DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÖĞRENCİLER KIYASIYA YARIŞACAK

ÖĞRENCİLER KIYASIYA YARIŞACAK
  1. Geleneksel Okullararası Satranç Turnuvası başladı

Gölcük Belediyesi, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölcük Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile “Gölcük’te Öğrenci Olmak Projesi” kapsamında 8. Geleneksel Okullararası Satranç Turnuvası Gölcük Belediyesi Kongre Sarayında başladı.

İlçe Protokolü katılım sağladı

Turnuvanın açılışına, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İl Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Cintimar,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan, Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu, Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Sanat Galerisi Müdürü E. Fatih Bayram, Belediye Spor Birimi görevlileri, turnuvaya katılan okulların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Turnuvada 342 sporcu başarılı olmak için kıyasıya mücadele edecekler

Turnuvaya İlçe genelinden 342 satranç sporcusu katıldı. Satranç turnuvası İlkokullar, Ortaokullar ve Liseler arasında Küçükler, Yıldızlar ve Gençler olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. İlkokullardan 178 sporcu, Ortaokullardan 93 sporcu, Liselerden 71 sporcu olmak üzere toplamda 342 sporcu başarılı olmak için kıyasıya mücadele edecekler. Turnuva Satranç İl Temsilciliği tarafından görevlendirilen hakemler tarafından yönetilecek.

Gülsuyu yoğun katılımdan dolayı memnuniyetini dile getirdi

Gölcük Kongre Sarayı’nda 3 gün sürecek turnuva Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Turnuva da ilk sözü alan ilçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu yaptığı konuşmada, “Öncelikle böylesine güzel ve bir o kadarda yoğun katılımın olması  bizleri memnun ediyor. Turnuvanın düzenlenmesine vermiş olduğu destek ve katkılarından dolayı Gölcük Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’e teşekkür ediyor, emeği geçen herkesi kutluyorum   ”  dedi.

Cintımar, “Türkiye’de satranç oyunları her geçen yıl daha da çok ilgi duymaya başladı”

Turnuvada konuşma yapan İl Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Cintimar, “Ben sözlerime başlamadan önce geçtiğimiz Pazar günü Zonguldak’ta gerçekleşen turnuvada Türkiye Şampiyonu olan Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi kız Futsal Takımımızı gönülden tebrik ediyorum. İsrail’de Türkiye adına bizleri temsil edecekler. Kendilerine şimdiden başarılar diliyorum. Türkiye’de satranç oyunları her geçen yıl daha da çok ilgi duymaya başladı. Bu turnuvalara başladığımız zaman çok az sayıda öğrenci ile turnuvaları gerçekleştirirdik. Şimdi salonlara sığmaz olduk. Bunun sebebi emin olun ki ülkemizin güzel geleceğine verilen değerlerdendir. Yapılan bu çalışmalar bu insanlarımız, bu çocuklarımızın geleceğinde etkili olacağının bir göstergesidir. Bu çocuklarımızın her biri bundan 10 yıl sonra 15 yıl sonra bu ülkenin geleceğine imza atacak insanlardır. Bu çalışmayı yaparken Milli Eğitim Müdürlüğümüzde ve diğer Müdürlüklerimizle organize halde bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Belediye Başkanımızın da destekleri çok büyük. Gölcük’te yaşamak bir şans, ancak Gölcük’te öğrenci olmak ayrı bir şans. Ben bugün bu organizasyonu yapan herkese teşekkür ediyorum, öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Ellibeş, “Gölcük’te öğrenci olmak bir ayrıcalık”

