DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Afet Gönüllülerine Eğitim

Afet Gönüllülerine Eğitim

Yahya Kaptan Mahalle gönüllülerine, afet eğitimleri verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi’ni sürdürüyor. Toplumda afet bilinç kültürünün oluşturulması amaçlandığı proje İzmit ilçesi Yahya Kaptan Mahallesi’nde devam etti. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim 90 mahalle afet gönüllüsü katıldı.

AFET EĞİTİMLERİ

Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden çeşitli uzman ve akademisyenlerin sunum yaptıkları eğitim programında, birçok farklı konuda Mahalle Afet Gönüllülerine bilgi aktarıldı. Eğitim kapsamında Doç. Dr. Esma Buluş tarafından “Afetler Karşısında Dirençli Toplum Olmak”, Yrd. Doç. Dr. Serpil Gerdan tarafından “Zarar Azaltma”, Uzman Alper Şen tarafından “Afet Bilinci ve KBRN”  Uzman Hatice Gönül tarafından “İlkyardım” ve Recep Yayla tarafından “Yaygın” konularında eğitim verildi.

UYGULANABİLİNECEK YARARLI BİLGİLER

Yahya Kaptan Mahallesi Toplu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Subaşı “Bu programı organize eden Büyükşehir Belediyesi ilgili müdürlüklerine, Üniversitemize ve AFAD’a çok teşekkür ederiz. Gerçekten çok faydalı bir program olduğuna inanıyorum. Ben şahsen evde uygulayabileceğim birçok yararlı bilgiler edindim. İnşallah bu programlar daha büyük topluluklarla devam eder. Burada eğitim veren hocalarımız işlerinin ehli ve çok ciddi bir organizasyon yapılıyor” dedi.

PROJE YAHYA KAPTAN İÇİN GEREKLİYDİ

Yahya Kaptan Mahallesi Toplu Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Beşli “Bu projenin Yahya Kaptan Mahallesi için gerekli olduğunu düşünüyorum. Bundan bu tür organizasyonların büyütülerek ve genişletilerek yapılmasından taraftarım. Çünkü halk olarak bu tür eğitimlere ihtiyacımız var. Birçoğumuzun deprem olayından nasıl korunacağımızı bilmiyoruz. Bu konular hakkında nasıl uygulama yapacağımızı bilmiyoruz. Bu eğitimlerle en azından bilgi ediniyoruz” dedi.

EĞİTİN VERİLMESİ MEMNUN ETTİ

Yahya Kaptan Mahallesi Toplu Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Metin Akyol “Yahya Kaptan Mahallesinde böyle bir eğitimin verilmesi bizi oldukça memnun etti. Tabi eğitimlerin devamında simülasyonlu eğitimlerde verilecek. Yahya Kaptan Mahallesi adına mutluyuz” dedi.

12 İLÇEDE MAHALLE İNSANLARINA ULAŞILIYOR

Amaçlarının afetlerle ilgili farkındalık bilicinin arttırılması olduğunu belirten Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Serpil Gerdan “proje ile Kocaeli genelindeki 12 ilçede mahalle insanlarına ulaşmaya çalışıyoruz. Normal olarak sertifikalı bir eğitim içerisine sahip. Toplumun afetlere karşı direncini arttıracak ilkyardım, KBRN, afet bilinci gibi eğitimleri veriyoruz. Eğitimlerimizin ana hedefi afet durumlarında yapılması gerekenleri yaygınlaştırmadır” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.