DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP Gölcük’te kongre tamam İŞERİ GÜVEN TAZELEDİ

CHP Gölcük’te kongre tamam  İŞERİ GÜVEN TAZELEDİ

CHP Gölcük’te kongre tamam

İŞERİ GÜVEN TAZELEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kongresi geçtiğimiz Cumartesi günü Kavaklı Sahilinde bulunan Melisa Cafe’de yoğun katılımla gerçekleştirildi. Mevcut Başkan İsmet İşeri, kongreye tek başkan adayı olarak katılarak, parti üyelerince başkanlığa seçilerek, güven tazeledi.

Vekiller katılım sağladı

Kongreye CHP Kocaeli Milletvekilleri Tahsin Tarhan, Haydar Akar,Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, MHP Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır, SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, Eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, Eski Harb-İş Başkanı ve Eski DSP Milletvekili Bekir Yurdagül, Eski CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Eski İzmit Belediye Başkanı Sefa Sirmen, Eski ve Mevcut İl Başkanları, İl Yöneticileri, Değirmendere Eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın, STK ve Dernek Başkanları, Muhtarlar, CHP’li birçok partili ve davetliler katılım sağladı.

Kongreye Yitirdiklerimiz konulu slayt gösterimi ile başlandı

Kongreye Yitirdiklerimiz konulu 2 dakikalık slayt gösterimi ile başlandı. Partide emeği geçen ve hayatını kaybeden isimlerin anılması katılanları duygulandırdı.

İşeri, “Ertuğrul Akalın başarılarıyla tarihte adını altın harflerle yazdırmıştır”

Kongrede Mevcut Başkan ve Başkan Adayı İsmet İşeri, konuşma yaptı. İşeri, konuşmasında, “Bugün kongremizin başında aramızdan ayrılan partililerimizin kısa sunumu değerlerimizi hatırlattı. Tüm yitirdiğimiz değerlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına sabırlar diliyorum ve ruhları şad olsun diyoruz. Gerçekten bugün 50 Mahalle Muhtarlarımızdan birçoğunun şu anda yanımızda olduğunu görüyorum. Bu gerçekten çok mutlu eden tablo. Değerli arkadaşlar bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bununla birlikte bizler geleceğe sağlam bakacağız. Hangi siyasi partinin düşüncelerini taşırsanız taşıyın, birlik ve beraberliğimizle güçlü geleceğin mimarları olacağız. Kongreler bayram havasıdır. CHP’de kongreler her zaman yarış içerisinde olur. Bu kongreye ben tek aday olarak katılıyorum. Adını partimizde altın harflerle kazıtan Ertuğrul başkan kongreye daha önce aday olarak katılacağını açıklamıştı. Fakat kendisi aldığı karar neticesinde adaylıktan çekildiğini, bundan sonra bizimle, partinin emrinde olacağını belirtti. Kendisine partim adına sonsuz teşekkür ediyorum. Kendisi seviyeli, ilkeli ve çok başarılı bir partili arkadaşımızdır. Ülkemiz gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Ülkemizde kaybolan demokrasinin yeniden inşası için CHP sorumluluğu üzerine alacak, ülkemizde barışı ve demokrasiyi yeniden inşa edecektir. CHP ülkemizin çimentosudur. Ben bu kongrenin partimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Divan Başkanı Büyükoğlu seçildi

Kongrede Divan Başkanı Fahrettin Büyükoğlu, Divan 2. Başkanı Özgür Yılmaz, Saymanlar Ayşin Deniz, Ayşe Bektaş seçildi.

Büyükoğlu, yeni seçilecek isimlere başarılar diledi

Divan Başkanı Fahrettin Büyükoğlu, “Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün burada CHP Gölcük İlçe Örgütünün kongresini gerçekleştiriyoruz. Yeni seçilecek tüm arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kasımoğlu, “Onların Atatürk’ü sahiplenmelerini samimi bulmuyorum”

Tüm Emekli Sen Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu, “Bugün burada ilk defa konuşma hakkının bana verilme avantajını kullanmak istiyorum. Bu sebeple sizlere teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar biliyorsunuz ki daha önce kongrede iki adaylık liste söz konusuydu. Listenin iki adaydan bir adaya düşmesi gelecek için önemliydi. Peki neden adaylar teke düştü? Adaylıktan çekilen arkadaşımızın partimizin geleceği ve hedefleri için birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiği sebebiyle adaylıktan çekilmesi çok önemliydi. Değerli arkadaşlar ulusal kurtuluş mücadelesi vermiş olan, Partimizin de kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun en yakın arkadaşı İsmet İnönü’ye ‘iki ayyaş’ denildiği dönemleri yaşadık. Bugünlerde ise Atatürk’ü savunan bir iktidar dönemine geldik. Kendilerine göre yeni Atatürk profili çizen insanlar birlik ve beraberlikten dem vurmaya başladılar. Tam bu süreçte bizler onlardan milli bayramımızı birlikte kutlayalım diye teklif aldık. Bu teklifin samimi olmadığına inandığım için törene katılmadım. Ben onların bu tavırlarının samimi olduğuna inanmıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi bu insanlara set çekerek, kendi bildiği yolda ilerleyecek ve iktidara yürüyecektir. Yeni yönetime başarılar diliyorum” dedi.

