DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

VALİ AKSOY YAPTI

VALİ AKSOY YAPTI

KSO’nun Robotik Atölyesi’nin açılışını

Kocaeli Sanayi Odası Gölcük Dumlupınar Ortaokulu’nda ilki gerçekleştirilen Robotik Atölyesi’nin açılışı Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy tarafından yapıldı.

Kocaeli Sanayi Odası tarafından inşaa edilen ve 2013- 2014 eğitim ve öğretimde faaliyet gösteren Kocaeli Sanayi Odası Gölcük Dumlupınar Ortaokulu ilki gerçekleştirerek okulda bir Robotik Atölyesi kuruldu. Kuruluşu tamamlanan atölyenin açılışı için bir tören düzenlendi ve düzenlenen törene Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Vekili Mecit Kır, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri hazır bulundu.

Aksoy, ‘’Eğitime büyük bir katkı sunacağına inancımız tamdır”

Açılış öncesi Vali Aksoy okulun anasınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etme fırsatı buldu. Daha sonra sohbetin ardından açılışa geçildi. Açılış öncesi açıklama yapan Vali Aksoy, “Bu gençliğimizin en iyi bir şekilde yetişmesinin ortak bir gayreti içerisindeyiz. Bu yönden çocuklarımızın bilimden ve teknolojiden haberdar olması ve bunların günlük yaşamında da uygulamaya geçilecek imkanlara kavuşması bakımından Robotik Atölyemizin de bu açıdan desteklenmesi çok önemlidir. Eğitime büyük bir katkı sunacağına inancımız tamdır” dedi.

Zeytinoğlu, ‘’Çocuklarımızın gelecekte başarılarını daha da çok yükselteceklerine inanıyorum”

Daha sonra konuşma yapan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Değerli çocuklarımızın eğitiminde başarılı olmaları için bizler elimizden gelecek olan her türlü katkıyı her zaman sağlayacağız. Bu günde katkı olarak sağladığımız Robotik Atölyesinde çocuklarımızın gelecekte başarılarını daha da çok yükselteceklerine inanıyorum” dedi.

Temiz, ‘’Okulumuzda 871 öğrencimiz mevcuttur’’

Kocaeli Sanayi Odası Gölcük Dumlupınar Ortaokulu Müdürü Orhan Temiz; “Okulumuz 1958 yılında ilkokul olarak hizmete girmiştir. Eski bina tamamen yıkılarak, 3752 metre kare alan üzerine Sayın Ayhan Zeytinoğlu Başkanlığında Kocaeli Sanayi Odası tarafından inşaa edilerek, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında ortaokul olarak hizmete sunulmuştur. Okulumuzun fiziki bir yapılanması; 32 derslik bir Laboratuar, Atölyeler, Konferans Salonu, Jimnastik Salonu ve 3 derslik anasınıfı şeklinde tanzim olunmuştur. Hala bir özel eğitim sınıfı, 29 ortaokul, 6 anasınıfı şubesi mevcut olup, Okul Müdürü 2 Yardımcı toplam 60 öğretmen görev yapmaktadır. Okulumuzda 871 öğrencimiz mevcuttur. Bugün bizi heyecanlı kılan ve Gölcük ilçesinde bir ilk olan Robotik Atölyesinin okulumuzda açılacak olmasıdır. Bu sınıfın açılmasında her türlü katkıyı sağlayan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’na Okulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu mutlu günümüzde bizi onurlandıran Sayın Valimize ve tüm konuklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Vali Aksoy, öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi

Konuşmaların ardından protokol ve okul öğrencileri ile birlikte açılış gerçekleştirildi. Açılış sonrasında Vali Aksoy, Robotik Atölye ile ilgili öğrencilerle bilgi alışverişinde bulundu ve çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Aksoy daha sonra Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde öğrencilerle buluştu. Gölcük’te Öğrenci olmak projesi kapsamında Gölcük Belediyesi ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği’nde gerçekleştirilen Kariyer günlerinde, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy Gölcük Belediyesi Kazıklı Kervan Saray Kültür Merkezi’nde Gölcük Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi ve Çakabey Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Gölcük Belediyesi Kazıklı Kervan Saray Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kariyer Günlerine Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy katılarak, Gölcük Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi ve Çakabey Anadolu lisesi öğrencilerine kariyer günlerini anlattı.

Başkan Ellibeş, Belediye Başkanlığı dönemindeki çalışmalarından bahsetti

Gölcük’te Kariyer günlerine katılan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un konuşmasından önce kısa bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, geçmişten günümüze uzanan hizmet dönemlerinden bahsederek, Gölcük Belediyesi’nde 25 yıllık memurluk hayatı olduğunu ve 4 dönemdir Gölcük Belediye Başkanlığı yaparak, toplam 35 yıllık çalışma sürecinin kısaca bir özetini aktardı. Başkan Ellibeş ayrıca Belediye Başkanlığı dönemindeki çalışmalarından bahsetti.

Aksoy, ‘’Üniversite tercihleri yaparken neye göre nasıl bir tercih yapmalısınız bunları yaparken dikkatli olmalısınız’’

Daha sonra konuşma yapan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, ‘’Öncelikle sizlerle burada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu söylemek istiyorum. Özellikle gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmenin ve kendilerini daha güçlü bir şekilde taşımaları adına eğitimlerini aksatmadan devam etmesi hepimizin ortak kararı ve hedefidir. Gençlerimizin eğitimi noktasında tercihlerini yaparken daha bilinçli bir şekilde yapabilmeleri ve bu tercihleri yaparken birçok konuda bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Değerli öğrenciler, sizler şu an da lise hayatınızın son evrelerinizdesiniz. Özellikle üniversite tercihleri yaparken neye göre nasıl bir tercih yapmalısınız bunları yaparken dikkatli olmalısınız. Özellikle yapacağınız tercihler gelecekteki hangi meslek içerisinde yer alacağınız konusunda belirleyici bir konu var.

‘’Çalışmadan başarıyı yakalayamazsınız’’

Kendiniz hangi mesleğe yakın hissediyorsanız o meslek ile ilgilenin ve ilerleyen zamanlarda yapabileceğiniz meslek ile alakalı kendinizi geliştirebilirsiniz. Eğer bir işi severek yapmıyorsanız başarılı olmanız mümkün değil. Yaptığınız işten heyecan duymalısınız. Heyecan duymuyorsanız kendinizi sorgulamalısınız. Başarılı olmak için çalışmak mecburiyetinizdesiniz. Çalışmadan başarıyı yakalayamazsınız. Bir başarıya ulaşmak için çalışmalıyız ve bu çalışmaları yapmak durumundayız. Kendimizi ilgi duyacağımız alanlara ve bu alanları tercih etme boyutunda çok dikkatli olma durumundasınız. İl ve ilçemizde ilkokul, ortaokul ve liselerde bir sınıfı kodlama atölyesi adı altında çalışmalar yapıyoruz. Amacımız il ve ilçemizin daha güzel bir şekilde anılmasıdır’’ dedi.

Başkan Ellibeş’ten Vali Aksoy’a çini vazo

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un kariyer günlerine katılmasının ardından Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş tarafından Vali Aksoy’a çini vazo hediye edilerek katılımlarından dolayı teşekkür edildi ve daha sonra öğrencilerle toplu fotoğraf çekilerek program sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.