DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

PROJE SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

PROJE SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

Sivritepe’deki inşaatlar yetkililer tarafından kontrol edildi

İlçemizde yer alan Denizevler bölgesinde hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirilecek yıkım sonucunda burada yaşayan insanların taşınacağı yer olan Sivritepe’de yapılan toplu konutlar yetkililer tarafından kontrol edilerek, denetlendi.

Gerekli kontroller yapıldı

Yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde bina yapımının yasaklandığı Denizevler’de kentsel dönüşüm projesi kapsamında ev sahipleriyle anlaşılarak Sivri Tepe Mevkii’nde yapılan evlerin yapımı hızla ilerliyor. Proje kapsamında 541 konut, 14 dükkan, 1 Cami ve altyapı ile çevre düzenlemeleri yapılacak. Binaların çoğunun kaba inşaatları biterken binaların çatıları da kapatılmış duruma geldi. İnşaatların belirlenen süre içerisinde tamamlanarak dairelerin sahiplerine teslim edilmeleri hedefleniyor. Sivritepe’de yapılan binaların kontrollük ve müşavirlik hizmetlerini TOKİ adına yapan bir şirketin yöneticileri olan Proje Müdürü Barış Yoldaş ve Kontrol Mühendisleri Şirvan Kantarcı ile Uğur Çelik, Sivritepe’de inşaat alanında gerekli kontrolleri yaptı. Yapılan sözleşme kapsamında, başta deprem yönetmeliği olmak üzere ilgili olan diğer tüm yönetmelik ve kanunlar çerçevesinde kontrollük hizmetleri ile geçici kabulün yapılacağını ifade eden yetkililer, konutların hak sahiplerine teslim edilinceye kadar geçecek zaman zarfında kontrollük hizmetlerini yürüteceklerini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.