DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gez- Gör ile herkes Kocaeli’yi tanıyor

Gez- Gör ile herkes Kocaeli’yi tanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gez- Gör Kocaeli programı için iki yeni araç daha tahsisi etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tanıtımında büyük katkısı olan Gez- Gör Kocaeli Projesi, büyük ilgi görüyor. Kentin tarihi ve kültürel dokusunun tanıtıldığı proje ile vatandaşlar, bir günde pek çok tarihi mekânı gezme ve tanıma fırsatı buluyorlar. Proje gerek il içinden gerekse il dışından her yaştan kişiye hitap ediyor. Programa kalabalık grupların yanı sıra küçük gruplar katılıyor. Bu amaçla küçük gruplara daha iyi hizmet verilmesi için Gez- Gör’e iki yeni araç alındı.

3 REHBER TARİH ÖĞRETMENİ

Giydirilmesi yapılan araçlar hizmete hazır hale getirildi. 15 kişi kapasiteye sahip yeni araçlar 3 rehber tarih öğretmeni eşliğinde geziye çıkıyor. Tam donanımlı araçlarla gruplar güzergahtan alınıp gezdirildikten sonra belirlenen noktaya bırakılıyor. Araçlarda bulunan ekranlarda yolculuk boyunca misafirlere Büyükşehir’in yatırımlarını anlatan videolar gösteriliyor. Gez -Gör’ün ayrıca büyük gruplar için 27 kişilik 3 adet de midibüsü hizmet veriyor.

 TARİHİ VE KÜLTÜREL MEKÂNLAR

Gez- Gör programıyla İzmit’in tarihi ve kültürel mekânlarını geziliyor. Huzurevi Gez-Gör ile Bağçeşme Namazgâh Şehitliği, Gazi Süleyman Paşa Camii (Orhan Camii), Canfeda Hatun Çeşmesi, Süleyman Paşa Hamamı, Akça Koca Camii, Sırrı Paşa Konağı, Kapanca Sokak, Kasr-ı Hümayün, Saat Kulesi, Atatürk Heykeli, Mevlevi Evi gibi sanat, tarih ve kültürel mekânlar ziyaret ediliyor. Geziye katılanlara ikramlar veriliyor.

KOCAELİ’Yİ TANITIYOR

“Gez Gör Kocaeli”, Kocaeli’ni gezmek isteyen konukların misafir edildiği bir proje. Projeyle, Kocaeli’nin tarihi, kültürü ve coğrafyası ve Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri, projeleri tanıtılıyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen konukların yanı sıra, Kocaeli’nde yaşayan vatandaşların da yaşadıkları şehirde bulunan tarihi ve kültürel mekânlar hakkında bilgi edinmeleri sağlanıyor.

BAŞVURMAK İÇİN

Kocaeli’ni tanıtan Kocaeli Gez- Gör Kocaeli programıyla, şehrin bilim sanat, tarih ve kültürel mekânlarını gezmek isteyen vatandaşlar en az 15 kişilik gruplar halinde gezdiriliyor. Programa katılabilmek için www.gezgorkocaeli.com adresindeki başvuru bölümünü doldurmak yeterli oluyor. Başvurular ayrıca 0 262 318 16 11 numaralı telefondan da alınıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.