DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

MUHTEŞEM KATILIM OLDU

MUHTEŞEM KATILIM OLDU

Giresunlular Birlik ve Beraberlik gecesine,

Gölcük Giresunlular Derneği birlik ve beraberliklerini arttırmak adına düzenledikleri kaynaşma gecesi Kongre Sarayı’nda gerçekleşti. Oldukça yoğun bir katılımın sağlandığı gecede Giresunlular adeta gövde gösterisi yaptı.

Katılım çok yoğun oldu

Gölcük Giresunlular Derneğinin düzenlemiş olduğu birlik ve beraberlik gecesine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdür Lütfü Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp ve yönetimi, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve yönetimi, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır ve yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı Büşra Karademir ve yönetimi, SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız ve yönetimi SP İl Yöneticisi Nihat Yıldız ve Remzi Kaya, Başiskele CHP İlçe Başkanı İrfan Keskin, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Dr. Halis Aygün, Kocaeli Üniversitesi Doç Dr. Ahmet Aygün, Dr. Caner Çakmak, Dr. Mehmet Kılıç, Askerlik Şube Başkanı Seyit Mehmet Fırat, Tarım Kredi Müdürü Celal Çobanoğlu, Giresun Dernekler Federasyon Başkanı Olgun Kandemir, Kocaeli Giresunlular Dernek Başkanı Hamdi Yayla, GİRİP Başkanı Kemal Tokmak, Gölcük Amasyalılar Derneği Başkanı Rasim Tuz, Gölcük Eskişehirliler Derneği Başkanı Oğuz Aydın, Gölcük Yozgatlılar Dernek Başkanı Hasan Yılmaz, Gölcük Yörük Türkmenleri Derneği Başkanı Hüseyin Karakaya, Gölcük Bayburtlular Dernek Başkanı ve Gölcük Dernekler Platform Başkanı Çetin Kocatürk ve Gölcük’te yaşayan Giresunlular katıldı.

Dede, “Gölcük ilçemizde yoğun bir nüfus potansiyeline sahibiz”

Gölcük Giresunlular Derneğinin düzenlemiş olduğu Birlik ve Beraberlik gecesi Gölcük Giresunlular Derneği Yönetiminin sahneye çıkması ile başladı. Sahneye en son çıkan Dernek Başkanı açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasına başlamadan önce Gölcük Giresunlular Dernek Başkanı Şinasi Dede Birlik ve Beraberlik gecesine katılan konukları selamladı ve konuşmasında, “ Sevgili Giresun ve Kocaelili Hemşerilerim; Gölcük Giresunlular Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Birlik Beraberlik ve Dayanışma gecemize hoş geldiniz. Sizleri şahsım, derneğim ve Giresun adına en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bizler; kendi yurtlarından binlerce kilometre uzaklara gelip güzel şehrimiz Kocaeli’yi kendine yurt edinmiş Giresunlular olarak, birlik beraberlik içerisinde daha güzel yarınlara hep birlikte ve omuz omuza yürüyebilmek için bugün burada sizlerle bir aradayız. Sayın misafirler, değerli hemşerilerim; Bizler; başta Kocaeli olmak üzere, bir ferdi olmaktan her zaman gurur duyduğumuz Gölcük ilçemizde katma değer yaratmak, var olan potansiyel enerjimizi hep birlikte geleceğe taşımak amacıyla bu gün gönül birliği yaparak buradayız. Sevgili hemşerilerimiz; bizler her zaman vatan ve milletinin yanında yer alan neslin evlatlarıyız. Gölcük ilçemizde yoğun bir nüfus potansiyeline sahibiz. Burada üretip burada tüketiyoruz. Ama bu nüfus yoğunluğuna göre almamız gerekli yeteri kadar payımızı hiç alamadığımız ortadadır. Bu geceden itibaren; bir birimize daha da yakın olarak derneğimizin çalışmaları ile siz hemşerilerimizi daha iyi temsil edebilmek için, sizlere layık bir sosyal mekan oluşturma amacıyla durmadan, yorulmadan ve yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerden de bu zorlu süreçte, bizlere destek vermenizi, gerek maddi gerekse de manevi desteğinizi bizden esirgememenizi bekliyorum. Bunu da başağacımızı bu akşam buraya katılımınızla bu ruhu ortaya çıkarmış olduk. Derneğimiz tarafından organize edilen bu Birlik, Beraberlik ve Dayanışma gecemize katılarak bizlere onur ve gurur verdiniz. Her birinize cani gönülden ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Tüm misafirlerimizi, sevgili hemşerilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Aygün, “Bundan sonra Giresunlular Kocaeli’nde daha görünür ve temsil edilir olacaktır”

