DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

REJYONAL ANESTEZİNİN BEYNİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

REJYONAL ANESTEZİNİN BEYNİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

Kocaeli Üniversitesi ‘nin önderliğinde son on yıllık süreç içerinde her sene Mart ayının 3. hafta sonuTürkiye’de anestezi doktorlarının takip ettiği ve katılmak için sıra beklediği toplantı yine Kocaeli’nin gözde ilçesi Kartepe’ de Kocaeli Üniversitesi Derbent Uygulama

Otelinde 23 ve 24 mart tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

Katılımı yoğun olan toplantıya Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan yardımcısı.Prof.Dr.Hüsnü Efendi,Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Nuh.Zafer Cantürk,Anestezinin değerli hocalarından Prof Dr. Kamil Toker katılım sağladı.

İlk konuşmayı Kocaeli Üniversitesi Anestezi Anabilim Dalı Baskanı Prof.Dr.Yavuz Gürkan yaptı  bu yapılan kongrenin öneminden bahsederek gelen misafirlerine teşekkürlerini sundu.

      Kocaeli Üniversitesi ve Rejyonal  Anestezi derneği işbirliği ile yapılan toplantı yine uluslararası katılımlı ve Türkiye’nin önemli üniversitelerinde hocalarımız bilgi ve deneyimlerini yine Türkiye’nin hemen hemen her ilinden gelen anestezi ve reanimasyon uzmanları ile paylaşıyor. Her sene olduğu gibi bu sene de yurtdışından misafirlerimiz var. Eğitici hocalarımız Yunanistan dan dr. Eleni  Moko ,Manisa Celal Bayar Üniversitesinden Dr.  İsmet Topçu,Kocaeli Üniversitesinden DR.Yavuz Gürkan,Dr. Alparslan Kuş,Dr. Can Aksu,Kahramanmaraş Üniversitesinden Dr.Gözen Coşkun,Mersin Üniversitesinden Dr. Şebnem Atıcı,Hacettepe Üniversitesin den Dr. Fatma Sarıcaoğlu katılıyor.

Eğitim programının ana konusu ise Ultrason rehberliğinde rejyonal anestezi uygulamaları. Anestezistler için oldukça güncel bir konu. Kocaeli Üniversitemizden Prof. Dr. Yavuz Gürkan aynı zamanda Rejyonal Anestezi derneği’nin başkanlığını yürütüyor. Yavuz hocamızla yaptığımız  sohbet sırasında pek çok hastanın aslında hiç genel anestezi almadan ameliyat olabileceğini öğreniyorum. Rejyonal anestezinin kronik ağrının önlenmesinde, cerrahiye stres yanıtın baskılanması ve hiç aklımıza gelmeyen faydaları olduğunu öğreniyorum. Kocaeli Üniversitesi bu konuda hem yurtiçinden hem de yurtdışından gelen uzman hekim ve hocalarımızın sürekli eğitim aldıkları bir merkez. Rajyonel anestezi konusunda :Avrupa rejyonel anestezi derneği(ESRA) nın onayladığı Avrupa genelinde ki 13 merkezden biri Türkiyede ki tek eğitim merkezi olmanın gururunu yaşıyor aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi. Eğitimcilerimiz Prof.Dr.Yavuz Gürkan,Doç.Dr.Alparslan Kuş,Yar.doç. dr. Can AKSU Hocalarımıza hem keyifli hem de başarılı bir eğitim programı diliyoruz.     

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.