DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Basınımız Gurur Kaynağımızdır’’

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Basınımız Gurur Kaynağımızdır’’
15.01.2018
773
A+
A-

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Basınımız Gurur Kaynağımızdır’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle yayınladığı mesajla basın mensuplarını kutladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 16 Ocak Basın Onur Günü konulu açıklamasında, “Kocaeli, Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Genç Türkiye ile  ilgili görüşlerini ilk kez basın mensupları ile paylaştığı şehir olması bakımından önemli bir yere sahiptir. 16 Ocak 1923 tarihinde, Av Köşkü’nde yapılan toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturacak görüşler, Atatürk tarafından ilk kez basın mensupları ile paylaşılmıştır. Toplantı dönemin yazar ve gazetecilerinin kaleminden Türk halkına ulaşmış ve dünya, bitme noktasına gelmiş bir imparatorluğun küllerinden yeni bir cumhuriyetin doğuşuna tanık olmuştur. Bu tarihi toplantıya tanıklık eden gazetecilerimiz ise belki yorgun ve fakir, ama mücadele azmini hiçbir zaman yitirmemiş halkımızı tek bir amaç için, bağımsızlık için bir araya getirerek çok önemli bir işlevi yerine getirmiştir” diye ifade etti.

Atatürk’ün, ilk basın toplantısını Kocaeli’de gerçekleştirmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir, mesajını vermesi ve demokrasinin temel taşlarından biri olan basının önemini kamuoyuna ilk kez İzmit’ten duyurması bir Kocaelili olarak bizleri gururlandırmaktadır. 16 Ocak, Atatürk’ün basına verdiği önemi ifade etmekte, bu günün Basın Onur Günü olarak kutlanması da basın mensuplarının, yazarların, Türkiye’nin kurtuluşu ve inşasına sundukları emsalsiz katkıyı göstermektedir. Devletimiz ile milletimiz arasında köprü görevi üstlenen basınımız, demokrasimizin ve cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir göreve sahiptir. İlimizde de bu onurlu görevi üstlenen ve başarı ile yerine getiren değerli basın mensubu arkadaşlarıma da bu vesile ile çok teşekkür ediyor, Basın Onur Günü’nü kutluyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.