DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KÜBRA SALMAN AKÜLÜ ARABASINA KAVUŞTU

KÜBRA SALMAN AKÜLÜ ARABASINA KAVUŞTU

Gölcüklü Yardımseverler iş başında

Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat’ın 22 yaşındaki Kübra Salman’ın akülü araba ihtiyacını sosyal medya üzerinden paylaşması ilçemizde yardımseverleri seferber etti. Kübra Salman’ın bu isteğine kayıtsız kalmayan Belgin Abanoz ve Rabia Şentürk, verdikleri büyük destek sonrasında, Kübra Salman’ı akülü araba sahibi yaptı.

Kısa sürede akülü arabanın parası toplandı

Yaklaşık bir buçuk aydır sosyal medya üzerinden 22 yaşındaki Kübra Salman akülü araba ihtiyacı için yardım çağrısında bulunan Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat’ın çağrısına sessiz kalamayan +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz ve Topçular Mahalle Muhtarı Rabia Şentürk yapmış oldukları yardım kampanyası ile kısa sürede akülü arabanın parasını toplayarak Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat’a teslim ettiler ve dün Gölcük Down Cafe’de Kübra Salman’a akülü arabası teslim edildi.

Gölcük Down Cafe’de teslim edildi

Kübra Salman’a akülü arabasını teslim etmeye Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın eşi Funda Altıntaş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, Değirmendere Topçular Mahalle Muhtarı Rabia Şentürk, +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz ve yönetimi, Serbest Muhasebeci Hakan Bıçakçı, Özserbesler Pastanesi Sahiplerinden Yavuz Serbes ve Yardımsever Firuzan Topal’ın katılımı ile 22 yaşındaki Kübra Salman’ın akülü arabası Gölcük Down Cafe’de teslim edildi.

Altıntaş, Kübra Salman ve ailesiyle yakından ilgilendi

Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın eşi Funda Altıntaş akülü arabası teslim edilen Kübra Salman ve ailesiyle yakından ilgilendi ve Kübra Salman’ın eğitim durumunu sorarak yarım kalan eğitimi için neler yapılabilir konusunda bilgi aldı.

Bat, “Kübra kızımız bundan sonra inşallah rahatlıkla dernek binamıza gelip gidebilecek”

Akülü arabanın tesliminden sonra kısa bir konuşma yapan Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat, yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi: “Gölcük Engelliler Derneği olarak tüm engelli bireylerimize yardım etmeye çalışıyoruz. Kübra Salman kızımız ile de yaklaşık bir buçuk ay önce tanıştık ve akülü arabası olursa derneğimize gelmek istediği söyledi. Bizde sosyal medya üzerinden bir çağrı yaptık ve Kübra kızımızın akülü arabaya ihtiyacı olduğu söyledik. Bu arada bizde kendisine manuel araba temin ettik. Sosyal Medya üzerinden yaptığım paylaşımı gören Belgin Abanoz, Rabia Şentürk hanımefendiler ve Gölcüklü yardımseverler ile bütünleştik. Bugünde kızımıza akülü arabasını teslim ediyoruz. Kübra kızımız bundan sonra inşallah rahatlıkla dernek binamıza gelip gidebilecek. Biz bir nevi kızımıza özgürlüğünü verdik ve Kübra Salman artık rahatça istediği yere gidebilecek. Ben hem derneğim adına hem de Kübra kızımız adına desteklerini esirgemeyen öncelikle Belgin Abanoz ve Rabia Şentürk’e ve yardım elini uzatan tüm yardımseverlere teşekkür ederim” dedi.

Abanoz, “Kübra Salman’ın yüzündeki mutluluğu görünce ne kadar doğru bir karar aldığımızı bir kez daha anlamış olduk”

Kübra Salman’ın akülü arabası için Gölcük Down Cafe’nın Cuma günkü gelirini bağışlayan +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz, ” Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat’ın yapmış olduğu paylaşım yaklaşık bir buçuk ay boyunca görünce sessiz kalamadık ve dernek yönetimi olarak cafemizin bir günlük gelirini akülü araba için Gölcük Engelliler Derneği’ne bağışlama kararı aldık. Cuma günü cafemizde toplanan bütün gelir Kübra kızımızın akülü arabası için kullanıldı. Bugün de değerli kızımız Kübra Salman’a akülü arabasını teslim ettik ve o yüzündeki mutluluğu görünce ne kadar doğru bir karar aldığımızı bir kez daha anlamış olduk. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şentürk, “Kübra Salman akülü arabasına kavuşunca çok mutlu oldu”

Değirmendere Topçular Mahalle Muhtarı Rabia Şentürk,Belgin Abanoz hanımefendi, Hasan Bat beyefendinin paylaşımını kendi sosyal hesabında paylaşınca bu durumdan haberim oldu. Bu paylaşımın bir buçuk aydır yapıldığını öğrendim ve hemen harekete geçtim. Bende sosyal medya üzerinden bir duyuru yaptım ve mahalle sakinlerim ile ismini vermemi istemeyen hayırsever dostlarım yardım elini uzattılar. Çok kısa bir sürede akülü arabanın parası toplandı ve bugün de Kübra Salman kızımıza akülü arabasını teslim ettik. Kübra Salman kızımız akülü arabasına kavuşunca çok mutlu oldu. Tabi bizde onun mutluluğuna ortak olduk” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.