DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Doğan’dan Anlamlı Davranış

Başkan Doğan’dan Anlamlı Davranış

Bir yıl önce bir sokak köpeğini sahiplenerek örnek bir davranış sergileyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bir köpeği daha sahiplenerek sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

Dünyanın canlılardan oluşan bir sistem ile kurulmuş olduğuna dikkat çeken Başkan Doğan “şartları uygun olanların bir hayvanı sahiplenip onu da aileden biri olarak görmesi, çocuklarının hayvan sevgisiyle yetişmesinin yanı sıra aynı zamanda insani bir görevdir” dedi.

Dünya Bir Sistem İçerisinde Kurulmuştur

Doğan, İzmit Belediyesi’nin hayvanlara gösterdiği önem ve hassasiyete de değinerek “bu dünyada insanlar, hayvanlar, bitkiler yaratılarak birlikte denge içerisinde sistem kurulmuştur. İnsan birinci planda ama tabiatın ve ekolojik dengenin korunması anlamında hayvanların korunması çok önemli.

Kanunlar Çerçevesinde Müdahale Ediyoruz

Gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerek İzmit Belediyemiz sokak hayvanlarıyla ilgili titiz çalışmalar yapıyoruz. Hayvanları koruma kanunu içerisinde hayvanların da hakları olduğunu göz önüne alarak onların da hukuk içerisinde sağlıklı ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde destek veriyoruz. Bir yandan da kadın çocuk yaşlı gibi kesimlerin zaman zaman sokak hayvanlarından rahatsızlıkları olduğunu görüyoruz. Onların da haklı yanları var. Hayvanlar toplu gruplar halinde olduklarında kadınların, çocukların şikâyetlerine yol açmaktadır. İzmit Belediyesi olarak bir yandan hayvanlarımızın iyi koşullarda ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri ihtiyaçlarının karşılanması için çalışırken; diğer taraftan da vatandaşımızın da bu konudaki kaygılarını gidermeye çalışıyoruz.

Hayvan Sever Bir Belediyeyiz

Hayvan sever bir belediyeyiz. Sokak hayvanları için yaptığımız kulübüler, besleme kabinleri var. Kanun gereği, topladığımız hayvanlarının tedavilerini yaptırdıktan sonra aldığımız yere bırakıyoruz. Bir yandan da vatandaşımızın şikâyeti olan bölgelerde çok gruplaşmalar varsa onlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Hiçbir vatandaşımızın herhangi bir şikâyet olmadan hayvanların da sağlık ve huzur içerisinde yaşamalarına gayret ediyoruz. İzmit’te yoğun yaşam alanlarının bulunması hayvanların merkeze kaymasına neden oluyor. Başka şehirlerden de köpeklerin şehrimize geldiğine, bırakıldığına da şahit oluyoruz. Bunun da önüne geçmeye çalışıyoruz. Veterinerlerimizle, hayvan toplama ekibimizle, hem hayvanlar hem de insanlar için en doğru olanı yapmaya çalışıyoruz.

Çakıl ve Pekmez Ailemizin Bir Parçası Oldu

Yurt dışında başıboş hayvan yok çünkü insanlar sahipleniyor. Şartları uygun olanlar bir hayvanı sahiplenip onu da aileden biri olarak görüp, hem çocuklarına hayvan sevgisini yaşatmaları hem de onun bir can olduğu düşünülerek böyle insani bir görev yerine getirmeleri çok önemli. Daha önce bir sokak köpeğini sahiplenmiştim. Çakıl adını verdiğimiz köpeğimiz ailemizin bir parçası oldu. Kızlarımda onu çok sevdi. Şimdi ise yine bir sokak köpeğini sahiplenerek adını da Pekmez koyduk. Keyifle bakıyoruz. Bir yandan hayvanları çok seviyoruz, onların korunması ve yaşaması için gayret ediyoruz. bir yandan da insanlarımızın zarar görmemesi için çalışıyoruz” şeklinde konuştu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.