DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İlkokullarda sağlıklı ve dengeli beslenme eğitimi verilmeye başlandı

İlkokullarda sağlıklı ve dengeli beslenme eğitimi verilmeye başlandı

Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü okul çağı beslenme eğitimi programı kapsamında ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine sağlıklı ve dengeli beslenme eğitimi verilmeye başlandı. Görsellerle desteklenen eğitimler öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

  1. sınıf öğrencilerine eğitim veriliyor

Yaşam kalitesinin arttırılması ve birçok hastalıktan korunmanın yolu sağlıklı beslenmeden geçer.
Okul çağı büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu ve yaşam boyu sürecek davranışların kazanılmaya başlandığı bir dönemdir. Bu nedenle İlçe Sağlık Müdürlüğü Diyetisyenleri Eda İlhan Tekin ve Mustafa Akkol tarafından okullarımızda sağlıklı ve dengeli beslenme eğitimleri verilmeye başladı. Geçtiğimiz hafta başlayan eğitimlerde Diyetisyen Eda İlhan Tekin tarafından Hamidiye İlkokulu 4 sınıf öğrencilerine , Diyetisyen Mustafa Akkol tarafından Fidanlık İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerine eğitim verildi. Öğrenciler verilen eğitimleri büyük bir dikkatle dinledi.

Yetişkinlik ve yaşlılık dönemi için çocukluk çağından itibaren doğru beslenmek çok önemli

İlçe Sağlık Müdürlüğü okul çağı çocukları için sağlıklı beslenmenin önemi hakkında bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “ Sağlıklı ve dengeli beslenme anne karnından başlayarak sağlığın korunması ve devam ettirilmesi için en önemli faktörlerden biridir. Çocukluk çağından itibaren kazanılan doğru beslenme davranışları sağlıklı ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemi için önemlidir. Özellikle hızlı büyüme ve gelişme süreci olan bebeklik, çocukluk ve ergenlik dönemlerinde; büyüme gelişmenin sağlıklı tamamlanabilmesi için sağlıklı ve dengeli beslenme davranışları kazanımı önemlidir.

Türkiye’de obezite oranı %19.9’a yükselerek Avrupa’da 3. sıraya yerleşmiştir

Dengesiz ve sağlıksız beslenmenin en önemli göstergesi; vücutta yağ oranındaki ve dağılımındaki dengesizlik olan obezitedir. Türkiye Sağlık Araştırması 2016 verilerine göre; Türkiye’de obezite oranı %19.9’a yükselerek Avrupa’da 3. sıraya yerleşmiştir. Nüfusumuzun %28.7’sinin ( TÜİK,2016) çocuklardan oluştuğu ülkemizde obezite oranın düşürülmesi yarının obez bireylerini yetiştirmemektir. Çocuklarda yağ hücrenin oluşumu ergenlik dönemine kadar devam ettiği düşünüldüğünde çocukluk çağında doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılması daha da önem taşımaktadır.

Yeterli fiziksel aktivite de kemik gelişimi için bu yaş gurubunda elzemdir

Okul çağı beslenmesinde 4 temel besin öğesinden (süt grubu,et-yumurta-kuru baklagil grubu,meyve ve sebze grubu,ekmek ve tahıl grubu) her gün yeterli miktarlarda alınmalıdır. Bu besinlerin düzenli olarak alınması boy uzaması, okul başarısı, anlama kabiliyeti, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemlidir. Şeker, şekerli besinler, özellikle bol miktarda glikoz ve fruktoz şurubu içeren paketli gıdalar; bölgesel yağlanmaların artması ve bağışıklığın azalması üzerinde etkilidir. Dengeli ve yeterli bir kahvaltının okul başarısını arttırdığını gösteren bir çok çalışma mevcuttur. Yeterli fiziksel aktivite de kemik gelişimi için bu yaş gurubunda elzemdir. Yeterli büyüme gelişme sağlanması için yeterli ve derin bir uykuda bu yaşlarda önem kazanır. Ülkemizde; obezite ile mücadelede çeşitli çalışmalar başlatılmıştır. Bunlardan biri de okullarda sağlıklı beslenme eğitimleridir. Halk sağlığı müdürlüklerince, diyetisyenler tarafından her yıl sağlıklı beslenme eğitimleri verilmektedir”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.