DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

DERİNCE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE SERBEST ALAN VE BERA TESTLERİ HİZMETE GİRDİ

DERİNCE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE SERBEST ALAN VE BERA TESTLERİ HİZMETE GİRDİ

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine önemli hizmetler hız kesmeden uygulamaya girmeye devam ediyor.

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz kliniğinde işitme ve denge biriminde serbest alan- oyun işitme testi yapılmaya başlandı.

Serbest Alan İşitme Testi ve Oyun Odyometrisi Nedir?

Konu ile alakalı bilgiler aktaran Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç Dr. Selahattin Genç “Serbest Alan İşitme testi, işitme cihazı kullanan hastalarda kişinin cihazdan fayda görüp görmediği, fayda görüyor ise ne derece fayda gördüğünü tespit edebilmek için kullanılan önemli bir yöntemdir. Oyun odyometrisinde ise normal işitme testi yapılamayacak kadar küçük olan ya da normal işitme testine uyum sağlayamayan çocuklarda oyuncak panelleri kullanılarak işitme testi yapılabilmekte ve buda bizlere tanı ve tedavi için önemli avantajlar sağlamaktadır” diye konuştu.

Ayrıca Klinik Bera Testide Gerçekleştiriliyor

BERA testi ile alakalı bilgiler de veren Doç. Dr. Selahattin Genç “BERA testi objektif test yapılan erişkinin katılımını gerektirmeyen ve odyolojik tanıda yaygın olarak kullanılan en geçerli elektrofityolojik yöntemdir. Hastanemizde ayrıca yenidoğan işitme taramaları BERA cihazıyla yapılmaktadır. İşitme taramasından geçemeyen yenidoğan bebeklere ise Alikahya Yerleşkemizde görevli odyoloğumuz tarafından Klinik Bera testi yapılarak işitmeyen çocuklar tespit edilmekte ve ileri cerrahi girişimler planlanabilmektedir” diye konuştu.

Başhekim Güneş “Tüm Gücümüzle Çalışıyoruz”

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş “Serbest alan işitme testi, Oyun odyometrisi ve BERA testi hastanemizde uygulanmaya başlandı. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olan Alikahya Yerleşkesinde, testi yapılamayıp işitmesi tam olarak tespit edilmesi istenen erişkin hastalara ve normal işitme testi yapılamayan erişkin hastalara da BERA testi yapılmaktadır. Merkezimizin verdiği bu önemli hizmet sayesinde vatandaşlara  tanı ve tedavide kolaylık sağlanmış oluyor. Bizler kıyametin koptuğunu bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz prensibiyle görevimizin son saniyesine kadar çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak tüm gücümüzle için gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.