DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SORUNLARINIZI ÇÖZMEK İÇİN VARIZ

SORUNLARINIZI ÇÖZMEK İÇİN VARIZ
14.12.2017
1.078
A+
A-

EMUZDER ilk toplantısını gerçekleştirdi

SORUNLARINIZI ÇÖZMEK İÇİN VARIZ

Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) Gölcük Şubesi Başkanı Selim Kargı ve Yönetimi geçtiğimiz akşam dernek binalarında bir çok üyeleriyle bir araya gelerek, ilk toplantılarını gerçekleştirdiler. Toplantıda kendisini tanıtan ve konuşma yapan EMUZDER Gölcük Şubesi Başkanı Selim Kargı, “Sorunlarınızı çözüme ulaştıracağız” diyerek, üyelerinin gönüllerini rahatlattı.

Toplantıya bir çok üye katılım sağladı

Toplantıya EMUZDER Genel Başkanı Esef Merdoğlu, EMUZDER Gölcük Şubesi Başkanı Selim Kargı ve yönetimi ile birçok dernek üyeleri katılım gösterdi.

Bu konuda herkesin, özellikle yönetim sorumluluğundaki büyüklerimizin, bu kardeşlerimizin hassasiyetlerini algılamalarını bekliyoruz

Toplantıda Dernekleri hakkında bilgi veren Başkan Kargı, “Gölcük’te kurduğumuz ve aynı zamanda Türkiye genelinde ilk şubesini açmış olduğumuz Emekli Uzmanlar Derneği hizmet binamızı 20 gün gibi kısa bir sürede kısmen de olsa hizmete açtık. Bu kısa zaman zarfında bizi en çok arayanlar, bu mesleğin mağdurları oldu. Şunun farkına vardık ki 1986 yılında çıkarılan 3269 sayılı uzman erbaş kanunu, özellikle emeklilik yaş kararının çıkmasından sonra sürekli mağduriyet üretmeye başlamış, bu mağduriyetler de geçici maddelerle çözülmeye çalışılmış. Şu anda özellikle sözleşme süresinde hastaneden alınan sağlam raporu sıkıntısı ve halk tabiri ile fındık kabuğunu doldurmayan sebeplerle rencide edilip işi bırakan ve işine son verilen kardeşlerimizin yaptıkları hizmetin hassasiyeti sebebiyle sessiz kalmaları, maalesef onlara ağır bedeller ödetiyor. Bu konuda herkesin, özellikle yönetim sorumluluğundaki büyüklerimizin, bu kardeşlerimizin hassasiyetlerini algılamalarını bekliyoruz.”

“Yaptığımız göreve bir bedel biçilmesini beklemiyoruz”

Açıklamalarına devam eden Kargı,  “3269 sayılı kanunun mağduru tüm kardeşlerimizin görüşleri, bizim için önemlidir. Biz çözüm için varız. Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik şartları da dikkate alarak sorunların çözümünde yapıcı olmaya hazırız. Biz yaptığımız göreve bir bedel biçilmesini beklemiyoruz. Hak ettiklerimizi almak için çaba harcıyoruz. Bu sebeple yeni kurulan derneğimiz, ilk toplantısını üyelerimizle tanışmak, yapılan ve yapılacak olan faaliyetlerle ilgili bilgilendirme için yine bizi her zaman destekleyen ve ciddi bir rahatsızlık geçirmesine rağmen bizi yalnız bırakmayan, Ankara’dan toplantımıza iştirak eden Genel Başkanımız Sayın Esef Merdoğlu’nun katılımıyla yapmış oluyoruz. Biz birlikte güçlüyüz.”

YORUMLAR

  1. Himmet Deveci dedi ki:

    Çok verimli bir toplantıydı teşekkürler