Ardından Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Konuşmasına başlamadan önce konukları selamlayan Aygün sözlerinin devamında, “Böyle bir gecede sizler ile birlikte olmaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Sizler ile bir diğer mutluluğumu da paylaşmak istiyorum. Bir iki yıl önce Kocaeli’nde Giresunlu nüfusunun çok fazla olduğunu oturup istişare etmiştik. Birçok Giresun’u temsil eden derneğimiz olduğunu ve bunların bir araya gelerek bir güç birliği yaparak Kocaeli’nde daha ilkeli daha görünür olmak için birlikte olmamız gerektiği konuşmuştuk. Bu akşam o birlikteliği burada görmekten çok mutluyum. Bu akşam bir çok dernek ve federasyon başkanlarının burada görmekten son derece memnun oldum. Gölcük Giresunlular Derneğine bu kadar kişiyi bir araya getirdiği için teşekkür etmek istiyorum. Budan sonra Giresunlular Kocaeli’nde daha görünür ve temsil edilir olacaktır diye düşünüyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Ellibeş, “Her zaman kişisel ve kurumsal olarak kalbimizin gönlümüzün kapımızın açık olduğunu ifade ederim”

Ardından Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konukları selamladıktan sonra konuşmasında, “ Gölcük gerçekten Türkiye’nin bir mozaiğidir. Bu güzel ülkemizin bu cennet vatanımızın her bir köşesinden buraya gelip yerleşen ve Gölcük’ü Gölcük yapan değerli hemşerilerimiz, ben şahsen bir belediye başkanı olarak Gölcük’ü bu dokusundan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Nihayetinde her yöreden gelen insanlar Gölcük’e yeni bir katkı yeni bir güç yeni bir heyecan veriyor. Sizler Gölcük’ü oluşturan ve mutlaka Gölcük için sevdalı, Gölcük’ün geleceği için mücadele ederken geldiğiniz ata dede topraklarımızı da unutmuyoruz ve kendi örfümüzü, geleneklerimizi, folklorumuzu, yemeğimizi, bilhassa bizi biz eden tüm değerlerimizi burada yaşatarak Gölcük’ü gelişmesinde katkılar sunuyorsunuz. İşte siz değerli Giresunlu hemşerilerimizde bu olguyu Gölcük’te yaşatan en önemli değerlersiniz. Bunu lütfen bir siyasetçi ağzı ile gönül alma anlamında konuşulan ve söylenen kelimeler olarak algılamayın. Biz hiç bir zaman için bir belediye başkanınız olarak klasik siyasetçi anlayışı içinde olmadık. Bizim samimiyetimizle sizin samimiyetinizi herkes biliyor. Ben bu anlayış içerisinde derneğinizin kuruluşundan bugüne kadar görev alan sorumluluk üstlenen tüm dernek başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize gönülden bir kez daha teşekkür ediyorum. Şu anda yönetimde olan dostlarımıza başarılar diliyorum. Her zaman kişisel ve kurumsal olarak kalbimizin gönlümüzün kapımızın açık olduğunu ifade eder hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Emiroğlu, “Bizi bir araya getirdiği için dernek başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum”

Ardından duygu ve düşüncelerini söylemek için İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu kürsüye çıktı. Gelen konukları selamladıktan sonra Kaymakam Emiroğlu, “ Sevgili hemşerilerim az önce dernek başkanımız çok güzel bir konuşma yaptı. Bizler ata memleketimiz Giresun’a Orta Asya’dan Oğuz Çepni Boyu olarak geldik. Oradan buraya kadar göç ettik. Bizler Çepni’ler olarak Osmanlı’nın öncüleri olduk. Her yerde vardık ve her yerde de olmaya devam edeceğiz. Bizler sayesinde Cumhuriyetin temelleri atıldı. Bizler Topal Osman’ın ruhunu bugünde burada yaşatırsak dernek başkanımızın dediği gibi belki hak ettiğimiz belki de daha fazlasını alacağız. Ben sizlere inanıyorum. Bizler bir olursak, birlik olursak, diri olursak Giresunlular olarak doğduğumuz yerde ve doyduğumuz yer Kocaeli’nde bütün haklarımızı en güzel şekilde savunup memleketimize Kocaeli’mize en iyi hizmet edenler olacağız. Bugün burada Giresun’un o güzelliğinin serinliliğini, yeşilliğini temsil eden yeşilin ve hepimizin kalbinin en güzel saflığını temizliğini temsil eden o beyaz renklerin altında buluştuğumuz için, bizi bir araya getirdiği için dernek başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bir kardeşiniz bir hem şehriniz olarak hepinizi İzmit’te görmekten ve hizmet etmekten gurur duyacağımı söylüyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum, hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

