DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

BİZ ANADOLUYUZ” PROJESİ KAPSAMINDA AĞRI’DAN İLİMİZE GELEN 30. VE SON GRUP İLE BİRLİKTE 1467 ÖĞRENCİ, 59 ÖĞRETMENİ İLİMİZDE AĞIRLADIK.

BİZ ANADOLUYUZ” PROJESİ KAPSAMINDA AĞRI’DAN İLİMİZE GELEN 30.  VE SON GRUP İLE BİRLİKTE 1467 ÖĞRENCİ, 59 ÖĞRETMENİ İLİMİZDE AĞIRLADIK.

İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından  ve kötü alışkanlıklardan uzak  tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak  değerlerin paylaşılması amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşinin himayelerinde İçişleri Bakanlığınca yürütülen  “Biz Anadoluyuz”  projesi kapsamında; Ağrı’dan ilimize gelen 30. ve son grup ile birlikte 1467 öğrenci ve 59 öğretmeni ilimizde ağırladık.

  1. ve son grup olarak Ağrı Merkez İMKB Ortaokulu öğretmenleri, Gülşen İlyasoğlu ve Öznur Polat refakatlerinde ilimize gelen 47 misafir öğrencimiz 3 günlük gezilerinin ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’u ziyaret ettiler.

Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda misafir öğrencileri kabul eden Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mahmut Baytüz, Ağrı Merkez İMKB Ortaokulundan öğretmenler Gülşen İlyasoğlu ve Öznur Polat ile 47 misafir öğrencimiz  katıldı.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ziyarette yaptığı konuşmalarında; “ “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Ağrı ile Kocaeli eşleşti. Burada Kocaeli ile ilgili ayrıntılı ve güzel bilgilere sahip oldunuz. Kocaeli Türkiye’nin ekonomisine çok önemli katkılar sunan bir il. İstanbul’dan sonra en fazla vergi ödeyen 2. İl konumunda. 13 tane Organize Sanayi Bölgesi var. Sadece sanayi yatırımlarıyla değil, ticaretiyle, özellikle İzmit Körfezindeki limanlarıyla önemli bir konuma sahip. Dış ticaretin %17 si Kocaeli üzerinden gerçekleşiyor. İnşallah üniversiteyi tercih ederken Kocaeli’yi tercih edersiniz. Kocaeli’de Ağrı’dan gelerek yerleşen çok sayıda hemşehrimiz var. Yıllar sonra sizler bizlerin makamlarında olacaksınız. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için hep birlikte mücadele edeceğiz. Tekrar ilimize hoş geldiniz. ”  dedi.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, misafir öğrencilere tek tek söz vererek, duygu ve düşüncelerini paylaşmalarını istedi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, Sayın Valimize  ilgi ve kabullerinden dolayı teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, misafir öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen program çerçevesinde; 07 Nisan 2018 Cumartesi günü ilimize gelen misafir öğrencilerimiz Sabiha Gökçen Havaalanı’nda görevlilerimizce karşılanarak, konaklayacakları otele yerleştirildiler.

8 Nisan 2018 Pazar günü Gölcük’ten İzmit’e vapurla geçerek, TCG Gayret Gemi Müzesini, Hızır Reis Denizaltı Müzesini, Arkeoloji ve Etnografya Müzesini, Seka Kağıt Müzesini ve Kocaeli Bilim Merkezini gezen misafir öğrencilerimiz, 9 Nisan 2018 Pazartesi günü Hyundai Assan Fabrikasını ve Darıca’da Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı gezdikten sonra, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’u ziyaret ettiler.

10 Nisan 2018 Salı günü ise Bağçeşme Şehitliği ve Orhan Camii ziyaretlerinin ardından, İzmit’ten Gölcük’e geçerek, Yarhisar Müze Gemisini gezecek olan Grup, 11 Nisan 2018 Çarşamba günü Osmangazi Köprüsü’nden geçerek, Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan görevlilerimizce memleketleri olan Ağrı’ya uğurlanacaklar.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.