DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Okullarda Ağız ve Diş Sağlığı Taraması ve Mesleki Kariyer Geliştirme Projesi başladı

Okullarda Ağız ve Diş Sağlığı Taraması ve Mesleki Kariyer Geliştirme Projesi başladı

Okullarda Ağız ve Diş Sağlığı Taraması ve Mesleki Kariyer Geliştirme Projesi başladı

Gölcük Belediyesi Kent Konseyi ’ Vizyon 2023 projesi’ kapsamında 2018 yılı projeleri içinde yer alan okullarda ağız ve diş sağlığı taraması ve mesleki kariyer geliştirme projesinin açılışı Değirmendere Donanma İlkokulu’nda gerçekleşti.

Katılım oldukça yoğun oldu

Programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu, ADSM Başhekimi Zehra Salih Coşkun, Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Alptekin, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yasin Kişioğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Nilgün Fığlalı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Özel, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sabri Cora, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Halis Aygün, Donanma İlkokulu Müdürü Kadir Sonugelen ve 1. Sınıf öğrencileri katıldı.

Ağız ve diş sağlığı taraması ile mesleki kariyer geliştirme projeleri hayata geçiyor

Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Kent Konseyi işbirliği ile yapılacak olan Vizyon 2023 sağlık ve Turizm çalışmaları başlığı altında kent sağlığına yönelik olarak ilçemizde ilk ve orta dereceli okullarda ağız ve diş sağlığı taraması ile mesleki kariyer geliştirme projeleri hayata geçiyor. Gölcük ilçeleri içerisinde bulunan okullarda yürütülecek olan proje faaliyetleri, Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Kent Konseyi ve Gölcük Belediyesi işbirliği ile Gölcük Kaymakamlığı ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgisi ve izni dahilinde gerçekleştirilecek.

Uzman ekip tarafından yürütülecek

Proje faaliyetleri kapsamında, ilçemizse 1. Sınıf öğrencilerine ağız ve diş sağlığı taraması ve liselerde 10. ve 11. Sınıf öğrencilerine yönelik mesleki kariyer geliştirme faaliyetleri yürütülecek. Gerçekleşecek olan taramalar Ağız ve Diş Sağlığı Kocaeli Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Dekanlığı tarafından görevlendirilen uzman ekip tarafından yürütülecek.

Kişioğlu, “Hazırlanmış olan proje kapsamından 5 bin öğrenciye ulaşılması hedeflenmektedir”

Donanma İlkokulu’nda gerçekleşen programda proje kapsamında bilgi verildi. Programda ilk sözü alan Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yasin Kişioğlu proje hakkında bilgi verdi.  Kişioğlu , “ Hazırlanmış olan proje kapsamından 5 bin öğrenciye ulaşılması hedeflenmektedir. Bu proje başlangıç projesi olup, benzer içeriğin devam projeleri ile projede yer almayan okullar için yapılması hedeflenmiştir. Proje sayesinde hem 1. Sınıf öğrencilerimize ağız ve diş taraması yapılacak hem de 10. Ve 11. Sınıf öğrencilerimize meslekler hakkında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. Projenin başta ilçemize, ilimize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Şentürk, “Bu proje bizim için gerçekten çok önemli ve bizleri heyecanlandırıyor”

Ardından söz alan Gölcük kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, “ Bugün bizim için gerçekten çok güzel bir gün. Gölcük Kent Vizyonunun gerçekleştirmiş olduğu önemli projeler ile ilerliyoruz. 2011 yılında ilk defa ortaya konulan Gölcük Vizyon 2023 projesi Gölcük Kent Konseyini gerçekleştirmek için planlanarak ortaya konuldu. Bugüne kadar birçok etkinlik ve proje geliştirdik. Bunlardan bir tanesi de bugün açılışını yaptığımız ağız ve diş sağlığı projesidir. Bu proje bizim için gerçekten çok önemli ve bizleri heyecanlandırıyor. Çünkü birçok kuruluşun bir araya gelerek hazırlanan bir proje oldu. Ben bu anlamda emeğe geçen herkese çok teşekkür ediyorum dedi.

Fığlalı, “Kocaeli Üniversitesi olarak böyle bir işbirliği içinde olmaktan son derece mutluyuz”

Ardından söz alan Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Nilgün Fığlalı konuşmasında, “ Gölcük Vizyon 2023 projeleri kapsamında Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Kent Konseyi arasında başlatılan iş birliği var. Bu iş birliği kapsamında 2011 yılından beri her yıl çok güzel hem sosyal hem kültürel hem sağlık anlamında katkıda bulunacak ortak projeler hayata geçirildi. Kocaeli Üniversitesi olarak böyle bir işbirliği içinde olmaktan son derece mutluyuz. Projemize katkıda bulunan dekanlarımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Ağız ve diş sağlığı erken yaşta alınması gereken tedbirlerin başında geliyor. Bir çok hastalığın temelini oluşturan ağız ve diş sağlığının erken yaşta öğrencilerimize anlatılacak olması çok güzel bir proje oldu. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Ellibeş, “Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projeleri sıraladığımız zaman bu proje her zaman ilk üçte olacaktır”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmasında , “Bir Belediye Başkanı olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projeleri sıraladığımız zaman bu proje her zaman ilk üçte olacaktır. Kocaeli Üniversitesi ile birlikte yürüttüğümüz ve Gölcük’ün tüm dinamiklerinin içinde bulunduğu Kent Konseyi’nin de içi Vizyon 2023 projesi kapsamında gerçekleştirilen ağız ve diş sağlığı taraması projesinin ilk adımını atıyoruz. Bugüne kadar birçok projeye imza attık ama bu projemiz her zaman bizim için ayrı olacaktır. Bize bu konuda tüm desteklerini esirgemeyen Kocaeli Üniversitesi’ne teşekkürlerimi bir borç bilirim. Ağız ve diş taraması yapılan çocuklarımıza tarama sonrasında naçizane hediyelerimiz olacaktır. Ben bu anlamda projeye destek veren herkese teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Altıntaş, “Gölcük için çok güzel projelere imza atılıyor”

Programda son sözü alan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “ Gölcük için çok önemli olan bir projenin ilk adımını atmak için bugün burada bir araya geldik. Gölcük için böyle önemli projelerin hayata geçmesi beni oldukça mutlu ediyor. Projenin ilk hedefi 5 bin öğrenciye ulaşmak fakat ben inanıyorum ki bu proje ile ilçemizde ki bütün öğrencilere ulaşılacaktır.  Vizyon 2023 projesi kapsamında bir araya gelen kurumlar Gölcük için çok güzel projelere imza atıyorlar. Kocaeli Üniversitesi’nde desteği ile hayata geçecek olan projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu projede katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çocuklara diş fırçası ve macun hediye edildi

Konuşmaların ardından Donanma İlkokulu 1. Sınıf öğrencilerinin ağız ve diş taramaları gerçekleştirildi ve tarama sırasında tedavisi yapılması gereken öğrenciler belirlenerek Gölcük Ağız ve diş Sağlığı Merkezi’ne yönlendirildi. Ayrıca tarama sonrasında öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi. Tarama öncesinde Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Özel açız ve diş sağlığı gezici tarama aracı içerisinde Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e yapılacak olan işlemler hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.