Altıntaş, “Biz doğduğumuz yerin kültürünü yaşadığımız yere taşımak zorundayız”

Ardından duygu ve düşüncelerini söylemek için Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş kürsüye çıktı. Gelen konukları selamladıktan sonra Kaymakam Altıntaş, “Bugün burada hem Giresun hem de Gölcük havası var, onu teneffüs ediyoruz. Çünkü Giresun’dan gelen vatandaşlarımız Gölcüklü oldular, parçası oldular. Gelişmesine katkıda bulundular. Acılarını mutluluklarını birlikte yaşadılar. Birde bugün geçmiş ile gelecek arasında bir bağ kuruluyor. Biz doğduğumuz yerin kültürünü yaşadığımız yere taşımak zorundayız. Bu kültürler bizim zenginliğimizdir. Birde Giresun tarihine baktığımız zaman Anadolu’nun Türkleşmesi Osmanlının gelişmesi, birde Cumhuriyetin kurulmasında ve gelişmesinde büyük fedakar evlatlar yetiştiren kahramanlar yetiştiren bir yöredir. Bu yörenin kahramanlarını, evlatlarını, şehitlerini rahmetle minnetle şükranla anıyorum. Sizler Osmanlının büyümesine ve Cumhuriyetin kurulmasına büyük fedakârlıklar vermiş olan bir yurdun mensuplarısınız. Sizleri de tebrik ediyorum. Bu güzel etkinliği düzenleyen başta dernek başkanımız olmak üzere emeği geçen katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum eğlenceniz hayırlı olsun” dedi.

Araştırmacı gazeteci yazar İsmail Kahraman, Giresun fındığının değerini anlattı

Gecede son olarak araştırmacı gazeteci yazar İsmail Kahraman Dünya’nın en kaliteli fındığı olduğu halde hak ettiği değerinde satılmadığı için çiftçilerin zor durumda olduğunu ve bu konuda Giresun fındığının bir dünya markası olduğunu kabul ettirmek için Gölcük’ten bir kampanya başlatılmasını talep etti. Giresun fındığını kurtarmak için TUBİTAK başta olmak üzere birçok kurumdan destek alınması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Kahraman, “ Fındık sadece kurutulup yada kavrulup kullanılmamalı. İlaç sanayisinde kozmetik sanayisinde kimya sanayisinde kullanılmalıdır. Bunun yolu da en iyi TUBİTAK’tan geçer diyorum. Biz Giresun fındığına sahip çıkılmasını ve hak ettiği değerini görmesini istiyoruz. Son olarak çay dünyanın birçok yerinde üretiliyor. Çay ihraç piyasasında değil iç piyasada tüketiliyor. TUBİTAK bugüne kadar 5 uluslararası bilimsel çağrı yaptı. Çayın değerini araştırmak üzere ama maalesef bir fındık konusunda hiçbir çağrı yapmadı. Bu akşam fındık platformu oluşturarak fındığımızı uluslararası arenada tanıtalım diyor ve bu güzel geceyi organize eden dernek başkanımız ve yönetime teşekkür ediyorum” dedi.

Giresunlular yöresel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde eğlendiler

Konuşmaların ardında Metin Durmuş’un sahneye çıkması ile birlikte gecenin eğlence kısmı başlamış oldu. Kemençe eşliğinde Giresun’un ve Karadeniz’in şarkıları eşliğinde Giresunlular horon teperek gece boyunca eğlendir. Metin Durmuş’tan sonra Hüseyin Horoz ve Alim Koca’de söylediği şarkılar ile gece boyunca Giresunluları coşturdu. Sahneye sığamayan Giresunlular arka taraflarda masaların arasında horon teperek eğlendiler.

Yapılan çekiliş ile talihli kişilere hediyeleri takdim edildi

Gecede Giresunlular Derneği yararı için arkalarında numaralar olan stickerların satışı yapıldı. Oldukça yoğun talep gören stickerler kısa sürede tükenirken gecenin sonunda yapılan çekiliş ile talihli kişilere ana sponsorlar tarafından verilen hediyeler takdim edildi.

İsim: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.