DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesi’nde Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi eğitimi gerçekleşti

Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesi’nde Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi eğitimi gerçekleşti

Kocaeli Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un himayesinde olan ve Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında eğitimler devam ediyor. Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesindeki kızlara yönelik dört oturumda gerçekleşen Dr. Merve Çakır tarafından verilen eğitimlerde 378 öğrenciye eğitim verildi.

Hedef ilçemizdeki tüm kadınları bu eğitimi verebilmek

Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında eğitimler devam ediyor. Bugüne kadar Gölcük ilçesindeki 5.000 kadına eğitim verildi. Dr. Merve Çakır tarafından verilen eğitimlere katılımlar oldukça yoğun oluyor. Hedef ilçemizdeki tüm kadınları bu eğitimi verebilmek.

2 Bin 800 15-19 yaş arasındaki kız öğrenciye eğitim verildi

Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerde kadınlarda en sık görülen meme ve serviks kanseri hakkında verilen bilgilerin yanı sıra beslenme, tütün ve uyuşturucu bağımlılığı konularına da yer verilmektedir. Kadınların her türlü fiziksel,cinsel,psikolojik şiddete karşı neler yapabilecekleri ve bu olumsuz durumlarla karşılaştıklarında hangi kurumlara başvurabilecekleri eğitimde değinilen önemli konulardan biridir. 15-19 yaş aralığındaki tüm kadınlara yönelik düzenlenen bu eğitimlerde özellikli genç kızlara ağırlık veriliyor. Geleceğin anne adayları ve toplumu şekillendirecek kesim olmaları dolayısıyla liselerde eğitim gören tüm genç kızların bu eğitimle buluşmaları ayrı bir önem taşıyor.Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesindeki kızlara yönelik dört oturumda gerçekleşen Dr. Merve Çakır tarafından verilen eğitimlerde 378 öğrenciye eğitim verildi.Bugüne kadarsa gidilen birçok lisede toplam 2 Bin 800 15-19 yaş arasındaki kız öğrenciye ulaşıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.