro oyunu sergiledi. Sahnelenen oyuna yoğun katılım sağlanırken, oyun büyük beğeni topladı. Tiyatro oyununa Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Nurettin Şenemre’de katılarak, Down Sendromlu Çocukları yalnız bırakmadı.

+ 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği ve Artı 1 Fark ile 21. Yüzyıl Kadınlar Tiyatrosu, ‘Artı 1 Fark ile Güldür Güldür’ oyununu sahneledi. Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen oyunda seyirciler salonu hınca hınç doldurdu. Oyunda Down Sendromlu oyuncular sahne aldı. Oyunun geliri Down sendromlulara ve huzurevlerine harcanacak.

“21. Yüzyıl Tiyatro Kulübüne sonsuz teşekkür ediyoruz”

+1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Rumelioğlu Abanoz, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:  “Geçtiğimiz Nisan ayından bugüne kadar Gölcük Down Sendromlular Derneği olarak çalışıyoruz. Bazı projelerimiz vardı. Birincisi Down Cafe’ydi.  Down Cafe’yi 1 Temmuz’da açtık. Açılışımız oldu. Down Cafe’de öğrencilerimiz var. Onlar çalışıyor aktif şekilde. Onların biraz daha sosyalleşmesi adına bir tiyatro Kulübü kurmak istedik.  Bu Tiyatro Kulübü’nü de Gölcük’te mevcut olan fakat adı duyulmayan gizli bir kahraman gibi bir tiyatro ekibi verdi.  Şu anda bizim birleştirdiğimiz tiyatro ekibi 21. yüzyıl kadınlar tiyatrosu.  Bu tiyatro ekibi hep yardım amaçlı oynayan amatörce oynayan bir tiyatro kulübüydü.  Huzurevi için bazı okullar için hatta Gölcük Down Cafe için bile geçen sene oyun oynadılar. Biz onlarla geçen sene birleşmek istedik. Hepsi anne, hepsi kadın olduğu için öğrencilerimizi de onların yanına katmak istedik.  Yaklaşık 3 aydır çalışıyorlar. ”

Öğrencilerimizin sosyalleşmesi adına birçok projeler yapıyoruz

Abanoz,Uluslar arası Down Sendromlular Federasyonu’na dahil edildiklerini ve öğrencilerin ‘Down Şefler’ projesiyle eğitim alacaklarını  belirterek şöyle dedi: “Kulübümüzün ismi ‘Artı Bir Fark ile 21. Yüzyıl Kadınlar Tiyatrosu’.  Oyunumuzun ismi ‘Artı bir Fark ile Güldür Güldür.  8 tane down sendromlu öğrencimizden oluşuyor.  Aynı zamanda kadınlarımızdan oluşuyor. Öğrencilerimizin sosyalleşmesi adına birçok projeler yapıyoruz. Bu sadece bir tanesi. Başka projelerimiz de var, yavaş yavaş hayata geçireceğiz projelerimizi. Hatta Uluslararası Down Sendromlu Federasyonu’na dahil edildik. Hatta bizden 3 tane delege çıktı. Aynı zamanda Uluslararası Down Sendromlular Federasyonu’nun Kültür Bakanlığı ile yapmış olduğu bir  ‘Down Şefler’ diye bir projesi var.  Geçen hafta Ankara’daydık.  Oraya 4 tane öğrencimizle katılıyoruz.  Öğrencilerimiz haftaya İstanbul’da eğitimine başlayacaklar. 23 hafta eğitim görüp şeflik sertifikası alacaklar” şeklinde konuştu.

2005 yılında “ 21. Yüzyıl  kadınlar” adı altında kurulduk

Genel Sanat Yönetmeni Yücel Yeşilyurt ise gönüllü ev hanımlarından oluşan bir kulüp olduklarını ifade ederek şunları söyledi:   “Bu ekibin genel sanat yönetmenliğini yapıyorum.  2005 yılında “ 21. Yüzyıl  kadınlar” adı altında kurulduk. Tamamen gönüllü ev hanımlarından oluşan bir tiyatro ekibi.  Bu yaptığımız oyunlardan biz hiçbir ücret talep etmiyoruz. Bütün oynadığımız oyunları 12 yıldır oynuyoruz. Tamamen hayır kurumu olarak faaliyet gösteriyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.