DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KALKINAN TÜRKİYE’NİN LİDER GENÇLERİ” PROJESİ KAPSAMINDATRABZON VE ÇANKIRI’DAN İLİMİZE GELEN ÖĞRENCİLER SAYIN VALİMİZİ ZİYARET ETTİ.

KALKINAN TÜRKİYE’NİN LİDER GENÇLERİ” PROJESİ KAPSAMINDATRABZON VE ÇANKIRI’DAN İLİMİZE GELEN ÖĞRENCİLER SAYIN VALİMİZİ ZİYARET ETTİ.

Derince Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından ülkemizde ilk olarak hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığımız Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından finanse edilen “Kalkınan Türkiye’nin Lider Gençleri’’ projesi kapsamında 02 Nisan- 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında kalkınmada öncelikli Trabzon, Çankırı, Rize, Siirt, Ardahan ve Sinop illerinden meslek liselerinin 9.10. ve 11.sınıflarında okuyan 60 gencimiz ilimizde misafir edilecektir. Projenin amacı, Kalkınmada öncelikli bu illerden gelecek öğrencilerin, ilimizdeki sanayi tesislerini yerinde ziyaret etmeleri sağlanıp, üretimi görmeleri, meslek seçimleri ve üniversite tercihlerine katkı sağlamayı ve teknolojik gelişmeleri üretim sahalarında görüp, yenilikçi düşünceleri ve projeleri ortaya çıkarmak aynı zamanda ilimizin tarihi, kültürel ve turistlik yerlerini ziyaret edilerek, ilimizin tanıtımıdır. Bu proje kapsamında; Trabzon ve Çankırı’dan ilimize gelen ilk grup olan 10 öğrencilerimiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ile birlikte Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’u ziyaret ettiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, “Kalkınan Türkiye’nin Lider Gençleri” projesi hakkında Sayın Valimize bilgi sunumunda bulunarak, kabullerinden dolayı teşekkür etti.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ziyarette yaptığı konuşmalarında; “Kocaeli; Türkiye’nin önemli illerinden biridir. Vergi gelirlerine baktığımızda İstanbul’dan sonra en fazla vergi ödeyen 2. kentiz. Yaklaşık olarak 69 milyar TL’lik vergi ödüyoruz. Belirli sektörlerde çok önemli yatırımları içerisinde barındıran bir şehir. İzmit Körfezi doğal bir liman gibi. İlimizde 35 tane limanımızda 73 milyon ton elleçlenen yük var. Özellikle Türkiye’nin dış ticaret hacminin %17,2’si Kocaeli gümrüklerinden gerçekleştiriliyor. İthalat ve ihracatta önemli hareketliliğin sağlandığı bir kent. Kocaeli’nin 1 milyon 883 bin nüfusu var ve Türkiye’nin 10. büyük şehri. İlimizde yer alan Kocaeli Üniversitesi ülkemizdeki sayılı üniversitelerden biridir. Kocaeli Üniversitemizin 86 bini aşan öğrenci sayısı var. Gebze Teknik Üniversitemizde ise 7 bini aşan öğrencimiz var. Dolayısıyla Kocaeli’ye bir eğitim şehri de diyebiliriz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün yürüttüğü önemli çalışmalar var. Sizlerde Gençlik Merkezi aracılığıyla buraya geldiniz ve Kocaeli hakkında önemli fikirlere sahip oldunuz. İnşallah güzel duygularla ilimizden ayrılırsınız.” diyen Sayın Valimiz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Proje kapsamında ilimize gelen öğrenciler program dahilinde; Ford Otomobil, Hyundai, Brisa, Goodyear, Federal Mogul, Pakmaya, Yıldız Cam, Uzmar Tersanesi, İzaydaş, İzmit Makine, Beşuzzi Pasta Fabrikaları, Teknik Ziyaretleri ise;  Kocaeli Üniversitesi Teknoloji ve Mühendislik Fakültesi , Bilim Merkezi, Kağıt Müzesi, Çenesuyu Fabrikası, Derince Harikalar Sahili ve İzmit Sekapark Rekreasyon Alanı, Gayret Gemi Müzesi ve Hızır Reis Denizaltısı, Pişmaniye İmalatı, Tarihi Orhan Camii ve Bağçeşme Şehitlik Ziyaretlerini gerçekleştirecekler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.