Sirmen, “Bu iktidardan kurtulmak hepimizin namus borcudur”

Eski İzmit Belediye Başkanı Sefa Sirmen, “Çok zor dönemlerden geçtiğimizi hepimiz biliyoruz. Bunun en acı tablosunu yaşayan bir kardeşiniz olarak bu iktidarla hesaplaşmak namus meselemizdir. Bu iktidardan kurtulmak için mücadele etmek bizim en önemli sorumluluğumuzdur. Türkiye’yi aydınlığa çıkaracak tek parti CHP’dir. İnşallah halkımız CHP’yi en kısa sürede iktidara taşıyacaktır. Televizyonlarda izlediklerimizi artık utanır hale geldik. Türkiye’de yapılanların Amerika’da çıkarılması ülkemizi yönetenlerin bir ayıbıdır. İsmet İşeri ve ekibinin Gölcük’te çok etkili bir çalışma yaptığını yakından izliyor, kendilerini takip ediyorum. Hepimizin halka ulaşmak lazım. Halkla bütünleşmek lazım. O yüzden yeni seçilecek arkadaşları tebrik ediyorum.”

Yurdagül, “Seçimleri sokağın istediği aday kazandırır”

Eski Milletvekili Bekir Yurdagül, “Ben iş hayatıma ilk olarak Gölcük Tersanesinde başladım. Gölcük, Türkiye İşçi Sınıfı hareketi açısından ilklerin yaşandığı ilçe. İlk defa Gölcük’teki işçiler konfederasyonlarının yanlış kararlarını eleştirmek için sokağa çıktılar. Sıkıyönetim döneminde askeri yerlerde iş durduran yerdir Gölcük. Gölcük 1989 Bahar Eylemlerinin ilk kıvılcımlarının çakıldığı kenttir. Bu ilçe sendikalar, işçiler için olduğu kadar Cumhuriyet Halk Partisi içinde çok önemli. Sayın İlçe Başkanımız 2019 için en iyi çalışmaları yerine getirmek zorunda. Ülkemiz için 2019 çok önemli. Bu yüzden bu süreçte bireysel taleplerin hiçbir önemi yok. Önemli olan Cumhuriyet Halk Partisidir. Önemli olan aydınlık Türkiye’ye nasıl ulaşırız, bunların değerlendirilmesi iyi yapılmalı. Şunu hiç kimse unutmasın partinin adayları sokakta belirlenir. Sokak kimi isterse o aday olur. Yoksa sonuçları çok sağlıklı olmaz. Partimiz bu yüzden en doğru adayı belirlemek zorunda. Aksi takdirde seçimi kazanmak çok zor. Dediğim gibi Genel Merkezin ya da il başkanlarının istediği aday değil, sokağın istediği aday seçimi kazandırır. Kongrenin partimize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Tarhan, “CHP’nin adaylarını halk belirler, eski düzen bitti artık”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Sevgili Yol Arkadaşlarım, 2019; tarihi bir süreç. Hem demokrasimiz açısından, hem parlamenter sistem, hem de Cumhuriyet açısından tarihi bir süreci yaşayacağız. O süreç Genel Başkanımızın Ankara’dan başlattığı yürüyüş ile start aldı. Şunu herkes iyi düşünmeli; 68 yaşında bir Genel Başkan ve 420 km yürüyerek, sadece Türkiye’ye değil dünyaya da önemli mesajlar verdi. Şimdi bizler CHP’nin üyeleri olarak 2019’un meşalesini Gölcük’ten yakıyoruz. Bizler İl, İlçe ve Genel Merkezi Yönetimimizi değiştirdikten sonra hep birlikte sokağa çıkacağız. Eski adaylık sistemi yok artık. Artık CHP’nin adaylarını CHP’nin üyeleri ve Gölcük halkı belirleyecek. Sokağa ineceğiz. Milletvekilleri halkı gezecek. Sokaklarda halkımızla biz konuşacağız, ‘adaylarımızı destekliyor musunuz’ diye soracağız. Bizler Mustafa Kemal İlkelerini benimsemiş, hırsızlığa ve arsızlığa karşı olan tüm kesimlerle yürüyeceğiz. Halkını ülkesini seven vatandaşlarımızla yan yana olacağız. Siz değerli arkadaşlarım rahat olun; Eğer CHP’liler ve Cumhuriyetçiler varsa bugünkü düzen, bugünkü yolsuzluklar, bugünkü sistem geçicidir. Biz demokrasi istiyoruz. Biz Parlamentonun daha güçlü olmasını istiyoruz. Biz halkımızın sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Ülkemizin o günlere ulaşacağına da inanıyoruz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, her zaman çalışmalarınızda yanınızda yer alacağımı bilmenizi istiyorum” dedi.

