DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Belediye Meclis toplantısı Mart Ayı ayağı gerçekleşti

Belediye Meclis toplantısı Mart Ayı ayağı gerçekleşti

Gölcük Belediyesi Meclis Toplantısının Mart Ayı oturumu Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Toplantının gündeminde olan 10 madde onaylandı.

Mart Ayı Meclis Toplantısının gündeminde olan 10 madde oylandı

Gölcük Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Toplantı 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Mart Ayı Meclis Toplantısının gündeminde olan 10 madde oylandı.

Mart Ayı Meclis toplantısı maddeleri

Mart Ayı Meclis Toplantısının 1. Maddesi ilçemizde yaşanan çöp problemine karşı yeni bir uygulamaya geçiliyor ve “Alo çöp uygulaması” ile çöp çıkarma saati dışında sokaklara atılan çöpleri ihbar eden vatandaşlar doğrultusunda bu çöpler anında alınması konusunda bir proje geliştirildi. Bu proje kapsamında 1 Adet Hyundai H 100 aracın Gölcük Belediyesine hibe edilmesi ve 1 Adet Hyundai H 100 aracında satın alınması oy birliği ile kabul edildi.

2. Maddede 696 sayılı KHK’ nın 127 ve 375 sayılı KHK geçici 23 ve 24’ ncü maddeleri uyarınca 20 adet araç ve 1 adet İş makinesi alımı oy birliği ile kabul edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Gölcük Belediye başkanı Mehmet Ellibeş, “ Bilindiği üzere ay sonunda taşeron firma ile olan sözleşmemiz sona eriyor. Bu bağlamda Belediyemizin temizlik araçlarına ihtiyacı vardı. Önümüzde iki yol vardı. Ya bu araçları kiralayacaktık ya da satın alacaktık. Yapılan hesap doğrultusunda bu araçların satın alınmasının daha hesaplı olduğunu düşünerek bu araçların satın alınmasına karar verdik. Satın alınacak 21 araç için 2 milyon 700 bin +KDV gibi bir ödeme yapılacak. Bu konunda yapılan çalışma ile KDV tutarının yarısı kadar da bir indirim aldık ve 150 bin lira gibi bir indirim aldık. Sözün kısası temizlik araçları belediyemizin kendi zimmetinde olacak ve kiralama derdimiz olmayacak” dedi.

  1. Madde İpek Yolu Mahallesi Turgut Özal Caddesi (eski İSU şantiyesi) üzerinde yapılan parkın ismini 2014 yılında Cengiz Topel Havaalanı’ndan eğitim amacıyla kalkan helikopterin düşmesi ile şehit olan Ömer Burak Öğüt’ün evinin parka yakın olması sebebi ile şehidimizin ismi parka verilmesine oy birliği ile kabul edildi.
  2. Madde olarak Değirmendere 27/1 pafta , 5181 parsel ile Değirmendere 3 pafta, 3381 parsel sayılı taşınmazların takas konusu oy birliği ile imara gönderildi.
  3. Madde olarak Gölcük Anıtpark’ taki büfe ve açık çayhanenin yap işlet devret şeklinde yapılması ve bu sürenin dolması sebebiyle yeni kira süresinin belirlenmesi için öneri sürüldü. CHP Meclis Üyeleri bu yerlerin belediyenin kendisinin işletmesini teklif etti. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Belediye’nin bu büfe ve çayhanelerinin direk kendi bünyesinde işletme yetkisi yok. Sadece belediyenin şirketi olan Göl A.Ş. üzerinde işletme olabilir. Bu nedenle kiraya verilmesi belediye için daha uygun olur” açıklamasında bulundu. Anıtpark’ta bulunan büfe ve çayhaneler 8 yıllık süre ile kiraya verilmesine oy çokluğu ile kabul edildi. CHP Meclis üyeleri onay vermedi.

    6. Madde olan Değirmendere Yalı Mahallesi butik otel, restoran ve kafeterya, Eriklitepe Tabiat Park’ ı bungalov evler ve idari bina, çadırlı kamp alanı ve idari bina, kır lokantası, büfe, yöresel satış üniteleri, Macera Parkı, günü birlik piknik alanı ve Örcün Konağı’ nın Belediye şirketinin ihaleyi alması ve işletmesi konusunda kira müddetinin tespiti belirlendi. Göl A.Ş. tarafından işletilecek olan mekanlar için 10 yıllık kira süresi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

    7. Madde olan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün, İpekyolu Mahallesi, G23c.07b. 1b uygulama imar planı paftasında kalan 287 ada 1 nolu parselin güneydoğusundaki tescil harici alana ve Donanma Mahallesi, G23c.02d.3a ve G23c.02d.4b uygulama imar planı paftalarında kalan 1034, 1035, 1036 ve 1037 nolu parsellerin doğusundaki tescil harici alana ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı ile ilgili teklif oy birliği ile İmar bölümüne devredildi.

    8. Madde olan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün, İpekyolu Mahallesi, G23c.07b.1b uygulama imar planı paftasında kalan 4016 nolu parsele ilişkin hazırlanan 1/ 1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı ile ilgili teklif oy birliği ile imar bölümüne devredildi.

    9. Madde olan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün, Piyalepaşa Mahallesi, G23c.02c.4b uygulama imar planı paftasında kalan 4736 nolu parsele ilişkin hazırlanan 1/ 1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı ile ilgili teklif  oy birliği ile imar bölümüne devredildi.

    10. Madde olan Gölcük Kavaklı’da Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu’nun arkasında bulunan , 480 ada 22 parseldeki hisselerin büyük bir çoğunluğunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aldığı için Gölcük Belediyesi’ne ait olan hisselerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne satışı oy birliği ile kabul edildi.

Gölcük Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısında 10 maddeye ek olarak Tropikal Cafe ve çevresinin içinde olduğu 30 bin m2’lik alanın 22 bin m2’lik alanın hissesi Gölcük Belediyesi’ne aitti. Bu 22 bin m2’lik alan belli bir tutar karşılığında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne satılması oy birliği ile kabul edildi.

İsim: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.