DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KOCAELİ KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ” DERİNCE TOPLANTISI SAYIN HÜLYA AKSOY’UN KATILIMLARI İLE GERÇEKLEŞTİ

KOCAELİ KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ” DERİNCE TOPLANTISI SAYIN HÜLYA AKSOY’UN KATILIMLARI İLE GERÇEKLEŞTİ

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un eşi Sayın Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde başlatılan ve  İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi”  Derince toplantısı, Şükrü Aracı İlköğretim Okulu konferans salonunda Derince Kaymakamlığı’nın katkıları ile gerçekleşti.

Programa; Sayın Hülya Aksoy’un yanı sıra, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci’nin eşi Aliye Denizci, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şenol Çavuşoğlu, Şükrü Aracı İlköğretim Okulu yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci’nin eşi Aliye Denizci, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şenol Çavuşoğlu ve diğer ilçe yöneticileri tarafından karşılanan Sayın Hülya Aksoy, programda yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli katılımcılar hepiniz hoş geldiniz. Valilik olarak İlimizde Kadın Sağlığı Projesi başlattık ve bu projeyi sizlerle paylaşmak için buradayız. Doktorlarımızın söylediğine göre kadınlarımızı ilgilendiren kanser türleri arasında ilk sırayı meme kanseri almaktadır. Bunun için özellikle kadınlarımız her ay düzenli olarak kendilerine meme muayenesi yaparlarsa, kendilerinde oluşabilecek değişiklikleri erken sahip olabileceğini doktorlarımız söylüyor.

Sizleri bir araya getirmişken doktorlarımızın önerisiyle rahim ağzı kanseri, menopoz, obezite, sigaranın zararları, uyuşturucu bağımlılığı ve bu tür durumlarda özellikle gençlerimizde fark edersen nerelere müracaat etmemiz gerektiğini, bunun yanında kadına şiddet, beslenme gibi konularla ilgili bir sunumumuz var.

Biz kadınlar genelde kendimizi ihmal ederiz. Kadın ailenin temel direğidir. Kadın sağlıklı olacak ki eşine, çocuğuna ve evine fedekarlıkları rahatlıkla yapabilsin. Onun için buradan özellikle sizlere şunu vurgulamak istiyorum; kendinizi lütfen ihmal etmeyin, katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. “diyerek sözlerini tamamlayan  Sayın Aksoy’un konuşmalarının ardından İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. İnci SOBİ tarafından,  kadınlarımıza meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obezite’den korunma ve diyabet, organ bağışının önemi ile 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi. Eğitimin  ardından kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi gerçekleştirildi. Kadınlarımız tarafından yoğun ilgi gören program, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.