DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KARARI TANIMIYORUZ

KARARI TANIMIYORUZ

Gölcük hain girişime tepki verdi

 Geçtiğimiz akşam ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail Başkenti olarak tanıdığı tüm dünyada olduğu gibi Ülkemiz ve ilçemizde de tepkiye neden oldu. Kudüs’ün İsrail Başkenti olarak tanınmasına sert tepki gösteren İlçemizin Siyasi Parti Başkanları yaptıkları açıklamada ‘kararı tanımıyoruz’ mesajını verdiler.

Alp, “Kudüs bizim kutsalımız”

AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Amerika Başkanı’nın kararına sert tepki gösterdi ve şu açıklamaları yaptı: “Oyunun hiç bitmediği, düşmanın eksik olmadığı, kardeşliğe müsaade edilmeyen bir coğrafyada yaşıyoruz. Ortadoğu’da gözyaşı ve kan uzun yıllardır hiç bitmedi. Batı ajanının eksik olmadığı bu topraklarda Türkiye planları bozdu… Revize edilen planlarla yeniden oyun kurulmaya çalışılıyor. Ortadoğu ve ABD… Binlerce km uzaktan ABD Ortadoğu ile neden bu kadar ilgi? Bütün planlar İsrail için mi? Yoksa zaten oyun kurucu İsrail mi? DAEŞ nerden çıktı? Nereye kayboldu? Trump, yıllardır ertelenen bu kararı hangi baskılar altında almak zorunda kaldı? Bu kararın ona neye mal olacağının bilincinde mi?

Bütün işgal edilen toprakları kabul ediyorum anlamına gelen Kudüs’ü başkent olarak tanıma açıklaması zamanlama açısından da çok manidar.

Sarraf davasının fos çıkması, istenen etkinin yaratılamayacağının anlaşılmasından hemen sonra yeni bir cambaz bulunması gerekiyordu, bulundu. Şimdi dikkatlerimiz Kudüs’e çevrildi, ama çevrilmeye çalışan oyunları da takipteyiz. Ve bu cambaz şimdiye kadar sahne alanların en tehlikelisi, sona saklanmış hep ertelenmiş sahne almamış…ABD’den gelen sahte belgelerle ipi çekilen Kılıçdaroğlu ve sonu olacağını bile bile Kudüs kararını alan Trump… Bu yeni ve daha büyük bir oyunun habercisi.Kudüs kararı ile sinir uçlarımıza dokunarak bilinçsiz hareketler yapmamız ve zaafiyet göstermemiz bekleniyor. Cambaz en tehlikelisi ve kavga büyük… Düşman, mağlubiyetlerin acısı ile saldırıyor.

İslam coğrafyasının bel kemiği Türkiye, Kudüs için hazırdır. Gün birlik günüdür” şeklinde konuştu.

İşeri,“Amerika’nın bu girişimi resmen eşkıyalıktır ve soytarılıktır”

Mescidi Aksa’nın bulunduğu İslamiyet’in başkenti Kudüs asla Yahudi devletinin başkenti olamaz. ABD Başkanı Trump’ın bu tür açıklamaları muhtemelen  kendi siyasi hamlelerine asken söylediğini tahmin ediyorum. Çünkü kendisi de zor durumda olduğu bir gerçek. Bu söylediği asla kabul edilemez. Bütün dünya devletlerinden tepkiler yağıyor. Birleşmiş Milletler kararına aykırı ve hukuksuz bir davranıştır. Yani ben yaptım olacak şeklinde bir dayatmadır. Asla bu kabul görmeyecektir. Çünkü karşısında 2 buçuk 3 milyar Müslüman olduğu gibi Dünya devletlerinin birçoğu bunu tepki ile karşılamıştır. Bizde şiddetle kınıyoruz ve asla kabul etmiyoruz.  Zaten Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’da bu konuda Meclis’te grubu bulunan diğer partiler ile birlikte karşı ortak bir duruş sergilediler. Amerika’nın bu girişimi resmen eşkıyalıktır ve soytarılıktır” dedi.

Çakır, “Hedef ülke Türkiye”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Bilal Çakır, ABD’nin Kudüs kararına yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Emperyalist güçlerin hedefi Türkiye’yi ele geçirmektir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler halkımıza uyarılarda bulunarak bunu kast ediyorduk. Bugün 15 Temmuz oyunları ortaya çıkmıştır. Milletimiz uyanmak zorunda. Artık gerçeklerle yüzleşmek zorundayız. Emperyalist güçlerin oyunlarını bozmak için ülkemizde eğitimli insanların sayısını arttırmak şart. Dünyada 1.5 milyar Müslüman var. Müslümanlar ne yazık ki hiçbir şey öğretmiyor. Bu durum tersine çevrilmeli. Müslüman devletler tüketici konumundan üretici konumuna geçmelidirler. Müslüman dünyası gaflet uykusundan uyanmalı. Türkiye’de siyaset ülke için yapılmalı. Emperyalist güçler yararına yapılmamalı. Bizler tarihimize sahip çıkmak zorundayız. Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli bu konuda çok uyarılarda bulundu. Partimize acımasızca önünü göremeyerek eleştirilerde bulunamayanlar bugünkü yaşananları iyi görsün. Bizler kavga etmek yerine birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. İyi bir hukuk Devleti olmak zorundayız. MHP olarak ABD Başkanı’nın aldığı kararı tanımıyoruz’’ şeklinde konuştu.

İsim: Arif ÖZTOK-Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.