DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

MUHTEŞEM ŞÖLEN

MUHTEŞEM ŞÖLEN

Trabzonlular Derneği Kadın Kollarından

MUHTEŞEM ŞÖLEN

İlk defa bu yıl Gölcük Trabzonlular Derneği’nde Kadın Kolları Yönetimi oluşturuldu. 1994 yılında kurulan derneğin yeni Başkanı Hüseyin Çakıroğlu atmış olduğu çok önemli bir adımla Selin Güzelcik başkanlığında 30 kişiden oluşan kadın kolları yönetimini kurdu. Kadın Kolları Yönetimi önceki gün protokol ve siyasilerle, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları ve ilimizin tanınmış simalarını dernek binasında ağırladı.

Katılım oldukça yoğun oldu

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşinin trafik kazası geçirmesi nedeniyle katılamadığı yemeğe Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Burçak Kırca, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz,  AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, İmtiyaz Sahibimiz Nurettin Şenemre,  Kocaeli Trabzonlular Dernek Başkanı Sami Durmuşoğlu, Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Neşe Köse, + 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz ve Gölcük Trabzonlular Dernek Üyeleri katılım gösterdi.

Yöresel yemeklerini ikram ettiler

Gölcük Trabzonlular Dernek Binasında düzenlenen yemekte Fırıncı Ahmet Ayaz tarafından getirilen 25 kilo olan 250 kişilik ekmek kesildi. 8 saat özel mayası oluşturulan ve yoğrulduktan sonra 8 saat mayalanmasının sonrasında 3 saatte pişen ekmek davetlilerden yoğun ilgi gördü. Gölcük Trabzonlular Derneği Kadın Kollarının kendi elleriyle hazırladıkları güveçte kuru fasulye, lahana sarması, fasulye turşusu kavurması,  mısır ekmeği, ev yoğurdu ikram edildi. Yemeğin sonunda Kavaklı Sahili’nde Balkaymak Dondurmacısı Sahibi Cemal Usta konuklara dondurma ikramında bulundu.

Çakıroğlu, “Kadın Kollarımıza teşekkür ediyorum, onların emekleri büyük”

Düzenlenen yemekte ilk sözü alan Gölcük Trabzonlular Dernek Başkanı Hüseyin Çakıroğlu, “ Gölcük Trabzonlular Derneğimizin ve Kadın Kollarımız ile beraber yapmış olduğumuz bu organizasyona teşriflerinizden dolayı hepinize hoş geldiniz diyorum, teşekkür ediyorum. Başta Sayın Kaymakamım Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanım Mehmet Ellibeş olmak üzere bu akşamki; Kadın Kollarımızı kendi elleriyle, emekleriyle yapmış olduğu bu yemekleri ikram ederek, sizlere sunmak için bir aradayız. Gölcük Trabzonlular Derneğimiz 1994 yılında kurulmuştur. Bugüne kadar bu dernekte görevi olan, emeği olan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca derneğimizde önemli atılım yaparak Kadın Kollarımızı oluşturduk. Kadın kolları üyelerimizin ellerinin değdiği her şeyin güzel olduğunu, derneğimizi güzelleştirdiklerini burada bulunan siz dostlarımıza göstermiş olduk. Ben Kadın Kolları Başkanı Sayın Selin Güzelcik kardeşime ve yönetimine Gölcük Trabzonlular Derneği olarak teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca Kocaeli Trabzonlular Dernek Başkanı Sami Durmuşoğlu ve Kocaeli Kadın Kolları Başkanımız Neşe Köse Hanımefendiye davetimize icabet ettiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ellibeş, “Trabzonlu hemşerilerimiz Gölcük için her zaman katkı koyan hemşehrilerimiz olmuşlardır”

Ardından söz alan Gölcük Belediye başkanı Mehmet Elllibeş gelen konukları selamladıktan sonra konuşmasında, “ Öncelikle böyle güzel bir ikram sofrası etrafında bizleri bir araya getirdiğiniz için herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Kadın Kolları Başkanımız Sayın Selin Güzelcik ve Yönetimine teşekkür ediyorum. Anladım ki bugünkü emek, gayret,  alın teri onlardan geldi. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Gölcük Türkiye’nin bir mozaiği ve yer yöreden insanımızın gelip yaşadığı güzel bir şehirdir. Bu kentte sağlıklı, mutlu, huzurlu, barış içinde yaşıyorsak bu birlik ve beraberliğimizin sayesinde yaşıyoruz. Tabi bu birlik beraberlik ve huzurun temelinde bir takım taşlar var.  Bu taşlar sağlıklı bir şekilde olmazsa bu bina yükselmezdi. İşte bu sağlam temel taşlarından bir tanesi de Gölcük Trabzonlular Derneğimiz ve hemşehrilerimizdir. Gerçekten Trabzonlu hemşehrilerimiz Gölcük için her zaman katkı koyan hemşehrilerimiz olmuşlardır. Aynı zamanda Trabzon’un, o güzel yörenin örfünü ananesini, geleneğini, folklorunu, yemeğini, bilhassa bütün değerlerini buraya getirip yaşayan ve bizlere yaşatan dernek vasfını taşıyor. Bende bu vesileyle derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar görev almış, sorumluluk üstlenmiş bütün yöneticilerimizi tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Bugün itibari ile yönetimin başında olan Hüseyin Çakıroğlu kardeşim ve Yönetim Kurulu üyelerini, özellikle Kadın Kollarını kutluyor, tebrik ediyor ve bu güzel ikramlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Altıntaş, “Kadın eli berekettir ve kadın eli değmişse bu iş başarıya ulaşacak demektir”

Yemekte son sözü alan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, şunları söyledi: “ Bir dostlar sofrasında bir araya geldik. Gölcük Trabzonlular Derneği’nin düzenlemiş olduğu bir dost meclisi içerisindeyiz. Ben emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu tür kültürlerin yaşatılması bizim için büyük bir nimet. Bu kültürler gelecek çocuklara geçecek. Kadın eli berekettir ve kadın eli değmişse bu iş başarıya ulaşacak demektir. Daha güzel işler sergilenecek demektir. Ben kadınlarımıza bu desteklerinden, katkılarından ve düzenledikleri bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Çakıroğlu, Funda Altıntaş’a geçmiş olsun dileklerini iletti

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın konuşmasının ardından Gölcük Trabzonlular Dernek Başkanı Hüseyin Çakıroğlu geçtiğimiz gün Gebze’de gerçekleşecek olan bir programa giderken içinde Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’nda bulunduğu minibüsün kaza yapması sonucu  hafif yaralanan eşi Funda Altıntaş’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, “ Sayın Kaymakamımızın eşi Funda Hanımın durumun iyi olması bizleri çok sevindirdi. Funda Hanım’a acil şifalar diliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.