DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Uz, “Yunanistan işgal ettiği adalarımızdan çekilmeli ve diyetini ödemelidir”

Başkan Uz, “Yunanistan işgal ettiği adalarımızdan çekilmeli ve diyetini ödemelidir”

 

ADD Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Umutcan Uz ve yönetimi Yunanistan’ın adalarımızı işgal etmesine tepki gösterdi. Başkan Uz’un basın açıklamasına ADD Gölcük İlçe Başkanı İsmet Bucak’ta katılım sağladı.

“Avrupa Birliği’ni ve NATO’yu ise uzun uzun anlatmaya gerek yok”

Uz, yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Harekâtı’ndan, Kardak Harekâtı’ndan 18 adamızın fiilen işgaline göz yumulan döneme geldik. Marathi, Koyun, Hurşit, Formoz, Eşek, Nergicik, Bulamaç, Kalolimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba, Ardacık, Gavdos, Dionisades, Gaidhouronisi, Koufonisi ve Venedik kayalıkları. ​Bu ada ve kayacıklar Yunanistan tarafından işgal altındadır. 2004 yılında başlayan işgal süreci ise halen devam etmektedir. Bu işgallerin sorumlusuysa dönemin siyasi iktidarı ile Amerikan kapıları ardında Amerikan icazeti ile varlığını sürdüren FETÖ’dür. ​Yunanistan’ın ise bu işgalleri gerçekleştirmesindeki en büyük dayanağı, Yunanistan’ın şımarık çocukluğunu kabul eden, Türkiye’nin tam bağımsızlığına kast eden Avrupa Birliği ve NATO’dur. ​Emperyalist güçlerin araçları olan Avrupa Birliği’ni ve NATO’yu ise uzun uzun anlatmaya gerek yok. NATO’nun Türkiye’de darbeler düzenlediğini, işgal girişiminde bulunduğunu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan çalışmalar yaptığını; Avrupa Birliği’nin ise ekonomik ve siyasi dayatmalarını tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz. ​Emperyalist güçlerin araçları olan Avrupa Birliği’ni ve NATO’yu ise uzun uzun anlatmaya gerek yok. NATO’nun Türkiye’de darbeler düzenlediğini, işgal girişiminde bulunduğunu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan çalışmalar yaptığını; Avrupa Birliği’nin ise ekonomik ve siyasi dayatmalarını tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz. ​

“Türk Gençliği olarak bölgesel barışı savunmakla beraber en ufak bir toprak parçasını bile terk etmeyeceğimizi bildiriyoruz”

2004 yılından beri devam eden işgal sürecine verilen tepkiler yerel kalmış ve maalesef örgütlü olamamıştır. Hükümet ve meclis kanadından tepki gelmemesi; ana akım medyanın ise sessiz kalması işgallerin duyulmasını engellemiştir. ​Bu süreçte adalarına Lozan Antlaşması’na aykırı şekilde silah ve asker yerleştiren Yunanistan; işgal ettiği adalarımıza da aynı sistemi uygulayarak asker ve silah yerleştirmiştir. Yunanistan, yetkililerimizin işgal altındaki adalarımıza girişini hücum botları ile engellerken; Yunan Savunma Bakanı Kammenos Koyun adasında mangal yapıyordu. Dönemin Savunma Bakanı Fikri Işık ise “Şov yapıyor” demek dışında bir cümle kuramamıştı. ​Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı’nın açıklamalarından sonra ise iyice arsızlaşan Kammenos “Gel de al” diyerek Türkiye’ye meydan okumuştur. Türk Gençliği olarak bölgesel barışı savunmakla beraber en ufak bir toprak parçasını bile terk etmeyeceğimizi bildiriyoruz. Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dış politika anlayışını benimsiyoruz. İstiyoruz ki Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesini devam ettirelim.

“Ancak Kammenos unutmasın; biz Kurtuluş Savaşı’nı, Hatay’ı topraklarımıza katma mücadelesini dün gibi hatırlıyoruz”

Bu işgallerin emperyalizmin bölgeyi kan revan ve kaos içerinde tutmak için planlandığını biliyoruz. Komşuları birbirine düşman etmek isteyen emperyalist tuzaklara düşmeyeceğiz. Ancak Kammenos unutmasın; biz Kurtuluş Savaşı’nı, Hatay’ı topraklarımıza katma mücadelesini dün gibi hatırlıyoruz. ​Emperyalizm’in bölgede başarısızlığa uğramasının yolu tam bağımsızlık ve karşılıklı ilişkilere dayanan barıştır. Bu yüzden Yunanistan işgal ettiği adalarımızdan çekilmeli ve diyetini ödemelidir. ​Türk Ulusu’nu bu konuda bilinçlenmeye ve gereken tepkiyi göstermeye, siyasi iktidarı ise sorumluluklarını yerine getirmeye ve vatan toprağına sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.