DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜKLÜLER AKIN ETTİ

GÖLCÜKLÜLER AKIN ETTİ
04.12.2017
1.333
A+
A-

AK Parti İlçe Teşkilatı Kızılay ile önemli bir projeye imza attı

Kızılay Ak Parti Gölcük İlçe Teşkilatı işbirliği ile 1-2 Aralık günlerinde Anıtpark’ta kan bağışı kampanyası düzenlendi. Gölcük halkının yoğun ilgi gösterdiği kampanyada 159 ünite kan bağışında bulunuldu.

159 Ünite kan bağışı toplandı

Kızılay yetkilileri yaptığı açıklamada, ” Kan stoklarımız azaldığı için STK’lara ve tüm kurum ve kuruluşlara durumumuz bildirdik. AK Parti Gölcük Teşkilatı bizim bu çağrımıza olumlu cevap verdi. Sosyal İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Sayın Semih Sofu Anıtpark’ta 2 gün kan bağışı alabileceğimizi ve kendilerinde destek olacaklarını bildirdiler. Gölcük halkı da bu konuda ne kadar duyarlı olduklarını gösterdiler ve 159 ünite kan bağışı topladık. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dediler.

Değerleri uygun olan vatandaşlardan kan bağışı kabul edildi

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatının destek verdiği kan bağışı kampanyasına AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp ve yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Saime Yelken ve yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner ve yönetimi, AK Parti Meclis Üyeleri destek verdi. Kan bağışı öncesinde Gölcüklü vatandaşlar kan bağış formlarını doldurdular. Kızılay ekiplerinin yaptığı kontrol sonrasında değerleri kan bağışı uygun olan vatandaşlar kan bağışında bulunmak için sıraya geçtiler. Kan değerleri kan bağışlanan uygun olmayan vatandaşlardan kan bağışı kabul edilmedi.

Uzuner, “Bağışladığımız bu kanlar ile belki de bir kişinin hayatını kurtaracağız”

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner ve Gölcüklü vatandaşlar kampanyaya büyük destek verdi. AK Parti Gölcük Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner Yaptığı açıklamada, ” AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı olarak sosyal sorumluluk projelerine destek veriyoruz. Bu bağlamda Kızılay Kurumu stoklarının azaldığını belirtince bizde AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı olarak böyle bir organizasyon düzenledik ve parti üyelerimizi ve vatandaşlarımızı kan bağışına davet ettik. 2 gün süren kan bağışı kampanyasında 159 ünite kan bağışı toplandı. Bende kendimi iyi hissettiğim dönemlerde kan bağışında bulunmaya gayret ediyorum. Bu 4. ya da 5. kan bağışım olacak. Bu bağışların bazılarını Kızılay’a bazılarını da acil kan ihtiyacı olan hastalara bağışladım. Yılda en az bir iki defa kan bağışında bulunmaya çalışıyorum. Kan bağışının vücudun yenilenmesi için çok faydası olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda vatandaşlarımızdan düzenli kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Bağışladığımız bu kanlar ile belki de bir kişinin hayatını kurtaracağız” dedi.

Güner, “Kime olduğunu bilmeden yardımcı olmak çok güzel bir duydu”

Mustafa Güner, ” Bu benim 3. kan bağışım. Gönül ister ki daha fazla kan bağışında bulunalım. Bundan sonra düzenli olarak kan bağışında bulunmaya karar verdim. Değerlerim yeterli olduğu sürece düzenli olarak kan bağışında bulunacağım. Biliyoruz ki Kızılay bu bağışlanan kanları ihtiyaç sahiplerine en iyi şekilde ulaştıracaktır. Kime olduğunu bilmeden yardımcı olmak çok güzel bir duydu. Bu tür kampanyaların sık sık tekrarlanması gerekiyor” dedi.

Ulufer, ” Ben bu türlü kampanyaların daha sık gerçekleşmesini istiyorum”

Osman Ulufer, ” Düzenli kan bağışında bulunmayı seviyorum. Bu kaçıncı kan bağışım oldu inanın bilmiyorum. 30’u geçmiştir belki de. Kimin ihtiyacı varsa yetişmeye çalışıyorum. Genelde kan bağışlarımın %80’nini Kızılay’a bağışlıyorum. Çünkü biliyorum ki onlar en iyi şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklardır. Ben bu türlü kampanyaların daha sık gerçekleşmesini ve vatandaşlarımızın daha çok destek olmalarını bekliyorum. Kan bağışı hayat kurtarır diyorum” dedi.

Can Akın, ” 20’nin üzerinde kan bağışında bulunmuşumdur. Düzenli kan bağışında bulunduğum için Kızılay’dan Bronz madalya aldım. Gümüş madalya almama az kaldı. Çok acil kana ihtiyaç yok ise 3 ayda bir Kızılay’a düzenli kan bağışında bulunuyorum. Her kan bağışında bulunduğumda vücudumun yenilendiğini hissediyorum ve herkesin kan bağışında bulunmalarını tavsiye ediyorum. Bağışlanan kanlar ile hem bir hayat kurtarıyorsunuz hem de vücudunuz yenileniyor” dedi.

Yakut, “Kan bağışı bizim sosyal sorumluluğumuz “

Hasan Yakut, ” Bu benim 4. kan bağışım. Düzenli olarak kan bağışında bulunmaya gayret ediyorum. Bağışladığım kanların bazıları Kızılay’a bazıları da hastanelerde acil kana ihtiyacı olanlara yetişmeye çalışıyorum. Kan bağışı bizim sosyal sorumluluğumuz ve bu sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor. Bundan sonra bende değerlerim iyi olduğu ve kendimi iyi hissettiğim sürece kan bağışında bulunmaya devam edeceğim” dedi.

Somuncu” 44. kan bağışımı gerçekleştiriyorum

Öner Somuncu, ” 44. kan bağışımı gerçekleştiriyorum. Kızılay’dan gümüş madalya aldım. Altın madalyayı almaya hak kazanmışımdır belki ama benim için madalya çok önemli değil, önemli olan ihtiyacı karşılamam. Sağlığım el verdiği sürece kan bağışında bulunmaya devam edeceğim. Kan bağışlamak artık bende alışkanlık haline geldi ve bağışlamadığım zaman kendimi eksik hissediyorum. Bu duyguyu herkesin yaşamasını tavsiye ediyorum ve herkesi kan bağışına davet ediyorum” dedi.

Düzcan, “Bugüne kadar kan bağışında bulunmadığım için çok pişman oldum”

Kamil Düzcan, ” Bu benim ilk kan bağışım ve bundan sonra düzenli kan bağışında bulunmayı düşünüyorum. Çok şükür gencim ve sağlığım yerinde bundan sonra düzenli aralıklarla Kızılay’a ya da ihtiyaç sahiplerine kan bağışında bulunmak istiyorum. Bugün benim hayatımın dönüm noktası oldu. Bundan sonra ihtiyaç sahiplerinin yanı da olacağım. Kan bağışının faydalarından bahsettiler ve bugüne kadar kan bağışında bulunmadığım için çok pişman oldum. Kan bağışı bütün vücudun yenilenmesine ve tazelenmesine yardımcı oluyormuş. Yani hem kan bağışında bulunarak ihtiyaç sahiplerine yardımcı oluyoruz hem de kendi vücudumuza yardımcı oluyoruz. Bundan sonra düzenli kan bağışında bulunarak hem başkalarına hem de kendime yardımcı olacağım” dedi.

İsim: Serap DURUKAN

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.