DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Ölüleri yıkayacak gassal dahi bulunamıyordu’’

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Ölüleri yıkayacak gassal dahi bulunamıyordu’’

 Başkan Karaosmanoğlu, Darıca İlim Yayma Cemiyeti’nin Kız Kuran Kursunu ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca İlim Yayma Kız Kursu Eğitim Merkezini ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Hasan Yılmaz ve yönetiminin de hazır bulunduğu ziyarette, hafızlık eğitimi alan kız öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu pırıl pırıl yavrularımızı Kuran-ı Kerim’i ezberlerken görmek beni çok mutlu etti. Hayatta kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

“YÜCE KİTABIMIZIN EMİR VE YASAKLARINI İLETECEKSİNİZ”

Darıca Kız Kuran Kursu Eğitim Merkezi’nde sınıfları da gezen ve öğrencilerle sohbet eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İnanıyorum ki ezberlediğiniz Kuran-ı Kerim’in manalarını da öğrenerek bu alanda farklı bir yere doğru yolculuk edeceksiniz. Bununla birlikte çevrenizdeki insanlara da yüce kitabımızın emir ve yasaklarını ileteceksiniz” diye konuştu.

“İNŞALLAH MÜTEVAZİLİKTEN ASLA TAVİZ VERMEYECEKLER”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Kur’an-ı Kerim’in gizli bir şekilde öğrenilmek zorunda kalındığı çok zor bir dönemlerden çok şükür bugün özgürlüklerin yaşandığı günümüze geldik. Rabbim o günleri bir daha yaşatmasın. Unutmayalım ki geçmiş dönemlerde ölüleri yıkayacak gassal dahi bulunamıyordu. Dini bilgisi yüksek, ilmini amele çeviren, toplumla beraber olan ve mütevazilikten asla taviz vermeyecek bu yavrularımız inşallah toplumumuza örnek birer kişi olacaklar” vurgusu yaptı.

“BU TÜR KURUMLARIMIZA DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

İmam hatip okullarından Kur’an kurslarına ve ilahiyat fakültelerine kadar dini eğitim veren kurumların niteliklerinin geliştirilmesi, her açıdan cazibe merkezleri haline getirilmesi için özel çaba harcadıklarını da belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bu kurumların hem nitelik hem de altyapı bakımından en üst seviyede olmaları çok önemlidir. Bunun için bu tür kurumlarımıza destek olmayı sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Ziyaret çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.