DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

DEĞİŞİME HAZIR OLUN…

DEĞİŞİME HAZIR OLUN…

Son dönemlerin en popüler sporu aletli pilatesin faydaları saymakla bitmiyor.

Vücuda güç ve esneklik kazandıran aletli pilates, son yıllarda en çok rağbet edilen egzersiz türlerinin başında geliyor. Pilates vücuda doğru bir duruş ve koordinasyon kazandırmasının yanında kasları esnetmek ve bazı güçsüz kasları güçlendirmek için harika bir egzersiz türü.

Normal pilatesin yanı sıra bir alet ile vücudun belirli noktalarına direnç uygulanarak yapılan reformer pilates de bu alanın en yeni uygulamalarından biri. Reformer pilatesi bir uzman eşliğinde yapmak sakatlanma riskini ortadan kaldırırken hareketlerin daha düzgün yapılmasını ve egzersizden tam fayda sağlanmasını da beraberinde getiriyor.

Reformer pilates egzersizleri beden görünümünü düzenleyen ve kilo vermeyi destekleyen birçok egzersiz içerir. Reformerde uygulanan tekniklerle 4 bedene kadar incelmek mümkündür. Ayrıca reformer pilates birçok sporun aksine her yaş grubunun yapabileceği bir egzersizler bütünü olduğundan, fazla kilolarından şikayet eden ve görünümlerinde hoşnut olmayan farklı yaş grupları için de iyi bir tercih olabilir.Bu anlamda Başiskele’de açılan Yeniköy Plates ,Yeniköy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Tesisi’nin içerisinde bayanlara hizmet veriyor.

İşte aletli pilatesin vücuda etkileri:

  1. Duruş bozukluklarını düzeltir
  2. Nefes tekniklerini geliştirir
  3. Karın kasları forma girer
  4. Ağrıları azaltır
  5. Esneklik kazandırır
  6. Denge sağlar

7.Sakatlanma riskini azaltır.

8.Boyun ve bel fıtığı riskini azaltır.

9.Alt karın kaslarını güçlendirir. Özellikle doğum sonrası sarkık karın problemi olanlar için iyi bir çözüm olacaktır.

10.Kalori yakma oranınız artar ve kaslarınız güçlenir

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.