DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Ellibeş arı yetiştiricilerinin stantlarını ziyaret etti

Başkan Ellibeş arı yetiştiricilerinin stantlarını ziyaret etti

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli İli Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi arı yetiştiricilerinin Cumhuriyet Parkında açmış oldukları stantları ziyaret ederek yapmış oldukları iş hakkında bilgi aldı.

Başkan Ellibeş’e bal hediye ettiler

Kocaeli İli Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi arı yetiştiricileri Cumhiriyet Parkı’nda aracı olmadan doğrudan satıcıya ulaşmak için açmış oldukları stantları Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ziyaret ederek bilgi aldı. Ziyarette stantları tek tek gezen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş arı yetiştiricilerinin kendi ürettikleri ballarının tadına bakmayı da ihmal etmedi. Ziyaretin sonunda Gölcük Belediye Başkanı  Mehmet Ellibeş’e Kocaeli İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yılmaz başta olmak üzere arı yetiştiricileri bal hediye ettiler. Ayrıca bir arı yetiştiricisi arı şeklinde duvar saatini Mehmet Ellibeş’e hediye etti.

Ellibeş, “Bizler nihai tüketiciler olarak huzur ve güven içerisinde bal alma imkanına sahip oluyoruz”

Bütün stantları gezdikten sonra bir açıklama yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Balın insan sağlığı açısından ne kadar önem arz ettiğini artık hepimiz biliyor. İşte bunu da bilen bal üreticileri gerçek anlamda üretici vasfında olanları bir kenara koyuyoruz tabi ki, insanları kandıran ve bu şekli ile de bu istek ve arzularını yanlış emellerine alet edenler de var. O açıdan Kocaeli’nde birliğimiz oluşmuş  vaziyette ve onların kontrolünde markalı tescilli bal üreticileri faaliyetlerini sürdürmekteler. Hiç olmazsa bizler nihai tüketiciler olarak huzur ve güven içerisinde bal alma imkanına sahip oluyoruz.  Ben bu vesileyle tüm bal üreticilerimiz gönülden kutluyor ve tebrik ediyorum. Yüce rabbim yar ve yardımcıları olsun. Tabi birlik olarak ortak oyumlu çalışmalarının meyvelerini de alıyoruz gördüğüm kadarıyla.  Her geçen süreç bu birlik daha da güçlendikçe bizlerin bal ihtiyaçlarını karşılamakta daha kolay yollarla ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Hayırlı olsun diyorum. Yüce Rabbim hepinize sağlıklı bir şekli ile beslenmeyi nasip etsin” dedi.

Yılmaz, “Bizim asıl amacımız hiçbir aracı araya koymadan balları direk üreticiden alınması”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’ten sonra söz alan Kocaeli İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yılmaz, “2003 yılında kurmuş olduğumuz Kocaeli İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile  Kocaeli genelinde ürettiğimiz doğal balları aracı olmadan doğrudan  tüketici ile buluşturuyoruz. Şu anda Kocaeli İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nde  600 aktif üyemiz var ve yılda 200 ton kestane, 800 ton Ayçiçeği ve 200 ton çam ve diğer balların  üretimini gerçekleştiriyoruz. Kocaeli genelinde kayıtlı 60 bin arı kovanımız mevcut. Birliğimiz 2003 yılında kuruldu ama bu yıl ilk defa stantlarımızı açmaya başladık ve Gölcük Cumhuriyet Parkı’nda 4. Standımızı açtık. İlk iki tanesi İzmit Merkez’de idi. Üçüncüsü 6-7 Ocak tarihinde Değirmendere Çınarlık Meydanı’ndaydı. Dün ve bugün de Cumhuriyet Parkı’nda Gölcük Halkına ürettiğimiz balları tattırma ve kendimizi tanıtma fırsatımız oldu. Bize bu konuda izin ve destek verdiğiniz için teşekkür etmek isterim. Satışımız fazla olmasa da ilgi güzeldi.  Bizim asıl amacımız hiçbir aracı araya koymadan balları direk üreticiden alınması idi. Biz eminiz ki Gölcük halkı daha sonrasında bize dönüş yapacaktır” dedi.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.