DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Değirmendere’de kadınlar “Rastgele” dedi

Değirmendere’de kadınlar “Rastgele” dedi

İlçemizin şirin beldesi Değirmendere Sahili’nde birçok amatör balıkçı sahil boyunca balık yakalamak için oltalarını denize sallarlar. Bu sefer Değirmendere Sahili’nde erkek amatör balıkçılar değil kadınlar rast gele dedi ve oltalarını denize salladılar.

Kadın amatör balıkçılar “Bizde varız” dediler

Balıkçılık denildiği zaman hatta amatör balıkçılık denildiği zaman ilk akla gelen hep erkekler olur ama bu durum yavaş yavaş değişiyor ve artık kadın amatör balıkçılar da “Bizde varız” diyerek deniz kenarlarında yer almaya başladılar. Değirmendereli amatör balıkçıların en çok tercih ettiği yer olan Kuruçeşme sahili kadın amatör balıkçılar ile renklendi. Çocuklarını ziyarete gelen ve bu arada balık tutmayı da ihmal etmeyen Sekine Tuna ve Satı Teber Değirmendere Sahili’nde kısmetlerini aradılar.

Tuna, “ Akçay’da da sık sık balık tutmaya giderim

Balıkesir Akçay’da yaşayan ve Akçay’da sık sık balık yakaladığını ifade eden Sekine Tuna Değirmendere’de yaşayan kızını ziyarete gelmiş ve Balıkesir Akçay’da çok sevdiği balık yakalamayı Değirmendere Sahili’nde de devam etmiş. Balık yakalamayı çok sevdiğini belirten Sekine Tuna, “ Akçay’da da sık sık balık tutmaya giderim. Bu bende bağımlılık gibi bir şey oldu. Kızımı ziyarete geldim ve bu seferde kısmetimi Kocaeli Körfezi’nde aramak istedim. Hem yalnızda değilim benim gibi çocuğunu ziyarete gelmiş olan Satı Teber ile karşılaştık ve beraber hem sohbet ediyoruz hem de kısmetimizi arıyoruz. Değirmendere’de hava bugün çok güzel ama balık yok. Bizde güzel havanın tadını çıkarıyoruz. Belki bu arada balıkta yakalarız” dedi.

Teber, “ Oğluma ziyarete gelmişken kısmetimi aramak istedim”

Ankara’da oturan ve oğlunu ziyarete gelen Satı Teber ise oğlunun oltasını almış ve sahile inmiş. Hem denizin tadını çıkarırım hem de kısmetimi ararım diyerek sahile indiğini belirten Satı Teber, “Oğlum sık sık balık yakalamak için sahile indiğini anlatıyordu. Bende ziyarete gelmişken kısmetimi aramak istedim. Bugün balık yakalamak kısmet olmadı daha ama belli de olmaz. Bizde Sekine Tuna ile sohbet ediyoruz. Ankara’ya dönene kadar fırsat buldukça balık tutmayı düşünüyorum. Balık tutmak oldukça keyif verici bir şey, insanı çok rahatlatıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.