Başkan Ellibeş katılımcıları selamladıktan sonra yaptığı konuşmada, “Bugün yarışmacı evlatlarımızın heyecanı ortada. Büyük bir sabırsızlık içerisinde biran önce ilk hamlenin yapılmasını bekliyorlar. Velilerimizde aynı şekilde büyük bir heyecan içerisindeler. Bizlerde sözü fazla uzatmadan biran evvel bu turnuvanın başlamasını arzuluyoruz. Gerçekten Gölcük’te öğrenci olmak bir ayrıcalık. Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Kaymakamlığımızın da desteğiyle organize ettiğimiz bu proje sonucunda 200 Bin’e yakın öğrencimize bu proje ile ulaşılmış. 200 Bin’in üzerinde Gölcülü öğrencimiz farklı etkinliklerle bir araya gelmiş ve  geleceğe emin adımlarla yürüyen çocuklarımızın bu süreç içerisinde geleceğe hazırlanma adına kendilerini yetiştirme üzerine bir alt yapı oluşuyor. İşte bu etkinliklerden biri de satranç turnuvamız. Geleneksel hale geldiği ve ara vermeden sürdürülebilir şekli ile bu turnuvayı organize ediyoruz. Ben yarışmacı çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Bugün burada 350’ye yakın öğrencimiz bu turnuvaya iştirak ediyor. Onların bu iradesi bizleri sonsuz mutlu ediyor. çocuklarımıza bundan sonra ki süreçte de bu hizmetlerimizi arttırarak devam ettireceğimizi ifade ediyor. yarışmaya, organizasyona katkı koyan herkese teşekkür ediyor, tüm yarışmacılara başarılar diliyorum, diyerek sözlerini tamamladı.

Altıntaş, “Çocuklarımız bu etkinliklerde kendilerine ve bizlere sevinç ve gurur verdirecek anlar yaşatıyorlar”

Turnuvada konuşmasını yapan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “ Bildiğiniz gibi Gölcük’te öğrenci olmak ayrıcalık. Bu konuda Belediyemizin, Milli Eğitimimizin ve ilgili kuruluşlarımızın işbirliği içinde böyle güzel etkinlikler düzenliyorlar. Çocuklarımız bu etkinliklerde kendilerine ve bizlere sevinç ve gurur verdirecek anlar yaşatıyorlar. İl Gençlik Spor Müdürümüzün az önce bahsettiği gibi Gölcük Barbaros Hayrettin Lisemizin büyük başarısı var, sizlerin başarısı var. Bu başarılardan yaklaşık 10 Bin öğrencimiz lisanslı olarak faaliyet gösteriyor. 12 spor salonumuz, Belediyemizin Yüzme havuzu, Buz Paten Salonu ile hizmet veriyor. Bu salonlar sizlerin iyi vakit geçirmeniz ve başarılı olmanız için, sizlerin faaliyetleriniz sürdürmeniz için imkan sağlamaktadır. Bu hususta ki faaliyetlerinizin devam etmesi gerekiyor. Biz birçok alanda marka kenti olmak durumundayız. Bu imkanlar ile daha güzel yerlere geleceğiz. Önümüzde çok güzel bir örneğimiz var. Türkiye Şampiyonu olduk. Bu başarılarımızı öğretmenlerimizle, velilerimizle hep birlikte başaracağız. Sizler bu düzenlenen etkinlikleri yapacaksınız ve sonuçlarını göreceksiniz. Ben bu etkinliği düzenleyen başta Belediyemiz olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Gençlik Spor Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize, velilerimize, okul müdürlerimize teşekkür ediyorum.  Başarılar diliyorum” dedi.

İlk hamleyi Kaymakam Altıntaş ile Başkan Ellibeş yaptı

Turnuvada konuşmaların ardından ilk hamleyi Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in yapması ile başladı. Turnuvada tüm kategorilerde ilk 3 dereceye girenlere kupa, madalya, satranç takımı ve spor el çantası hediye edilecek. Turnuvada dört-onuncu derecelere giren öğrencilere ise madalya, satranç takımı ve spor el çantası hediye edilecek. Satranç turnuvası 22 Şubat Perşembe günü saat: 12.00’da yapılacak olan ödül töreniyle tamamlanacak.

İsim: Serap DURUKAN

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.