DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Değirmendere Cumartesi Pazarı yüzleri güldürüyor

Değirmendere Cumartesi Pazarı yüzleri güldürüyor

Değirmendere Cumartesi Pazarı yüzleri güldürüyor

İlçemize bağlı şirin beldemiz olan Değirmendere Merkez Mahallesi’nde kurulan Cumartesi Pazarı uygun fiyatları ve kalitesi ile Değirmendereli vatandaşların yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Pazarcılar marketlerin halk günü uygulamasından şikâyetçi olduklarını dile getirdiler.

Kapalı Pazar yerine geçmek istiyorlar

Değirmendere Merkez Mahallesi’nde Cumartesi günleri kurulan semt pazarı Değirmendereli vatandaşlar tarafından oldukça beğeniliyor. Mevsim normallerine göre çok uygun fiyatlarda sebze meyve satılmasından dolayı vatandaşlar oldukça memnun. Tabi satışlar iyi olduğu için de pazarcı esnafı Cumartesi pazarından memnun olduklarını ifade ettiler. Pazarcı esnafının en büyük sıkıntısı Kapalı Pazar Yerinin biran önce yapılması ve marketlerin semt pazarı kurulduğu günlerde halk günü yaparak müşterilerini çektikleri için şikâyetlerini dile getirdiler.

Akyayla, “Maliyetler çok yüksek olduğu halde ürünler pazarda çok uygun fiyata satılıyor”

40 yıldır pazarcılık yaptığını belirten ve Karamürsel Pazarcılar Odası Başkan Vekili Erdoğan Akyayla Cumartesi pazarı ve pazarcılık mesleği ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Yaptığı açıklamada Akyayla, “Havalar mevsim normallerinin üstünde gittiği için bu sene sebze ve meyve fiyatları geçen seneye oranla daha uygun satılıyor. Müşterilerimiz bu durumdan çok memnun ama bu sebze ve meyveler öyle kolay şartlarda yetişmiyor ve öyle kolay tezgâhlara gelmiyor.   Maliyetler çok yüksek olduğu halde ürünler pazarda çok uygun fiyata satılıyor. Tabi kış aylarında olduğumuz için müşterilerimizde bir azalma oluyor. Müşterilerimiz kışın pazara gelmek yerine marketlerin manav reyonlarından alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Fakat hiçbir zaman marketlerde pazardaki gibi taze sebze ve meyve bulamazlar. Bu nedenle biz Kapalı Pazar Yerinin bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

Akyayla, “Hiçbir zaman marketlerde pazarda ki gibi taze meyve ve sebze bulamazsınız”

Akyayla sözlerinin devamında, “ Biz pazarcılar olarak bir konudan çok rahatsızız.  Marketlerin manav tezgâhlarını dışarıda bulundurmaları ve akşamları sadece üzerlerine branda örterek dışarıda bırakıyorlar. Bunun üzerine akşamları her şey çıkar. Biz pazarcılar olarak her zaman en kaliteli en taze sebze meyveyi getiriyoruz. Marketler yeri geliyor bir haftalık sebze ve meyveyi satıyor. Bu hiç sağlıklı değil. Biz vatandaşların pazarcı esnafına sahip çıkmasını istiyoruz.  Sırf haftada bir gün halk günü yaparak indirim yapıyorlar ama diğer 6 gün bu zararı çıkarıyorlar. Ama biz her gün başka bir pazardayız ve her gece Hal’e gidiyoruz. Kendimiz gezerek en iyisini en güzelini almaya çalışıyoruz. Ama marketler öylemi? İşten anlamayan bir müdürü tayin etmişler. Gidiyor Halci ne verirse onu alıyor. Bu nedenle hiçbir zaman marketlerde pazarda ki gibi taze meyve ve sebze bulamazsınız” dedi.

Cumartesi pazarında sebze meyve fiyatları;

Brokoli 4 lira, havuç 2 lira, ıspanak 2,5-3 lira, bakla 5 lira, patlıcan 4 lira, kabak 3 lira,  salatalık 4-5 lira, çeri domates 4-5 lira, karnabahar tane 3-5 lira, pırasa 2,5 lira, tere 1 lira, maydanoz 0,50 kuruş- 1 lira, taze soğan 1,5 lira, pazı1 lira, portakal 3 lira, yerli muz 7 lira, çilek 5 lira, deveci armut 4 lira,  mandalina 4 lira,  kaypa biber 5 lira,  domates 3 lira,  zılgıt 6-7 lira,  kereviz 2,5 lira,  turp 2 lira,  patates 1,5-2 lira,  soğan 1 lira,  elma 3 lira,  kıvırcık 1 -1,5 lira, salkım domates 5 lira.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.