Hürriyet, “İktidarın Man adası istiflerini ispatladık”

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Yerel Örgütlerimizde, İl ve İlçe Örgütlerinde çalışmak zordur. Görev alan herkese çok teşekkür ediyor, bundan sonra görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. Kongremizin öncelikle ilçemize sonra Kentimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Üzerimizdeki sorumluluk, omuzlarımızdaki sorumluluk inanın çok ağır. İktidarın ülkemizi sürüklediği nokta karanlık. Hepimize bu yüzden çok ağır sorumluluk düşüyor. İktidarın politikalarının neresinden tutsak elimizde kalıyor. Bunun için yoldaşlığa, birlik ve beraberliğimize ihtiyaç var. İnsanlara ülkemizin getirildiği konuları anlatmamız gerekiyor. İşçiye, emekliye, asgari ücretliğe verilmeyen paraların bugün Man adasında istiflendiğini öğrendik. Öğrenmenin ilerisinde ispatladık. Şimdi kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Mühürsüz oylar geçerli de, bankanın mühürlü oyları geçersiz mi? Bunlar kendilerini aklamaya çalışıyor. Nasıl bir enişteymiş ki darbeyi de o haber veriyor, Man adasına paraları da o istifliyor. Bakın ülkenin geldiği durum çok acı. Yoksulun sırtından doyan doyana. Manzara çok acı arkadaşlar. İşte biz bunu herkese anlatacağız. Halkımızın yüzde 18 vergi ödediği bir ülkede akrabalarının zengin olduğu bu dönemde bunlardan hesap soracağız. Bunlar en kısa sürede yaptıklarının hesabını verecekler. Ben inanıyorum ki bu kongreden seçilecek arkadaşlar bu hesap sorma cesaretini kendilerinde bulacaklar. Önce bu seçimi alacağız. Yereli alıp, genelde de başarılı olacağız. Bu münasebetle kongrenin Gölcük’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sarıbay, “İsmet Başkanın çalışmalarıyla yereli alacağından asla şüphem yok”

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bizler ülkemize, halkımıza, Din adamlarına, Diyanet’e destek vermek zorundayız. Eğer destek vermezsek, ülkemizin geleceği konusunda istemediğimiz olaylar başımıza gelir. Din adamlarının kahvaltısına davet almak beni mutlu etti. Bugün Gölcük’te gerçekleştirilen Kongrenin çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. İsmet başkan ve yeni yönetiminin Gölcük’te çalışmalarıyla yereli alacağına inancım tam. Bizler birlik ve beraberliğimizle hedeflerimize ulaşacak, partimizi iktidara taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Akar, “2019 için halkımız çok hassas olmalı”

