DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

HİDROLİK HESAPLI KONULU SEMİNER VERİLDİ

HİDROLİK HESAPLI KONULU SEMİNER VERİLDİ

İMO’da Yağmur Suyu Toplama Sistemlerinde

İMO Kocaeli Şubesi tarafından, “Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Toplama Sistemlerinde Hidrolik Hesaplar” konulu seminer, Kocaeli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Hidrolik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mücahit OPAN’nın sunumuyla gerçekleştirildi.

Toplam 7 saat ve 2 günden oluşan eğitimde, atıksu ve yağmursuyu toplama hatlarında kullanılan İller Bankası Yönetmeliği hakkında genel bilgi verildikten sonra, yönetmelikte kullanılan nüfus hesapları, boru çaplarına bağlı olarak eğim şartları, baca tipleri, kullanılan malzemeler, hidrolik yöntemler, tablolar ve grafikler ile ilgili ayrıntılı bilgi verilmiştir. Teorik bilgilendirmeler ardından toplama hatları için uygulamalar, uygulamalarda karşılaşılan özel durumlar ve zorluklarla ilgili örnekler irdelenmiştir.

Şubenin Eğitimlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Utkan Mutman kamu ve özel sektörde konuyla yakından ilgilenen meslektaşlarının konu ile ilgili bilgi edinmeleri ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaları için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Görüş ve önerilileri ile karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden seminer kamu ve özel sektörde görev alan inşaat mühendislerinin katılımı ve ilgisi yoğun oldu.  Seminerden oldukça memnun kalan katılımcılar İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok ve yönetimine bu bilgilendirme seminerinden dolayı teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.