DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÖVGÜNÜN GÜCÜ

05.03.2018
1.426
A+
A-

Hiç kimse dört dörtlük ve kusursuz değildir. Başkalarında kusur aramak yerine onların iyi yanlarını bulmak ilişkileri iyileştirmenin en kesin yoludur.

Övmek belli bir güç sağlar. Birini övdüğünüzde onda, sizde ve ilişkinizde bir şeyler olmaya başlar. Birinin size hakkınızda övgü dolu sözler söylediği anı hatırlayın. Harikaydı değil mi? Muhtemelen sizi övdükten sonra o kişiyi daha çok sevdiniz, öyle değil mi? İnsanları övmüş olmak için övmekten bahsetmiyorum elbette.

 

Çevrenizdekilerin olumlu karakter özelliklerini, davranışlarını dürüstçe arayıp bulmaktan ve övmekten bahsediyorum. İnsanlara yalan söylemeyin. Yanlış yapmışlarsa düzeltin, doğru yaptıklarındaysa övün! Bunu belirttikten sonra insanları övmenin fayda ve yollarına bakalım :

 

Faydaları :

 

  • Övgü sözleri her tarafa pozitif enerji yayar.

 

  • İlişkiniz gelişir. Hayat ilişkilerden ibarettir: Aile içi ilişkiler, arkadaşlar ve iş arkadaşları. Övgü ilişkileri geliştirir, hızla kaynaşma başlar.

 

  • Liderlik ve etkiniz artar. Kim hedeflerinin hayatlarında daha güçlü liderliğe ve daha fazla etkiye sahip olacaktır: Yıkan mı, geliştiren mi?

 

  • Sadakat artar. İnsanlar takdir edilip övüldüklerinde inanılmaz derecede sadık olurlar; çünkü onlarla ilgilendiğinizi, onları sevdiğinizi ve takdir ettiğinizi bilirler. Bu sizi başarıya götürecektir.

 

  • Daha mutlu ve doyumlu insanlar artar. Başkalarını geliştirmenin görevimiz olduğuna ve onların buna ihtiyaç duyduklarına gerçekten inanıyorum. Başkalarını övüp cesaretlendirerek hayatlarına yatırım yapmak müthiş bir şeydir. Karşılığında asla hiç bir şey almasak da diğer insanları geliştirmek, yapılması gereken en doğru iştir. Her zaman birileri gelip her şeyi alt üst etmek isteyecektir. Böyle durumlarda başarılı insan bu gibilerine övgünün gücünü telkin edecektir.

 

İzleyeceğiniz Yollar :

 

  • Tanıdığınız neşeli biri var mı? Çalışkan? Dürüst? Öyleyse onlara bu özelliklerini ne kadar takdir ettiğinizi söyleyin. Bunu bir sözle, kartla ya da telefon görüşmesiyle yapabilirsiniz. Şöyle diyebilirsiniz :

 

  • ‘’Ahmet! Çalışkanlığınla gurur duyuyorum. Öyle görünüyor ki, her zaman en erken sen geliyorsun ve en geç sen ayrılıyorsun. Gerçekten de harika bir örnek oluşturuyorsun ve bunu çok takdir ettiğimi bilmeni istiyorum!’’

 

  • ’Mehmet! Bunu sana başkası söyledi mi bilmiyorum ama son projede harikalar meydana getirdin. Projenin vizyonunu aktarma konusunda benzersiz bir yeteneğin var, bu sayede hepimiz rol ve görevlerimizi daha kolay yerine getiriyoruz. Teşekkür ederim! Gerçekten takdiri hak ediyorsun!’’ 

 

  • Övgü ve takdiri  göstermenin diğer yolları da kartla, hediyeyle olabilir. Günde en az 5 kişiyi övmeyi hedefleyin. Yapabiliyorsanız, günde 10 kişiyi övün. Ya da belki temasta bulunduğunuz herkesi övmeyi deneyebilirsiniz. Emek isteyecektir ama mümkündür. Yalnızca disiplin ve biraz gayet gerektirir.

 

Ne iş yapıyor veya neyle meşgul oluyorsanız olun, insanları övmek güç kazandırır.

Önce onlara, sonra da size! (Alıntı)

 

Sevgiyle kalın….

 

 

 

 

 

 

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
15 Temmuz 2019
24 Şubat 2020
18 Ocak 2021
24 Aralık 2018
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.