DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

DARICA FARABİ DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK

DARICA FARABİ DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK

Darıca Farabi Devlet Hastanesinde Endoskopik Kapalı DSR(gözyaşı kanalı açılması) ameliyatı başarıyla yapıldı.
Uzun zamandır gözde sulanma, iltihaplanma, gözyaşının dışarı akması şikayetleri olan M.Ç(59) isimli hastaya, sol göz yaşı kanalı tıkandığı tanısı konularak ameliyat önerildi.

Operasyon Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Metin Daştan ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Metin Y. Akyıldız tarafından gerçekleştirildi. Hasta daha önce dış merkeze başvurduğunu ve kendisine dıştan ciltte kesi ve kemiğin kırılarak (açık yöntem) ameliyat önerildiğini belirtti. Hastaya burun cildinde herhangi bir kesi yapmadan, burun içinden girilerek, endoskopik yöntemle (kapalı yöntem) tedavisinin yapılabileceğini ve bunun da kurumumuz da gerçekleştirilebileceğinin bilgisi verildi. Hasta kendisine sunulan bu tedavi şeklini kabul ederek ameliyat olmayı tercih etti. Oldukça başarılı geçen ameliyat sonrası hastaya göz yaşı kanalı açıldı.

Dr.Daştan ve Dr.Akyıldız yaptıkları açıklamada kapalı yöntemle yapılan ameliyatın avantajları arasında, iyileşme süresinin daha kısa olması, ciltte herhangi bir iz olmaması, daha az ağrı görülmesi ve cerrahi olarak daha az riskler olduğunu belirterek hasta konforunun daha yüksek olduğunu bundan dolayı kapalı(endoskopik) yöntemin tercih edildiğini vurguladılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.