DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KÜRESEL SANTRAÇ OYUNU İÇİNDE TÜRKİYE’NİN ROLÜ 

KÜRESEL SANTRAÇ OYUNU İÇİNDE TÜRKİYE’NİN ROLÜ 
21.01.2018
923
A+
A-

KÜRESEL SANTRAÇ OYUNU İÇİNDE TÜRKİYE’NİN ROLÜ

Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Ozantürk, basın açıklaması yaparak, ülke gündemini değerlendirdi.

“Dış güçlerin oyunlarına karşı dikkat etmek zorundayız”

MHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Ozantürk, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Tarih ders çıkarmak amaçlı okunmalıdır. Ders çıkarılmadığında ise tekrar etme gibi bir alışkanlığı vardır. Bu çerçevede 1900’lü yıllara baktığımızda balkan savaşlarını, Kuzey Afrika bölgesindeki çalışmaları, yemen savaşını, Kafkaslardaki Çatışmaları, Suudi Arabistan ve Ürdün vilayetlerindeki ayaklanmaları ve nihayetinde yanan Anadolu Coğrafyasını görürüz. 1900’lü yılların sonu ve 2000’lerin başında aynı coğrafyaların tekrar yanmasını bir tesadüf olarak yorumlamak cehaletin ürünüdür. Aynı 2013 yılında Türkiye’de hayata geçirilen gezi olayları ile son günlerde İran’da yaşanan hareketlerdeki benzerlikler gibi birkaç yıl içinde İran’da 15 Temmuz benzeri bir darbe girişimi olabileceği öngörüsü ne kadar komplo teorisi olarak değerlendirilecektir. Birde son dönemde İran, Rusya ve Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği ve Amerika-İsrail ekseninin oyunlarını bozma yolundaki adımlarını bu verilerin ışığında değerlendirirsek olayları anlamaya başlarız.

Liderimizin düşüncelerini iyi anlamalıyız

Başkan Ozantürk, sözlerinin devamında, “15 Temmuz sonrasında yerli ve milli sloganıyla ortaya çıkan yeni kapı ruhu ile anlatılan anlayışı önce MHP’nin bölünmeye çalışılması şimdi ise Abdullah Gül üzerinden AKP’ye bir saldırı sonuçlarını doğurmaktadır. Küresel Santranç’ın oyuncuları için milli ve yerli kelimeleri bir savaş ilanıdır. Düne kadar tüm oyunlarında bir piyon olarak gördükleri ülkelerin bu gün oyun kurmaya başlamaları onları çileden çıkarmaktadır. Birleşmiş milletlerdeki son oylama (Kudüs oylaması) malumun ilanıdır. Yeni dünya düzeninde ABD ve İsrail için sıkıntılı dönem başlamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Lideri Dr. Devlet Bahçeli tarafsız gözle ve dikkatle izlenirse bu oyunların bozulması konusunda nasıl bir irade sergilediği gündemi ve geleceği belirlemede nasıl belirleyici olduğu kolayca anlaşılır ancak küresel oyunu anlamadan kısır bir iç siyaset penceresinden bakarak MHP ve liderini anlamaya çalışmak ise büyük bir yanılgıya yol açmaktadır. Devletin bekasını ön plana koyan bir lideri anlamak ülkücülerin birinci vazifesidir ve tarih ülkücülerin bu dönemdeki rolünü yazacaktır” diyerek açıklamalarını bitirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.