DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

23 Nisan Gölcük’te Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Gölcük’te Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, meclisimizin kuruluşunun 98. Yılında ilçemizde düzenlenen programlarla coşku ile kutlandı.

Programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan, Gölcük Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve davetliler katılım gösterdi. Gölcük’te etkinlikler ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu’nun Atatürk heykeli önüne çelenk bırakılmasıyla başladı. Ardından  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla  Anıtpark’taki programın sona erdi. 23 Nisan Etkinlikleri Turgut Özal İlkokulu’nun düzenlemiş olduğu etkinlikler ile devam etti.

Gölcük Turgut Özal İlkokulu bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler sonrasında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gölcük Turgut Özal İlkokulu Müdürü Nail Ekiz yaptı. Konuşmasında “Cumhuriyet Ankara’dan Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin daima azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş aynı zamanda ülkemizin dirilişin müziği idi. Sevgiye dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan sevinçle gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal’in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermesidir. Biz de bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak tarihe geçen Millet egemenliğine dayanan, demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocukları ile Ulusal Egemenlik sevincini paylaşıyoruz. Sevgili çocuklar aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri her şeyin en güzeline layık olan sizler okuyan, anlayan, araştıran, düşünen soran, sorgulayan çözümcül eleştirilerde bulunabilen günceli, çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren yenilikçi bilimi ve teknoloji yararlı bir şekilde kullanılan milli ve manevi değerlerine bağlı insan haklarına saygılı evrensel insani değerlere tam olarak algılanmış kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğimiz müddetçe ülkemiz ve İnsanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu donanım sizi ailenizi, milletimize, ülkemize ve insanlığa yükseltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın, başarmak için samimi ve gayretle olun. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını şehitlerimizi gazilerimizi saygı şükran ve minnetle anıyor başta bugün anlamlandıran çocuklarımızın ülkemizin milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Turgut Özal İlkokulu Müdürü Nail Ekiz’in konuşmasının ardından minik öğrencilerin hazırlamış oldukları birbirinden güzel dans gösterileri ve Halk oyunları ile devam eden program, Rusya’dan Ülkemize gelen çocukların kendi yöresel halk oyunlarını oynaması ayrı bir renk kattı. Programın sonunda resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.