DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ADD Gölcük’ten kamuoyu’na istifa hakkında açıklama

ADD Gölcük’ten kamuoyu’na istifa hakkında açıklama

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanı İsmet Bucak, Yönetim Kurulu adına ADD İlçe Gençlik Kolu Başkanlığından istifa eden Umutcan Uz konusunda kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Derneğimiz yönetimi ve kamuoyu ilişkileri tüzüğünde belirtilen çerçevede yürütülmektedir

Başkan Bucak, kamuoyuna yaptığı açıklamada, “Eski gençlik kolu başkanı Umutcan Uz tarafından sosyal medya ya ve bir kısım yerel basına istifa açıklaması adı altında yansıtılan yazı ADD Gölcük şubesi yönetim kurulu tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucunda yazıda belirtilen iddiaların yanlış anlamalara sebebiyet verebileceği düşünülerek kamuoyuna bilgi verilmesi kararı alınmıştır.ADD Kuruluş amaçları ve tüzüğü kamuoyuna açık, kamu yararına çalışan bir demokratik kitle örgütüdür. Derneğimiz, tüzüğünden anlaşılacağı gibi Atatürk ilke ve devrimleri çerçevesinde tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve kurumlarına eşit mesafede durmaktadır. Derneğimiz yönetimi ve kamuoyu ilişkileri tüzüğünde belirtilen çerçevede yürütülmektedir. Anılan yazıda iddia edilen konular Atatürkçü Düşünce Derneği’nin yönetsel, düşünsel yapısıyla ve amaçları ile tamamen çelişmektedir. Konunun başka bir kurum, parti,  kişi ya da ADD’nin kurumsal kimliği ve Atatürkçülükle hiçbir bağlantısı yoktur. Kurum içi yönetsel hiyerarşide ortaya çıkan kişisel bir durumdan kaynaklanmıştır. Yönetim Kurulumuz, Umutcan Uz’un bu davranış biçimi ile derneğimiz tüzüğüne ve genel teamüllere aykırı hareket ettiğini ve yazısında belirttiği konuların gerçekleri yansıtmadığı kanısındadır. Gölcük ADD olarak tek amacımız, Devletimiz ve Cumhuriyetimizin kuruluş ilkeleri çerçevesinde halkımızla hiçbir manada ayrımcılık yapmadan bütünleşmektir.  Derneğimizin bir kısım medyada hak etmediği olumsuz ifadelere maruz kalmasından yönetimiz rahatsızlık duymaktadır. Kamuoyuna Saygılarımızla Duyururuz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.