DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“DERNEKLER AMAÇ İÇİN KULLANILMAMALI”

“DERNEKLER AMAÇ İÇİN KULLANILMAMALI”

Erzurumlular Dernek Başkanı Muhammet Turan,

Gölcük Erzurumlular Derneği Başkanı Muhammet Turan, dernek çalışmaları hakkında gazetemize bilgiler verdi.

İlçemizin sevilen ve çalışmalarıyla takdir toplayana Gölcük Erzurumlular Derneği Başkanı Muhammet Turan, çalışmaları ve etkinlikleri hakkında bilgi verirken, Nisan ayı içerisinde derneklerinin genel kurulunu gerçekleştireceklerini ifade etti.

“Genel Kurulumuzu gerçekleştireceğiz”

Başkan Turan, açıklamalarında şunları söyledi: “Öncelikle Nisan ayı içerisinde derneğimizin genel kurulunu yapacağız. Bizler dernek çalışmalarımıza devam ediyoruz. 16-17 Haziran tarihinde Geleneksel pikniğimizi Hasaneyn Yasak düzü yaylasında gerçekleştireceğiz. Geleneksel pikniğimizi bu yıl iki güne yaydık. Pikniğimiz 8-9 bin kişiyi kapsayacak. Çok geniş katılımlı bir pikniğe imza atacağız.”

Herkes huzurevi ziyaretlerine riayet etmeli

Diğer çalışmaları hakkında bilgi veren Turan, “Dernek içi etkinliklerimize gelen şehit haberleri ve gerçekleştirilen operasyon münasebetiyle ara verdik. Çünkü ülkemiz böyle sürecin içerisindeyken etkinliklerimizi yapmak doğru olmazdı. Etkinliklerimize ve çalışmalarımıza yeniden başlayacağız. Bizim amacımız yöresel kültürümüzü gelecek nesillere aktarmaktır. Dernek üyelerimizle Huzurevi ziyaretimiz oldu. Oradaki büyüklerimizin ellerini öpüp, onlara moral verdik. Herkes huzurevi ziyaretlerine riayet etmeli. Huzurevinde kalan büyüklerimiz bizlerden ilgi bekliyor. Bu ziyaret bu anlamda çok önemliydi. Önümüzdeki süreçte huzurevi’nde cağ kebabı etkinliğimiz olacak. Bunu program dahiline aldık’ dedi.

Gelecek dönemde amacımız dernek yerimizi genişletme.

Dernek binalarını genişletme hedefinde olduklarını söyleyen Başkan Turan, ‘Bizler dernek binamızı satın almıştık. Gelecek dönemde amacımız dernek yerimizi genişletmek.  Daha geniş dernek binamızda çalışmalarımızı, etkinliklerimizi ve yapılabilecek eğitimleri yapma fırsatı bulacağız.”

Başkan Turan son olarak, Ben özellikle her yeri geldiğinde şunu söylerim; Gölcük’te hemşehri derneklerine uzak kalanlar var. Ben yöresel kültürümü gelecek nesillere aktarmak istiyorum. Bu yüzden hemşehri derneklerini çok önemsiyor, önemsenmesini de istiyorum. Dernek amaç olarak kullanılmamalı. Bizler derneğimizi her zaman hem kendi kültürümüzü yansıtmak hem de Gölcük’e ve yaşadığımız bölgeye katkı sağlamak amacıyla kullanıyoruz” diyerek açıklamasını bitirdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.