DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“RUHSATLARIMIZ İPTAL EDİLMESİN”

“RUHSATLARIMIZ İPTAL EDİLMESİN”

Özerler Oto Klinik Tamir ve Bakım Servisinin sahibi Hüseyin Özer,

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Yeni Sanayi Sitesi’nin açılması ile birlikte ruhsatları iptal edilecek olan Özerler Oto Klinik Tamir ve Bakım Servisinin sahibi Hüseyin Özer alınan karar hakkında düşüncelerini belirtti. Özer, “ Bize verilen sözler tutulmadı. Şimdi de ekmeğimizle oynuyorlar” dedi.

 Uygulama esnafı zor durumda bırakacak

Gölcük Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçirdiği Yeni Sanayi Sitesi’nin açılması ile birlikte yol kenarlarında bulunan oto tamircilerinin ruhsatlarının iptal edilecek. Alınan bu karar nedeniyle yol kenarlarında hizmet veren iş yerleri ne yapacaklarını düşünüyor. 15 yıldır Yenimahalle Atatürk Bulvarı No: 84 adresinde hizmet vermekte olan Özerler Oto Klinik Tamir ve Bakım Servisinin sahibi Hüseyin Özer alınan karar hakkında düşüncelerini dile getirerek, “ Gölcük dışında böyle bir uygulama yok.  Yapılan bu zoraki uygulama ile zaten zor durumda olan Gölcük esnafı daha da zor duruma düşecektir” dedi.

Özer, “Bize verilen sözler tutulmadı ve dükkanların fiyatları inanılmaz yükseldi”

İlçemizde 15 yıldır Yenimahalle Atatürk Bulvarı No: 84 adresinde hizmet vermekte olan Özerler Oto Klinik Tamir ve Bakım Servisinin sahibi Hüseyin Özer alınan kararın Gölcük esnafını çok zor durumda bırakacağını belirterek, “ Bize yıllar öncesinden, “Kira öder gibi dükkan sahibi olacaksınız, sizi kiradan kurtaracağız” diye söz verdiler. Ama dükkanlar yapılmaya başladıktan sonra işin rengi bir anda değişti. İlk zamanlar konuşulan proje esnafı kalkındırmak için hazırlanan bir projeydi. Fakat zamanla anlaşıldı ki bu projenin esnafa yönelik değil de bir rant projesine dönüşüldüğü anlaşıldı.  Bize verilen sözler tutulmadı ve dükkanların fiyatları inanılmaz yükseldi. Bu yeni dükkanları almamız imkansız hale geldi. Bize ilk zamanlar kira öder gibi dükkan sahibi olacaksınız dediler ama şu anki durum % 70 peşin, gerişi dükkan tesliminde ödenecek deniliyor. Buna hangi esnafın gücü yetebilir. Yeni Sanayi Sitesi’nin açılması ile birlikte bizim gibi yol kenarlarında olan iş yerlerinin ruhsatları iptal edileceği söyleniyor. Tamam Gölcük’te kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde sanayi dükkanları yıkılacağı için orada ki esnaflar taşınacak. Fakat sanayi dışında hizmet veren iş yerlerinin ruhsatları neden iptal ediliyor. Bunun başka bir ilde veya ilçede örneği var mı diye araştırdım ve Gölcük dışında böyle bir uygulamanın olmadığını gördüm. Bu yapılan zoraki uygulama ile zaten zor durumda olan Gölcük esnafı daha da zor duruma düşecektir” dedi.

“Proje hazırlanırken hiçbir esnafa dükkan ölçüleri ile ilgili bilgi vermediler ve danışmadılar”

Şu anda kirada olduğunu ve Sanayi Sitesi’ne aslında gitmek istediğini belirten Özer, “ Bu projeyi bize ilk söyledikleri zaman aslında bende dükkan alacaktım. Fakat projenin esnaflara uygun yapılmamasından dolayı ve fiyatların yüksek olmasından dolayı gitmek istemiyorum. Şu anda iş yerim 180 m2 kullanım alanı olduğu halde bana yetersiz geliyor. Yeni Sanayi Sitesi’nde dükkanlar daha küçük olduğu için 2 tane yan yana dükkan alarak birleştirmeyi düşünüyordum. Fakat bana maliyeti tam ödemeleriyle birlikte  1 Milyon 500 Bin Lira’ya geldiği için bu yükün altına girmeye gücüm yok.   Zaten iki dükkan yan yana alsam bile birleştirme şansımda olmadığı için ne yapacağımı bilmiyorum. İş yerlerinin hiç biri esnafın çalışma koşullarına uygun yapılmadı. Proje hazırlanırken hiçbir esnafa dükkan ölçüleri ile ilgili bilgi vermediler ve danışmadılar. Biz ancak dükkanlar yapılmaya başlayınca esnafa uygun olmadığını gördük” dedi.

“Durum böyle devam ederse bize de Başiskele yolu gözüküyor”

Özer son olarak, “Belediye Başkanımız, “Gölcük esnafının vergisi Gölcük’te kalsın” diyor ama biz bu şartlarda nasıl çalışalım, nasıl dükkan borcunu ödeyelim. Daha da önemlisi nasıl geçineceğiz. Bu şartları gören bazı esnaflar Başiskele Sanayi Sitesi’ne geçti. Durum böyle devam ederse bize de Başiskele yolu gözüküyor. Biz Belediye Başkanımızdan şunu istiyoruz. Gölcük’ün parası Gölcük’te kalsın istiyorlarsa esnafa zorluk değil kolaylık sağlansın ki Gölcük Esnafı da Gölcük’te kalsın” dedi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.