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Kocaeli’de ilk Kongremizi bugün Gölcük’te yapıyoruz. Kongre takvimi başladı. Bizler Mahallelere çıktık. 430’a yakın Mahallemiz vardı. Bu mahallelerden 3 ya da 4 mahallede sorun yaşadık. Delege seçimlerimizi demokratik bir şekilde tamamladık. Delege seçimlerinden hemen sonra kongre takvimimizi belirledik. İlk Kongre Gölcük’e nasip oldu. Kongrelerimiz aslında önemli bir fırsattır. Ama ne yazık ki bunu başaramıyoruz. Kongrelerde şikayetler dile getiriliyor, bu da kötü bir şekilde medyaya yansıyor. Bizler onların inadına sandalyeleri havalara atmayacağız, onların inadına birlik ve beraberliğimizi sağlayacağız. 2019 sadece Gölcük ve Kocaeli için önemli değil, Türkiye’de yaşayan 80 milyon için çok önemli. 80 yıllık parlamenter sistem kenara itilecek, demokrasi bitecek, faşist adamların çarpışacağı bir yıl olacak. Son zamanlarda Cumhur ittifakı yapalım diyenler, bugün tek adamın alt yapısını hazırlıyorlar. Bizim onlarla işimiz yok. 2019 da oluşacak parlamentonun Cumhurbaşkanının çıkarttığı KHK’ları ezme gibi şansı olmayacak. Sadece Cumhurbaşkanının söylediği olacağı, uzun süreçli sıkıntılı bir dönem yaşayacağız. 2019’da Yerel Yönetimde yarışacak bir ilçe de Gölcük olacak. Hepimiz biliyorsunuz ki 2014’te direkten döndük. Ama bu sefer işimizi şansa bırakmayacağız. Sadece çok çalışmak yetmez. Birlik ve beraberlikle olur. Halkımızla bütünleşerek, 2019 yerel hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Artık CHP’de küskünlükler olmayacak, iktidar yürüyüşümüz buradan başlayacak. Genel Merkezimiz adaylık konusunda çok çalışıyor. Genel Merkezimiz adaylığı belirlemede demokratik yöntemleri kullanacak, herkese soracak. Bu parti için demokrasimiz için çok önemli. CHP’de herkesin aday olmaya hakkı vardır. Ama belediye başkan adaylığı için 8 aday olmaz. En doğru aday kimse onu belirleyeceğiz. Adayımızı baş tacı yaparak, Gölcük’te yerel iktidarı ele alacağız. Son günlerde partimize yoğun eleştiriler var. Bunun nedeni çok hızlı düşen iktidar rüzgarı var. Çok kötü giden ekonomi var. Din sömürüsü artık insanları kandıramıyor. Artık eriyorlar. Ellerinde bir tek Atatürkçülük kaldı. Çok yakında Atatürk’ü de bizden almaya çalışacaklar. Alsınlar, keşke kurucu iradeye sahip çıksınlar. Ama inanıyorum ki onların Atatürkçülüğü 2019’da sona erecek. Artık alanları çok daraldı. Utanmadan CHP’yi terör örgütleri ile ilişkilendiriyorlar. En büyük terör örgütünün kim olduğunu kamuoyu çok iyi bilir. Geçmiş onların yaptıklarını çok iyi biliyor. Bugün gerçekleştirilen kongrenin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Hesap raporları ibra edildi

Kongreye hesap raporlarının okunmasına geçti. Hesap raporlarını Parti üyesi ve Mali Müşavir Kemal Kaya okudu. Raporlar, oy birliği ile kabul edildi.

İşeri, “2019’u almak için girmediğimiz ev, sıkmadık el bırakmayacağız”

Akabinde İlçe Başkan Adayı İsmet İşeri, teşekkür konuşmasında, “Son iki yılda gerçekten çok büyük değerlerimizi yitirdik. Hesaplarımız ve faaliyetlerimiz ibra edildi. Bu bizim için mutluluktur. Değerli Arkadaşlarım 7 Nisan 2012 tarihinde ilk kongremizin heyecanını bugünde yaşıyorum. Siyasetin içinde yıllardır mücadele eden biri olarak siyaset kurumundan hizmet vermek bana babamdan kalan vasiyettir. Ben siyasette birleştirici olmak istiyorum. Ben Sayın Genel Başkanımızı örnek alarak, yola çıktım. Benim yanımda yer alan arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Ben Örgütten güç aldım. Güvenim yalnızca sizsiniz arkadaşlar. Sizlerin bana inandığınıza inanıyorum. Üzerimde çok büyük tarihi sorumluluk var. 37 yıllık hasretimizi Turan Dumlu ile gerçekleştireceğimize inanıyordum ama ne yazık ki seçimi kıl payı kaybettik. Ben ilçe başkanı olarak bundan sonra çalışmalarımı canla başla sürdüreceğim. Gölcük’te cenazelerden, düğünlere, cami derneklerinden her yere gidiyorum. Gitmeye de devam edeceğim. 2 yılda 500’e yakın katılımımız, etkinliğimiz olmuş. İnanın bizler her zaman sahalardayız. İnanın şu anda Gölcük’teki karşılığımız çok iyi. Çok önemli mesajlar alıyoruz. Bizler dargınlığın kırgınlığın olmayacağı noktada hedeflerimize kilitleneceğiz. 2019’u almak için çalışmalarımızı çok sıkı tutacağız. Girmediğimiz ev, sıkmadığımız el bırakmayacağız. Kongremize katılım sağlayan siz değerli Vekillerime, İl Başkanıma, adını sayamadığım herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

İşeri, yeniden başkan seçildi

Kongrede Mevcut Başkan İsmet İşeri, parti üyelerinin oylarıyla yeniden başkanlığa seçildi ve yeniden güven tazeledi.

İsmet İşeri’nin Yönetimi şu şekilde;

Mustafa Büyükbudak, Ümit Doğu Cinemre, Nehir Çetin, Yasemin Ergin, Fikret Gürel, Metin Kaya, Murat Korkmaz, Hüseyin Köroğlu, Oktay Seçer, Semih Sirmen, Zekiye Şen, Osman Şenol, Ali Derya Tataroğlu, Engin Yasin Uzuner, Emin Ümit Yıldız, Alaaddin Yılmaz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.