DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kent Konut’ta Deprem Tatbikatı

Kent Konut’ta Deprem Tatbikatı

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut A.Ş. Genel Müdürlük binasında deprem tatbikatı yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ana binada ve çevre birimlerdeki binalarda deprem tatbikatlarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut’ta deprem tahliye ve depremden dolayı çıkan yangın tahliyesi tatbikatı yapıldı. Tüm evresinde gerçeği aratmayan tatbikat; Kent Konut çalışanlarının ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı sivil savunma ekiplerinin katılımı ile gerçekleşti. Senaryoya bağlı kalınarak gerçekleştirilen tatbikat başarı ile sonuçlandı.

ÖNCE EĞİTİM VERİLDİ

Tatbikat öncesinde Kent Konut personeline, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından teorik eğitimler verildi. Sivil savunma uzmanı tarafından Afet Planı Masa Başı Tatbikatında; deprem anında yapılması gerekenler, dikkat edilmesi gereken hususlar, evde alınacak önlemler gibi konulara değinildi. Genel Müdürlük Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren tatbikat eğitimi sonrasında, şirket yetkilileri ve sivil savunma ekiplerinin katılımıyla tatbikat başladı.

TATBİKAT BAŞARI İLE SONUÇLANDI

Ekipler tarafından hazırlanan deprem tatbikatı senaryosu doğrultusunda tatbikat başlatıldı. Sirenlerin çalmasıyla başlayan tatbikatta, senaryo gereği görevliler elektrik şalterini indirip doğalgaz vanalarını kapattı. Gerçekleşen deprem sonrasında binayı öncelikle şirketin ilk yardım ve sivil savunma ekipleri terk etti. Daha sonra şirketin zemin katından başlamak üzere 3,5 dakikada çalışanlar ve vatandaşlar tahliye edildi. Deprem sonrası çıkabilecek ikincil afet olan yangınlara karşı önlemler alındı. Yaklaşık yarım saat süren tatbikat başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.